Модни тенденции в прическите и всичко за косата 19 Тема. Есенна

• 49 363
  • 794
  •   1
Отговори
# 390
Ще си дам още време да помисля. Ако все пак се кръцна, ще ви се покажа 🤪

# 391
Аз се подстригах поради причината че трябваше да махна много изгоряло. И съжалявам. Не стои на никъде, чак се комплаксирам. Чудя се дали не беше по-добре постепенно да режа. Искам да стане поне до рамената.

# 392
Моята е силно чуплива и вълниста и най-хубавите ми прически са именно над раменете, суша с дифузер и става супер. Важно е само да не е равно подстригана, з д не докарва триъгълна форма. Иначе кеф ти права, кеф ти начупена. Не обичам просто дълга коса. Ако е дълга, теябва да е много здрава и красива. Иначе висят едни пирги или вечно вързана - мерси. Предпочитам някоя свежа прическа. Косата е за експерименти. Да изкарам цял живот с една и съща прическа, сакън да не се харесам - не. Ако толкова не ми харесва - маши, преси, шноли, все ще докарам някакъв вид, за шест месеца вече е съвсем различна.

# 393
  • Някъде там
Време ми е за нова прическа. Сега косата ми е до ключицата, но в последната 1/3 се получава обем, което ме влудява. Точно там косата е на етажи.
Чудя се за някаква асиметрична черта, но не знам дали отива на права коса.
Какво представлява тази асиметрична черта Simple Smile
Аз се заглеждам по кичури, но няма да си направя, защото косата ми не може да понесе такъв вид процедури. Косъма буквално м е като на бебе. Много, много тъничък Sad
Ами примерно това

или това

дори това , но много бавно и трудно ще израсте

Искам вече някаква по-интересна прическа, но е адски трудно на фина права коса. Като задам в Гугъл нещо за тънка коса и ми вади модели с 10 пъти повече коса от моята Grinning
Прическите са страхотни, но на тънка коса не знам дали ще е о. К.
Моята е тънка и е малко над ключицата, и се гъни, и завива във всички посоки. Представям си, ако беше още по къса.

# 394
  • Street of Dreams
Моята не се огъва и завива, Искрице. Пак зависи с какво я мия, но като цяло както я издухам с въртящата четка, така си застава. Проблемът е, че страшно взе да ми омръзва, но и без четката не е достатъчно естествено начупена, за да стане някаква различна прическа. Проблемът е и в плътността, което ме кара да я поддържам по-къса.

Ако видиш някоя интересна прическа - покажи, защото утре ще пробвам да си запиша час Simple Smile

# 395
  • БГ
Мишчица, каква топлинна защита ползваш при редовното сушене с дифузер?

# 396
Сега съм така - естествената ми коса е по-къдрава и затова ползвам дифузера, като нормален сешоар, хем да не духа много силно да я изправя, хем да не я къдри, та става леко чупливо.
Скрит текст:
Страшно удобна прическа, която може да се носи по различен начин. Най-важното за мен е да не вървя срещу косата си - да не я дърпам да изправям или навивам, за да накъдря. Използвам максимално това, което е. Но аз съм дребна и горе-долу слаба, мен и без това дългата коса ме захлупва. Толкова комплименти съм получила за тази прическа. Човек трябва да е смел, за да открие това, което е най-добро за него. Иначе не излиза от зоната си на комфорт, където е добре, но цял живот се чуди “какво би било ако…”

