Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 48 837
  • 794
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря за снимката 😋
Чудна ти е прическата. Аз като кажа искам отдолу равна /черта/, нагоре леки етажи, и излизам със странно наръфана коса. И на този мой праз, така личи....

# 691
Искрица, страхотна коса! Чудна!

Аз си направих спрея с розмарина така - розова вода 60 мл, розмарин 2 пълни пипети и глицерин ливнах на око. Напръсках в корените снощи и спах така. На сутринта не беше дори мазна, спокойно можех да изляза без да я мия.

Нямам раздразнение на скалпа. Мислех си да добавя отвара от репей и коприва, но тогава ми се струва, че ще трябва да го държа в хладилника и може да се развали след някой друг ден, така че засега пропускам.

# 692
Трая си, щото за пореден път не се харесвам с ужасната ми чуплива коса Angry Не знам как трябва да я подстрижа, че да се приема... Изправям си косата от над 15 години вече Sob
Не е само до подстрижка, а до стилизиране. Според мен косата ти е 2а, по-лесно е да я изправиш. Ако държиш на естествени вълни трябва да намериш правилния подход - крем за къдрици (аз не ползвам винаги), правилни шампоани и балсами, след това дифузер. И търпение. Моята коса имаше нужда от шест месеца само естествено оформяне, за да заеме естественото си 2б - 2с състояние. Сега обратното - не мога да я изправя. Но мисълта ми е, че косата си има памет и колкото повече се стилизира в една прическа, толкова по-лесно добива форма. Най-лесно на твоята коса е да я сушиш с дифузер и после с маша оправяш тук-там по някоя вълна. Но с маша, не с преса. Стават страхотни вълни, има обем и не е времеемко. Така постепенно може да докараш по-къдрава коса и да отпадне машата.

# 693
Трая си, щото за пореден път не се харесвам с ужасната ми чуплива коса Angry Не знам как трябва да я подстрижа, че да се приема... Изправям си косата от над 15 години вече Sob
Не е само до подстрижка, а до стилизиране. Според мен косата ти е 2а, по-лесно е да я изправиш. Ако държиш на естествени вълни трябва да намериш правилния подход - крем за къдрици (аз не ползвам винаги), правилни шампоани и балсами, след това дифузер. И търпение. Моята коса имаше нужда от шест месеца само естествено оформяне, за да заеме естественото си 2б - 2с състояние. Сега обратното - не мога да я изправя. Но мисълта ми е, че косата си има памет и колкото повече се стилизира в една прическа, толкова по-лесно добива форма. Най-лесно на твоята коса е да я сушиш с дифузер и после с маша оправяш тук-там по някоя вълна. Но с маша, не с преса. Стават страхотни вълни, има обем и не е времеемко. Така постепенно може да докараш по-къдрава коса и да отпадне машата.

И аз съм с такава коса  2 а, и затова й казах, че с карето и толкова късо най-вероятно няма да го бъде.
От месеци целта ми е да я нося чуплива и да придобие по-къдрав вид.
На 1 ви ден е уникална след миене, после обаче не. Не мога да нацеля нито продукти, нито подстрижка, нито метод за оформяне.
За подстригването е ясно, че обезателно трябва са са етажи, ама какви, ама колко точно етажирана, ама кой да ги направи кадърно, все въпроси. И такава подстрижка да е, че да се оформят още по-добре чупките и да е нужна никаква топлинна обработка за да стои добре косата.
А сега с изсветляването ептен се прецака и не става. Стои добре само изправена с преса.
Аз обаче не се харесвам вече права и не искам да я нося така.
Искам да е на вълни.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 12:24 от Caroline_Bingley

# 694
Момичета, имам нужда от идея за коса на черта със средна дължина под раменете и израснал бретон до скулите, който трябва да се блендне. Искам да пусна дълга коса и малко да разчупя сегашната прическа.

# 695

Iseis, ти направо ме шокира с този коментар Simple Smile Изобщо не бях наясно с това типизиране на косата от 1 до 4 и подвидовете им. Това е много важна и интересна информация, на базата на която човек може да потърси подходящо стилизиране, подстригване и т.н... Права си и за паметта на косат. Мислех си, че въпреки почти непрекъснатото изправяне, косата ми не е увредена, защото много бавно цъфти. Но явно е, защото като я изправях преди години, в края на деня вече беше на вълни и на следващия ден се налагаше отново да я мина цялата с преса. А вече с едно изправяне си издържа почти изцяло права до следващото измиване. Явно съвсем съм я съсипала...

Да я суша само с дифузер ми е почти невъзможно, защото в корените остава доста влажна и разболяването ми е в кърпа вързано, дори и да не излизам навън.

