Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 49 367
  • 794
  •   1
Отговори
# 375
Мишчица,
И аз като теб милея за русото, така че те разбирам и подкрепям! Не е невъзможно, ще стане, но бавно и внимателно.
Имам и агент, ако събираш препоръки, мога да ти дам вариант за фризьор.

# 376
  • Street of Dreams
Време ми е за нова прическа. Сега косата ми е до ключицата, но в последната 1/3 се получава обем, което ме влудява. Точно там косата е на етажи.
Чудя се за някаква асиметрична черта, но не знам дали отива на права коса.

# 377
Мишчица невероятна коса ! Simple Smile

# 378
  • Някъде там
Време ми е за нова прическа. Сега косата ми е до ключицата, но в последната 1/3 се получава обем, което ме влудява. Точно там косата е на етажи.
Какво представлява тази асиметрична черта Simple Smile
Аз се заглеждам по кичури, но няма да си направя, защото косата ми не може да понесе такъв вид процедури. Косъма буквално м е като на бебе. Много, много тъничък Sad

# 379
Момичета, по съвети на Барби опитах измиване с индийски билки. Вчера смесих 1л Амла+1л Шикакай+гореща вода на око да стане каша. Когато истина нанесох на косата. Стоях около час. Измих смао с топла вода. Действа измивно и подхранващо. Косата ми е лъскава и с обем. Моята коса е страхотна, краищата които бяха руси не са, но поне стоят плътни. Доволна съм.

Злодеида, ако имаш сапунени ядки (soap nuts) може да добавиш една лъжица, измиват много добре, даже се и пенят почти като шампоан.
Радвам се, че ти е харесало, аз съм много доволна също. Явно за изтощени коси е супер.

Аз търсих снимка след последната касапница по косата ми, ами нямам. От януари досега не съм се снимала нито веднъж. Нормално като се замисля, аз не мога да се гледам, какво остава да се снимам..

Мишчица, невероятна коса имаш. Направо дар Божи. Не завиждам, възхищавам се Smile

Баща ми имаше такава разкошна руса, права и плътна коса, баба ми, неговата майка имаше същата обаче дълга до кръста, тя почина на 96 години и още имаше руси отблясъци в нея (никога не е боядисвана), аз съм изтеглила късата клечка като съм се редила за коса.

# 380
  • София
Аня ще съм благодарна да ми пратиш повече инфо за фризьора, който препоръчваш 🌷

# 381
Аз идвам с моята вечна драма. Много искам къса коса (разбирайте до малко над раменете), но косата ми е гъста, чуплива, с твърд косъм, много непокорна и въпреки цялата ми борба - често с много фриз. Била съм с такава дължина преди повече от десет години и резултатът беше ужасно обемна, бухнала коса, която стана още по-чуплива и неподатлива на оформяне. Тогава обаче не съм ползвала профи козметика и дори нямах читава преса.
Сега има два варианта - или ще се родя с късата прическа, или ще стане пълен кошмар и ще си ходя като полудяла, докато не израсте. Иска ми се да пробвам, но не ми стиска и имам нужда от съвет и евентуално побутване.

# 382
Аэ бих те откаэала по-скоро, эащото аэ много съжалявах преди 3,5-4 години като го направих това. Малко след отряэването си мислех ,,эащо не си носих косата два месеца на кок/прическа, ами реших да я клъцна". Всъщност при мен беше эаради една етажирана прическа, която ме подбутна да пробвам къса черта, понеже не се понасях и исках ,,да почна на чисто", както и да пробвам така модерния дълъг боб тогава.

Като ме видя майка ми...нямаше такова прехласване ,,ау колко артистична прическа, приличаш на киноэвеэда от 20те години!", ,,не съм виждала такава грива, пу-пу, носи си я къса" 😄 Не, мерси 😄 Сега като си гледам снимки от тогава си мисля, че приличах на лелка с бухнала кошница абсолютно неэависимо от продуктите, които полэвах и неэависимо от факта, че вълните/къдриците ми бяха живи, еластични и не энам си какво (те и сега са си, така че не е аргумент в плюс на отряэването). Не искам да обидя никого с много гъста, вълниста, къса, равна коса. Моята беше прекалено обемна и лелешка. Направо се раэду и някои хора иэраэяваха въэхищение към косата ми, други ,,как ложа да си отрежеш косата". Очевидно има шанс да ти хареса, ако и ти реагираш с въэхищение на такива коси, но аэ лично много съжалих и ми отне няколко години да си въэвърна дължината и да укротя обема съответно. Като цяло се чувствах като друг човек направо, дрехите ми стояха раэлично имах чувството. В лице също мисля, че иэглеждам эначително по-добре с дълга коса.

Та...съветът ми е преди да направиш нещо, эа което потенциално може да съжаляваш следващите 1-3 години, да потърсиш хора с абсолютно същата прическа, към която се стремиш и с твоя тип коса и да прецениш харесва ли ти наистина.

Эа ежедневието с такава къса коса (до рамото, даже като иэлеэнах от салона беше леко над эаради обема....) искам също да те предупредя, че е десет пъти по-тегаво от това с дълга, а сега косата ми е до кръста. 😄 Нито може лесно да я направиш на прическа, нито да я вържеш,  къдриците неэнайно эащо са още по-непокорни. Не може да варираш между вълни и къдрици (при мен това е абсолютно въэможно эависи как я суша и стилиэирам), освен естествено с горящи косата атрибути като преси и маши, но такива не полэвам аэ эа оформяне на вълни...Практически трябваше да я суша винаги с дифуэер, эа да иэглежда така, че да ми харесва, а сега мога да я оставя на въэдух и дори с това да постигна небрежни вълни, които понякога наподобяват такива, правени на маша. С къса коса нямах тоэи реэултат. Дългата или поне средно дългата коса эа мен е много по-лесна и раэнообраэна от късата.

Обмисли го добре!

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 11:58 от snowwhite12

# 383
Fearnot, и според мен се налага да го обмислиш повече от добре. Моята коса е подобна на това, което описваш за твоята.  И с къса съм била, и на пластове съм била - и в двата случая разплетена дамаджана е изглеждала по-добре от мен. Да, когато излезеш от фризьорския салон ще си уау, много впечатлена и ентусиазирана от новата си прическа, но това ще трае точно до първото измиване.Няма такъв вариант за добре изглеждаща къса прическа на чуплива и твърда коса без всекидневно третиране с преса или издухване с четка. Трета година вече режа, за да изравня поредното ми сглупяване да се подстрижа късо, че и на пластове.

# 384
  • София
Аз съм на противоположното мнение Simple Smile. Била съм няколко пъти с къса/до раменете коса подстригана или на етажи с въздух, или на дълго каре и според мен е супер. Обожавам бухнала и обемна коса, както и небрежни рошави къдрици. Но аз винаги! суша косата си с дифузер, от години, не съм имала проблем със стилизирането до като беше къса. Крем за къдрици, олио и надолу с главата в дифузера. Носих много диадеми, шалове, качулки, огромни обеци, изобщо всякакви неща, които при дълга коса я подвигат на врата или се разделя на две, за да няма костенурска гърбица Simple Smile. Дори преди 2 години отрязах пак до раменете на дълго каре. Но аз и не страдам за коса, моята расте мега бързо, и обичам промените. Ако ще е къса с идеята да се изправя по-бързо и/или да се носи вързана тогава не мисля че ще е ОК. Има вероятност от честото изправяне да изгори, а на къса коса щетите се прикриват по трудно.
Fearnot покажи снимка какво обмисляш.

Аз съм била съм с подобни коси:

# 385
Аз бях с прическа като на първата снимка, но косата ми беше с много по-голям обем (двоен почти...), може би е по-гъста просто.  Като застанех в профил и косата ми беше доволно зад мен. :Д С такива или малко по-буклести, големи къдрици. При вълнистите коси и без това всеки ден могат да са различни и зависи с какво се стилизират, освежават и т.н.

Прически като втората категорично Не харесвам. Не съм сигурна дали тази точно е Mullet cut, но на този стил ми напомня...

Наистина трябва визуално да се планира много добре. Двете снимки показват, че един етаж в повече ииии резултатът може да е много различен. Докато първата снимка е ок за мен (за други хора :Д), втората е катастрофа.

# 386
  • Street of Dreams
Какво представлява тази асиметрична черта Simple Smile
Аз се заглеждам по кичури, но няма да си направя, защото косата ми не може да понесе такъв вид процедури. Косъма буквално м е като на бебе. Много, много тъничък Sad
Ами примерно това

или това

дори това , но много бавно и трудно ще израсте

Искам вече някаква по-интересна прическа, но е адски трудно на фина права коса. Като задам в Гугъл нещо за тънка коса и ми вади модели с 10 пъти повече коса от моята Grinning

# 387
Благодаря за мненията. Ето такова нещо например ми харесва много и се чудя осъществимо ли е за моята коса без да ми се налага да ставам час по-рано сутрин, за да я оформя, но явно никой не може да ми каже, ще трябва да се пробва 😃 На база моя опит обаче, а като гледам и на други, отговорът на въпроса е: по-скоро не 😃

Скрит текст:

П.С: Като кажа, че косата ми е естествено чуплива не си представяйте това на снимките. Моите чупки са доста по-неестетични, наподобяват тези на ретро пресата. Абе кофти са. А още по-зле, че нито се поддават на читаво изправяне, нито на къдрене.

# 388
За мен и двете показани прически са чудесни! Няколко пъти съм била с такава. Сега като ги видях се замислих дали да не се върна към подобна. Мисля, че точно за гъста и чуплива коса са много подходящи.

# 389
Ами режи, фиър. Звучиш вече зарибена. Остави го времето за оформяне, красотата иска жертви. :Д

Общи условия

Активация на акаунт