Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 17

• 29 013
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
По-добре се обадете в лабораторията за информация. Този период ми се вижда много дълъг.

# 631
Имам профил в системата... И там следя за резултати, тъй като ми бяха направени още доста, но те вече излязоха! Благодаря все пак!

# 632
Имам профил в системата... И там следя за резултати, тъй като ми бяха направени още доста, но те вече излязоха! Благодаря все пак!
Вие сте на терапия в момента, доколкото разбирам? Какво Ви притеснява?

# 633
Здравейте.
Не знам дали въпроса ми е подходящ за темата. Искам да попитам колко време след мисед подновихте опитите.

Бях на преглед след първия цикъл, казаха ми, че всичко е нормално само имах киста, но доктора каза, че е нормално и пих Дуфастон.
В края на Ноември ще отида пак на лекар да видим дали всичко с яйчниците е наред.

Утре приключва и втората менструация.
Смятаме да изчакаме до края на годината и от края на  Януари  да подновим опитите (като така ще са минали 5 цикъла) дали е достатъчно се питам аз.

Та въпросът ми е вие колко време след кюртажа подновихте.

# 634
  • Sofia
Ние изчакахме 5 месеца, но явно не беше достатъчно.
Тази тема може да ти е по-полезна :
https://m.bg-mamma.com/?topic=1366737.new#new

# 635
Аз бях с мисед на 13 окт всичко приключи с вакуум аборт.  Докторката ми каза, че не е нужно да се чака 5-6 месеца , каза да пуснем изследванията и след 1-2 месеца може нови опити.

# 636

Благодаря Ви

# 637
  • Стара Загора
Здравейте,
Имам въпрос оф топик.
Има ли сред вас ваксинирали се против Ковид?
С две мутации съм -PAI и АСЕ, в голяма дилема съм дали да се ваксинирам. Допитвам се до лекарско мнение, всеки вдига ръце и казва- решението си е твое, ти си преценяй…
Допитвам се и до вас, какво мислите?

# 638
  • Sofia
Аз се ваксинирах с иРНК, но преди да забременея.
С 5 мутации съм (една високорискова).
Всички лекари, до които се допитах, ми препоръчаха ваксинация. По техни думи за предпочитане с иРНК.

# 639
За ваксините единственото противопоказание е алергия към някоя от съставките, наскоро прекаран Ковид и ако сте в карантина. При тромбофилия за предпочитане с иРНК.

# 640
много хора с тромбофилия са вакснати , аз само да родя и аз ще направя това. Единственно само исках да разбера за алергията , защото съм правила анафелактичен шок от антибиотик , и това е посочено като причина да се консултираш първо с алерголог и ако се налага да се прави ваксинация под наблюдение след това.Даже знам че много хора се васкинираха и с астрата въпреки че тя причиняваше тромбози

# 641
  • Стара Загора
Благодаря за отговорите.
Кръворазреждащи препарати взимахте ли след ваксинация?

# 642
Здравейте,

след ваксинация против К19, колко време е добре да се изчака преди последващи опити за бебе?
Аз съм с фактор 5 и ПАЙ, все още аз и мъжа ми се въздържаме от ваксинация, т.к. правим опити, но мисля че вече няма за кога да отлагаме ваксинацията.

# 643
в турция препоръчката от репродуктивни е 3 месеца след преболедуване и ваксина

# 644
Според препоръките на производителите няма причини да се чака. Според британското правителство също:
https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccination- … #getting-pregnant
Във фейсгрупата Ваксини, често чета за жени забременели месец след ваксина. Не би трябвало ваксината да бъде пречка.

Общи условия

Активация на акаунт