Ще го мисля пак как искам да си нося косата, но клоня към права сякаш... Просто с чуплива не се възприемам изобщо... Да не кажа, че направо не се понасям. Нито с по-подчертаните къдрици преди, нито сега, леко чуплива след цялото това изправяне.

Иначе се поразрових малко за типовете коса, и попаднах на интересен блог-пост, в който авторката обяснява как си е изправяла косата над 20 години. Дава съвети как да се възвърне чупливата коса и се препокрива с написаното от теб, плюс препоръки за конкретни продукти.

# 696
  • София
Да я суша само с дифузер ми е почти невъзможно, защото в корените остава доста влажна и разболяването ми е в кърпа вързано, дори и да не излизам навън.

А защо не сушиш с дифузер до сухо? Суша само с дифузер от години, косата ми е към ниво 3, и не понасям да е влажна или мокра. Суша първо корените с дуфузера  няколко минути след което дължините. Винаги до суха коса.

Според мен обаче ти не искаш да имаш чуплива коса, не се харесваш и за съжаление няма как да ти дадем идеи как да се събудиш с права такава. Ако все пак имаш интерес заповядай в темата за къдрокоските 🙃.

# 697
Ох, ми щото, за да стане съвсем суха с дифузер, я суша по-дълго и в един момент къдриците се развалят. Може би трябва да добавя, че не ползвам стилизиращи продукти, щото мразя да "клепам" чиста коса Simple Smile Може би наистина трябва да ѝ дам няколко месеца почивка, за да се посъвземе малко.

Иначе ниво 3 са си хубави къдрици. Моята наистина е 2а-2b, като на морето може би оставена да съхне сама става 2с, и не са хубави къдрици. Идкам да се харесам с естествената ми коса, но не ми се получава. Както и да е, ще го мисля. Наистина ми беше интересно това типизиране и може и да ми даде насоки пък как да си оформя по-подходящ начин косата.

# 698
  • Някъде там
Ох, ми щото, за да стане съвсем суха с дифузер, я суша по-дълго и в един момент къдриците се развалят. Може би трябва да добавя, че не ползвам стилизиращи продукти, щото мразя да "клепам" чиста коса Simple Smile Може би наистина трябва да ѝ дам няколко месеца почивка, за да се посъвземе малко.

Иначе ниво 3 са си хубави къдрици. Моята наистина е 2а-2b, като на морето може би оставена да съхне сама става 2с, и не са хубави къдрици. Идкам да се харесам с естествената ми коса, но не ми се получава. Както и да е, ще го мисля. Наистина ми беше интересно това типизиране и може и да ми даде насоки пък как да си оформя по-подходящ начин косата.
Според мен ти трябват подходящи стилизиращи продукти, за да оформиш и да  си харесаш косата.
Знаете, не харесвам топли цветове, но изведнъж ми се е прииска такъв цвят на косата.

# 699
Ама чакай сега - първо, ти къдрици, естествени, няма да имаш. Просто трябва да го приемеш. Имаш вълни, при това леки. Но пък много нежни, модерни и изобщо приятни за носене. Спри да се целиш в къдрици, за да не си постоянно разочарована. Сушенето с дифузер на чуплива коса се прави най-добре с главата надолу и обдухваш косата БЕЗ да я пипаш. Почваш с корените, когато изсушиш до към 70% можеш малко да раздижиш косата, за да придадеш повече обем. Обръщаш и - воала. Чупливата коса не се слага в дифузера, като къдравата, както си виждала вероятно по клипчетата, защото става отврат. Аз моята даже леко я поизправям, защото ми харесва повече на вълни, отколкото на къдрици, защото къдриците ми са неравномерни, както по степен на къдравост, така и по разположение. Затова към края на сушенето минавам с пръсти в корените. Абе… ще си намериш нчина, но трябва ясно да определиш какво целиш и ако то не е естествената форма трябва да ползваш или преса за изправяне, или маша за къдрене. Просто се възползвай на макс от твоя тип коса. И аз лесно давам съвети, но ми е борба ежедневна, не си сама хич.

