Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 48 819
  • 794
  •   1
Отговори
# 705
Точно така, изобщо не става за всяка коса(и скалп).
Даже докарва и проблеми катокосопад на някои жени.
Обаче чп групите като им кажеш, че нямат къдрици се сърдят, че почват и да обиждат.
Изобщо е малко като в секта.

# 706
А моята коса какво да я правя?! Моля за съвети!

Тънка, не гъста, много мека. Най-вътрешните 2 кичура от ляво и от дясно са къдрици, средният пласт е чуплив, а най-горният - прав. Бухва много лесно, фризи, не държи прическа. Изправям я  - с преса (уж нова) , с флуида на Напура (който уж задържа прическа). Не и не. Няколко часа по-късно вече е на извивки. Ако я накъдря, докато сляза по стълбите и вече се е изправила.

# 707
  • Street of Dreams
Какъв е този метод?

Че черното състарява е пълен мит, мен ме подмладява. Състарява ме средно и светло кафявото и то много.

# 708
То реално всеки има някакви вълни в косата си, особено при влажен климат. Ама това няма нищо общо с къдрици. И на мен са ми смешни и жалки женици с начупена след два часа мачкане и килограм продукти по косата, които дават съвети как да стилизирате къдрава коса.

# 709
Какъв е този метод?

Че черното състарява е пълен мит, мен ме подмладява. Състарява ме средно и светло кафявото и то много.
Същото важи с пълна сила и за мен. Премина ли към шоколадово, изглеждам изморена, а с лешник и други светли нюанси ставам безлична.

# 710
Момичета,дайте идея какво да направя с тази моя коса? Как да се подстрижа? Не искам да скъсявам много,само нужното. Но изобщо не знам как да я оформяме като ида на фризьор. Качвам и снимка.
За цвета не говорим-последния път вместо тъмна,съм взела светло кестенява. 😆 Това ще го оправя,но формата... каква да е? Клоня към етажи пак,много си се харесвам,въпреки че са ретро. Давайте предложения,моля! 🤗

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 09:51 от Anyyyone

# 711
  • Някъде по Дунава
Anyyyone, лонг боб. Разбира се може и да е по - дълга от тази на снимката. Моята е така.

# 712
И аз съм ЗА лонг боб в случая!

# 713
Благодаря ви! 🤗

# 714
  • В полите на Пирин планина
Чупливата коса, ако е мека и фина (каквато е моята) не може без стилизация, защото много лесно губи форма. Освен това чуплива коса не се реше между миенетата, защото става точно като кошница и стърчи на всички посоки. Аз лично с права коса не се харесвам изобщо и се старая чупливата ми коса да изглежда добре, приятно бухнала, но не стърчаща.
В момента харесвам най-много балсама без отмиване на Лакме:
https://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-frizz-control-za-izglaj … me-curl-up-300-ml

Има много слаба фиксация - аз дория не я усещам, но косата запазва форма.

И крема за къдрици на Десата: https://www.zlatnaribka.com/dessata/perfect-curl-za-kadrava-kosa … rfect-curl-180-ml

Леко е лепкав, но само при нанасяне. Нужно ми е малко количество. Има фиксация.

# 715
Моята коса е такава - между 2b и 2c според зависи в какво настроение е и колко е влажно навън.
Скрит текст:
Та за мен кремове за къдрици хич, ама хич не дават добър резултат. Също хиляда маски и балсами. Та много рядко ползвам. Общо взето само термик слагам преди да суша и това е. Третирам я повече, като леко чуплива, отколкото къдрава и горе-долу намираме съгласие за външния вид.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 18:08 от Iseis

# 716
Момичета искам да си върна тъмния цвят. Дайте идея какво да правя?
Не искам да ходя на фризьор, защото не искам да ми нанася нищо излишно на косата и допълнително да я съсипе.
Знам, че се слагат специални коректори за убиване на черввния цвят, аз не целя това. Не ме притеснява, че месеци наред, дори година ще ми избива. Няма да ме дразни.
Не мислех, че така ще се получи.
Обаче нещо не мога да се възприема. Гледам само в косата и цвета. И сякаш не ми отива.
Не знам, цвят ли не оцелих, по-тъмен ли трябваше,много е хубав цвета, но постоянно се взирам, не се чувствам себе си, не се харесвам. Не се чувствам ок с този цвят.
Не смея да се боядисам сега, защото косата е изтощена доста. Ще поизчакам поне няколко седмици, да се поотмие още, да я подхраня с домашни маски и терапии от Зларна рибка и да си сложа тъмното.
Не знам, дайте съвет и вие.
Идеята е да потъмня постепенно. И не знам 4,ка,5 ца или директно 3 ка да си взема. Вижте, какво чудо е. Тука не съм я правила нищо, след къпане е. Все си казвам че не е чак толнова зле, ама май е. От домашния еластисайзър, обаче съм много доволна, ще живне от него.

Другият вариант е да сложа някаква 3 ка с чвряен отенък, просто да е в тъмната гама. Направо не знам какво да е. Но няма да я изрърпя още дълго време.

# 717
  • В полите на Пирин планина
Каролин, косата ти изглежда супер на снимката, аз не знам какво не ѝ харесваш. Ако цветът не ти отива, то не мисля, че ще е трудно да я потъмниш. Една 5ца, според мен ще ти покрие без проблем. Ако искаш, може и нещо червенеещо, но то ще е убито, приглушено.

# 718
Зле е, суха и изтощена, пършава е, даже екато захарен памук, но тук излежда не си личи толкова.

# 719
Много хубав цвят, Каролин!

Общи условия

Активация на акаунт