Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 17

• 29 012
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Някои лекари ми препоръчаха да изчакаме 3 месеца. НО само защото тази ваксина им е непозната на тях лично и не знаят как ще се отрази. Друг ми препоръча пак 3 месеца, но само за мое успокоение. Защото, ако недай си боже се открие някаква аномалия при плода, ще се обвинявам за ваксината.
Консултирах се и с хора, които са по-наясно с функционирането на ваксините. Казаха, че не е нужно да се чака изобщо. По стечение на обстоятелствата забременях месец след ваксината.

Предписаха ми само Аспирин протект, но това е грешно, като се има предвид, че редките тромбози след ваксина са придружени с тромбоцитопения. Тоест ние с АП влошаваме състоянието, ако изобщо го имаме. Това е генетично предразположение към хепарин-индуцирана тромбоцитопения. Тя няма общо с тромбофилията.

# 646
  • София
Ниските нива на витамините водят до рискове за теб и за бебето, както и до повишаване на хомоцистеин, а високият хомоцистеин е рисков фактор за сърдечно съдови инциденти.

Здравейте,

Бременна съм в 7ма или 8ма седмица. Приемам метилирани форми на витамините от група Б от няколко седмици. На последното изледване хомоцистеинът ми беше около 9, което др Сигридов обясни като доста високо. Но после прегледът тръгна в друга посока и не довърши как мога да го регулирам. Някой има ли препоръки? Следващият ми преглед е след две седмици, поръча да пия аспирин междувременно заради лош кръвоток от мен към плода. Друга терапия засега не ми е предписал, насочи ме към доста генетични излседвания, които пуснах днес. И в общи линии не се изказа доста обнадеждаващо. Но ако мога да направя междувременно нещо поне за хомоцистеина, ще е добре.

# 647
изследвай си витамините , вероятно си в дефицит , ако имаш дефицит и хомоцистеина ти е висок

# 648
  • София
изследвай си витамините , вероятно си в дефицит , ако имаш дефицит и хомоцистеина ти е висок

В норма са, но според Сигридов са ниски: Б12: 287 при редеренции 145-569 и
Б9: 19,7 при референции 9-68

Освен като взимам фолат и Б12 в по-високи дози, има ли допълнителна терапия за сваляне на хомоцистеин?

Благодаря

# 649
Може витамините да са в нелоши стойности и пак да е висок, както беше при мен. От екипа на Сигридов ми дадоха допълнителна добавка, като се видя, че само с витамини не става.

Пий си витамините редовно, както ти ги е дал. Попитай го лично за добавка за хомоцистеин дали ще ти трябва, при теб може и с вдигане само на витамините да ти се повлияе хомоцистеинът (Б6 например според това, което са ми казвали от екипа му, ти е нисък).

Тъй като не съм лекар, не си позволявам да ти препоръчам конкретната добавка. Иначе имах добри и бързи резултати от нея, но бях с много по-висок хомоцистеин от твоя и ми трябваше допълнителна помощ.

# 650
изобщо не са в никаква норма а са ужасно ниски. Точно това коментираме постоянно. Нормално е да ти е висок. Иначе много рядко причината за висок хомоцистеин нее в витамините но в твоя случай първо си дигни стойностите , пишем го на почти всяка страница , превърти малко и прочети Simple Smile

# 651
  • София
изобщо не са в никаква норма а са ужасно ниски. Точно това коментираме постоянно. Нормално е да ти е висок. Иначе много рядко причината за висок хомоцистеин нее в витамините но в твоя случай първо си дигни стойностите , пишем го на почти всяка страница , превърти малко и прочети Simple Smile

Изчетох поне половитната страници. Исках да попитам освен вдигането на витамините, има ли друг допълнителен “лек”.

dee92, Разбирам съображенията ти да не го кажеш кой е, единствено се притеснявам, че до следващия преглед може да е късно за допълнителни действия.

# 652

Не е **

Жената пита дали има и допълнителни подпомагащи средства, освен вдигането на витамините.

Според мен нямаш причина да се притесняваш за хомоцистеина, щом си скоро на преглед - 2 седмици не е много. Щом ги пиеш витаминките, за да запълваш липси, ще му се отразят добре. Simple Smile Аз в началото на бременността бях и с 16 хомоцистеин, но бързо го орегулирахме с помощта на лекаря. Чувах, че добавката може да вдига холестерол, та най-добре той да ти каже според твоите лични изследвания дали имаш нужда от нея или само витаминките и да следите положението. Може да го попиташ и дали ще ти е полезна Омега 3, аз го попитах и ми изписа, след като разбра, че не приемам от преди.