# 700
Сега, аз тука малко ще се разпростря в темата. 😊
Чупливата коса е много хубава, но трудна. Издържа на прически, оформя се лесно, красива е, но е мъка, защото е нито риба нито рак. И стои рошава ако не е направена нещо.
Моята е 2А.
Като направиш теста ти показва твоя hair twins-някоя известна личност. Моята е Аманда Сейфридж. Много полезен тест и дава представа за типа коса.
 Влизате в сайта naturallycurly- там се определя типа.
При мен се поддава на всякаква обработка, но също не издържа повече от ден изправена с преса без крайчетата да започнат да се навиват(особено ако е валял дъжд или е влажно, на влажен климат, косата ми е направо на вълни, и се къдри от морето и въздуха и най-много я харесвам така).
Лошото е, че не искам да я изправям, защото обичам да е супер права, а тя се начупва на 2 ри ден.
И ням смисъл. Ако я оставя ненаправена с нищо, сресана след къпане, то значи да ходя бухнала(като Хармаяни Гръйнджър или Хагрид в главата, като захарен памук).
И съответно реших, че най-красива е начупена, на вълни, най-близко до естестввната форма. И взех да търся начини да я правя така и да издържа поне два дена.
Друг вариант е къдрене с ролки и да я нося къдрава(аз обожавам къдрици).
С годините съм я тормозила много.
Сега я харесвам най-много чуплива и вълниста.
Въпроса е как да го постигна. Защото с дифузер, пяна, гел, крем за къдрици стои на деня след като е измита чудесно.
На другия ден след като преспя не е много добре.
Самата ми коса ако не я среша и я намачкам с крем, даже с олио и оставя да си изсъхне става на вълни. Така е на тези снимки по-долу.
Ама на другия ден като трябва да среша и преспя и се разваля.
И нещо относно кърли метода-забравете, че тоя метод работи при чупливи коси-тип 2 А. Следвам достатъчно такива момичета в инстаграм.
Да, имат къдрици обаче със сто продукта на главата, с дифузер, с мачкане, с оформяне и с 300 зора.
Някои са супер фанатични, и си мислят, че е заради метода,кълнат се в него, мислят, че имат къдрици.
Ми, не, нямат. Имат вълни, S обаразна форма.
Ако не мачкат, не ползват крем косата им никога няма да изглежда така.
Има една влогърка, която много харесвам, защото прави полезни иначе видеа(Agleu Mama, Зорница).
Тя си е въобразила, че е къдрава, а косата й е като моята, просто чуплива.
Пробвах метода и аз, 2,3 месеца.
Докара ми само повече проблеми със скалпа. Не можах да го спазвам.
Този метод за мен работи само при коси с истински къдрици от 2б нататък.
И повечето момичета по групите с чупливи коси си слагат по сто неща на главата за да докарат къдрици, а резултата е една сплескана, изглеждаща даже мръсна коса, просто обърнете внимание ако следвате такива групи.
Много стана моден този метод, за мен не работи и не е никаква панацея.

# 701
Моята коса започва да си сътворява подобни неща като добавя пластове, от както съм на черта си е почти права и иска минимално оформяне. Определено е по- скучна прическата ми така, отделно и косата ми е плътна и в момента в който стане по- дълга изглежда като одеяло Grinning
Та, поне за мен си намерих среден вариант- отпред като етажи да оформят малко лицето, но пак останалото е на черта.
Сега чакам малко да ми пораснат корените( за да не слагам на скалпа) и започвам тези маски с витамин Ц и шампоан против пърхут. Искрено се надявам да свали това черно, или поне по- голямата част, но смятам че надеждите са ми напразни Sad Не искам да обезцветявам с изрусител, но ще го оставя като краен вариант. Знам че след още някоя друга година това черно ще започне да ме състарява и искам да го махна вече.

# 702
Аз с равна черта съм като палатка и не ми харесва. Иначе ипри мен стои почти права, но е грозно и не ми допада, не ми отива на формата на лицето.
Затова леки етажи, определено чупките се оформят по-добре и са по-изразени на еражирана коса.
Няма как да се появят къдрици там където ги няма.
Моята дъщеря е къдрава, ама наистина къдрава и да-при нея работи грижата за къдрава коса. Зор виждам всеки ден, но се понаучих как да се грижа за една къдрава коса. Поне с това се утешавам, с нейните къдрици, аз като си нямам.
За мен това, че черното състарява е мит. Но много жени сляпо вярват в този мит.
Ако ти отива, носи си я черна.
Лошото е като станат много белите коси. Те повечето жени затова изсветляват, да не си личи толкова.

# 703
Аз съм човек, който винаги е носил по- щури цветове в косата и сега това черно дето нося толкова години ми е безумно скучно, направо не го понасям вече. Иначе ми отива, да, имам светли очи, които изпъкват, отнема и от червеното по бузите ми, но...
За мен не е точно мит, защото много тъмната коса хвърля повече сенки върху лицето, което пък прави бръчките по- видими. Но всеки сам си преценя, на мен не ми се рискува, защото винаги съм изглеждала по- голяма, аз не го виждам в огледалото, но хората винаги ми дават повече години, изглеждам на 35 от както съм на 18 Grinning Надявам се като стана на 45 все още да изглеждам на 35, хаха Simple Smile

# 704
Кърли гърл метода лично за мен е нещо опасно и вредно. Върши работа само за негърски коси.

Общи условия

Активация на акаунт