# 397
Аз идвам с моята вечна драма. Много искам къса коса (разбирайте до малко над раменете), но косата ми е гъста, чуплива, с твърд косъм, много непокорна и въпреки цялата ми борба - често с много фриз. Била съм с такава дължина преди повече от десет години и резултатът беше ужасно обемна, бухнала коса, която стана още по-чуплива и неподатлива на оформяне. Тогава обаче не съм ползвала профи козметика и дори нямах читава преса.
Сега има два варианта - или ще се родя с късата прическа, или ще стане пълен кошмар и ще си ходя като полудяла, докато не израсте. Иска ми се да пробвам, но не ми стиска и имам нужда от съвет и евентуално побутване.
Ох, не го прави. Личен опит. Сега си патя. Макар и не с чак такава къса дължина. Чупливи коси не стоят добре късо. Майка ми е такъв пример, цял живот й го повтарям, тя не чува и се чуди защо на другите жени им стоят перфектно късите прически, а на нея не. Защото косата й е като моята.
Ами те като имат тънки, прави и фини коси ще им стоят мн ясно.
На нея на всички посоки.
Подстригах я моята от до кръста, почти до клюючицата. Не ми стои никак. И много се ядосвам.
 Освен някой много в час фризьор, който да ти предложи прическа за твоят тип коса, която да стои добре и да е къса. Но такива се намират много трудно. Ще трябва или да я къдриш или да я изправяш. Аз съм на този хал в момента. Откакто я скъсих (Август месец) толкова драстично пресата играе, а приницно ме желая да я ползвам. Бухва яко, вдига се нагоре,няма оформяне без намеса, не мога я оставя така без нещо да я направя. Просто не стои.
Мислех, че вълните ще се подчертаят и оформят още повече, но не. В главата съм като Хагрид и Хърмаяни от Хари Потър взети заедно😆
Сега почнах да начупвам с крем за къдрици или пяна и така бива.
Наскоро и с маникюристката ми стифнахме до същия извод. След като й офъкаха коса почти до кръста до под ушите ми каза, че не й стои никак ако не я изправи или накъдри с пресата.
Тъй, че голяма заблуда е това, че късата коса е лесна за поддържане. Тука ме предупреждавахте някои от вас да не го правя. Ама нали наумя ли си нещо не мирясвам.
Ако си с права, гладка,фина и не гъста коса, може.
Ама такива като нашите е кошмар.

# 398
Точно тези прически дето изглеждат най- обикновени отнемат най- много време Grinning Като отворя видео  на някоя дама с такъв урок ми се завива свят от това колко продукти използва, и колко време й отнема да прави тези небрежни къдрици.
Аз съм с дълъг боб, вече доста израстнал, но все пак най- мързеливия начин по който си правя тези къдрици е първо къдря с голяма маша и после с пресата за изправяне само краищата минавам. Този вариант да изправя цялата коса и после да я къдря хич не ми харесва.

# 399
Като притежателка на такава коса, не съм съгласна с това. И с нея си трябва доста труд, за да придобие някакъв вид при такава прическа, защото иначе стои залепена за главата. Най-добрият вариант е някъде по средата. Права/чуплива коса с дебел косъм и по-гъста. Такава най-добре ще се оформи в подобна прическа, подстригана подходящо.

# 400
Като притежателка на такава коса, не съм съгласна с това. И с нея си трябва доста труд, за да придобие някакъв вид при такава прическа, защото иначе стои залепена за главата. Най-добрият вариант е някъде по средата. Права/чуплива коса с дебел косъм и по-гъста. Такава най-добре ще се оформи в подобна прическа, подстригана подходящо.

Сми всякса коса си има нейните проблеми. И винаги има и изключения. При фината коса залепване и липса на обем са често срещани. В случая се коментираше друго. Всеки споделя своя опит и виждания.
Много зависи как е оформена и подстригана косата. Не е лесна задача това особено при гъсти и чупливи коси както изглежда.
Затруднява повечето фризьори.
Всяка коса си е различна. Напълно нормално е да кма различни мнения и виждания.

# 401
Каролин, знам че си права. Не е като да не съм минала по тоя път и да знам точно за какво говориш. Усмирих се…засега 😃

# 402
Искрице, все едно описваш моята коса. Много мека и фина, права, с нормална гъстота.

Искам промяна в цвета, но ме е страх да не я съсипя. В момента е тъмна и  май нямам много подходящи варианти, които да се направят без обезцветяване. Кичури и русо не.

# 403
То лошото е, че е трудно да се усмирим  а после ни е яд. И така до следващия път. Аз поука още не съм си взела.
Но пусто желание за експерименти и промяна. И като ми влезе мухата, няма излизане. Много си харесвам новия цвят много. Взех си Абсолют рипеър на Лореал, защото за изсветлявани и химически третирани коси е много добра серия. И реших пак на нея да взема.

# 404
Здравейте! Косата ми в момента е средна дължина,малко под раменете. Има проблем с наъсване на косъма. Не знам от връзване ли се получава или по друга причина. Боядисвам се с лореал преферънс. Ползвам маски и шампоани На Лореал абсолют рипеър,ми накъсва се и това е. Ще се радвам,на някаква препоръка на продукти против накъсване. Обмислям и да се подстрижа,по принцип съм фен на по-късата коса,но сега не ми се занимава с прически..

Общи условия

Активация на акаунт