Успех!

# 653
не мисоя че е редно да пиеш каквото и да било на своя глава. За това и Сигридов ти е казал че витамините не са ок и трябва да наблегнегнеш на тях първо Simple Smile

# 654
Да, събирай си въпроси, за да дискутирате, но нищо не приемай без неговата дума. Той ги намества нещата и според генетичните изследвания.

Стискаме палци Simple Smile

# 655
  • София
Да, събирай си въпроси, за да дискутирате, но нищо не приемай без неговата дума. Той ги намества нещата и според генетичните изследвания.

Стискаме палци Simple Smile

Благодаря и на двете, напълно съм съгласна и по принцип не бих пила нещо на своя глава. Той щеше да ми изпише нещо, за да борим хомоцистеина, защото в началото каза “много е висок, това е отрова, но ще я преборим”.
После обаче започна самият преглед и разговорът тръгна в съвсем друга посока - че тялото ми отхвърля плода, че проводимостта на артерията към него е много слаба (кръвотокът към плода е много много слаб), което било често причина за спонтанно прекъсване на бременността в тези ранни седмици (може би не се изразявам съвсем точно). И като цяло всичко се завъртя около това, забравихме за витамините, аз също забравих да го върна към хомоцистеина.
Затова питам, ако случайно е нещо, което предписва редовно.
Назначи ми доста генетични за мутации, за да може на базата на резултатите да назначи терапия. Но каза, че те докато излязат… може би просто ще констатираме. Единствено аспирин ми предписа. Омеги каза да пия, както и Б12, фолат и група Б. Аз си ги носех и ги одобри. Също витамин Д, защото е под норма.
 Но каза “дай да видим ще запазим ли плода, после ще мислим за други изследвания”. Не беше много обнадеждаващо.

# 656
Не мисоя че нещо за хомоцистеин е от толкова голямо значение. Не знам какво точно е видял за да констатира такива неща. Но щом имаш терапия си я спазваш и правиш каквото ти е казал.И се надяваме всичко да се развие нормално

# 657
  • София
Не мисоя че нещо за хомоцистеин е от толкова голямо значение. Не знам какво точно е видял за да констатира такива неща. Но щом имаш терапия си я спазваш и правиш каквото ти е казал.И се надяваме всичко да се развие нормално

За съжаление и аз не мога да го пресъздам както трябва, всичко ми звучеше много логично докато го говореше, но реално ми е трудно да го преразкажа. Каза, че това, което вижда означава или дефект на плода, или пробем със захващането на ембриона. НО че е огледал много внимателно и изключва дефект на плода, на този етап. Така че по-скоро има проблем с проводимостта на матоната артерия. Че тя си има добра проводимост (защото съм раждала жена), но че артериите се затварят и нямат нуждата пропускливост и достъпност към плода, все едно го отхвърлят. И че има висок имплантационен риск. После завърши, че формирането на плацентата може да дозатвори артетиите (което не разбрах добре ли е или зле). Опитах да обясня, не знам звучи ли смислено.

Другата седмица имам първи преглед при АГ - др Нашар в Токуда. Ще обясня и на нея (доколкото мога), не знам дали тя има нужната техника да следи кръвотока.

# 658
др Нашар е много добра в това нещо и имаш късмет че имаш час изобщо при нея защото много хора не можаха да се вредят изобщо за такива часове.
Артериите се отпушват с аспирит , той ти го е назначил така че си го пий.
Трябва да има хубава пропускливост .
Ще се оправи с аспирин притока. Не се напрягай само а си стегни витамините сега и мисли хубави неща

# 659
  • Sofia
Когато имах ниски Б6 (12) и Б12 (248), хомоцистеинът ми беше 8.6. Калчев ми предписа само прием на витамини.

Сега вече нямам дефицит, нивата на витамините са на горна граница, но хомоцистеинът е паднал само до 7.05. Сигридов каза, че е висок и ми предписа и на мен допълнителна добавка. Така че, no4ko25, явно първо пробват с витамини и ако не се получи, включват нещо допълнително.
И да, пише, че добавката повишава холестерола, което мен ме притеснява, защото по принцип съм с висок холестерол. Реших да приемам минималната доза и дано да има някакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт