Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 17

• 29 286
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм писала вече ама пак ще кажа в корема посинявах брутално , в ръцете не . За това много рано минах на опция ръце , всъщност най кофти се усвоява в краката. Така че ръце и корем са най адекватно решение Simple Smile

# 616
  • София
Аз също знам че след поставянето не се натиска в никакъв случай. Аз поставям в гънка - вкарвам бавно иглата (ако още в началото усетя болка, изобщо не забивам а избирам друго място); продължавам да държа гънката вкарвам бавно цялото лекарство+въздуха, изчаквам няколко секунди, вадя иглата и след това пускам гънката. Ако няма кръв даже не минавам с тампонче отгоре, ако случайно има само поставям без да натискам да обере кръвта и да спре. Бия си ги в корема, ако станат повечко топчета или по често кърви местя малко в паласките за няколко дена и пак се връщам на корема - в корема най-малко ме боли, в паласките усещам повечко време болка след поставяне на лекарството.

# 617
Аз пък слагам лед преди и след и не дезинфекцирам със спирт.

# 618
Аз и в ръцете посинявам. Лятото изглеждаше доста кофти- все едно мъжът ми ме малтретира Grinning През зимата не е драма.

# 619
Има ли някой с мутации mthfr C677T хетерозигот и PAI 5g/4g хетерозигот. Имам една неуспешна бременност и се подготвям за следваща. Хематоложката каза, че няма нищо притеснително и ако се притеснявам по време на бременност да пия Натаспин. За PAI 5g/4g нищо не ми каза..

Здравейте.
Аз съм. С Mtfhr c677t хетерозиготен с един мисед и в момента правим още изследвания и подготовка за нова бременност.
Казаха ми, че не е проблем тази мутация, но ще направя консултация с д-р Конова по молба на моят лекар.
Това е за момента при мен.
Вие как се подготвяте за новата бременност? Имате ли назначена някаква терапия.
Изследвах си фолата и беше в норми, при условие, че съм с мутация. Но все пак почнах да вземам през ден за да не предозирам. Витамин В12 също е важен. Моят беше 349,80 pmol/l (141- 489). Знам, че при плануване на бременност трябва да е над 550 pmol/l. Мисля да вземам като добавка, но първо ще се консултирам с лекар.

# 620
Момичета, на някоя от вас предписали ли са и да пие алфа липоева киселина? Можете ли да ме насочите кои добавки са най-добри?
Лекаря ми предписа да пия 2 пъти дневно по 600 мг.

# 621
Аз приемах около 2 месеца, на Now foods, ALA има и в алеракта, но е с магнезии и б6.

# 622
На мен ми трябва в чиста форма, понеже съм с мутации и си пия всички останали витамини под метилирана форма.

# 623
Еми тогава на Now foods е перфектен вариант от 600мг

# 624
Здравейте, пак съм аз. Grinning
С моите въпроси. Благодаря на всички дето ми отговориха онзи ден.
Аз не разбирам следното нещо. Когато са налице мутациите за В12 и фолиева киселина какви мултивитамини пиете? Има ли смисъл изобщо от мултивитамини или отделен приемна всеки да не е в комбинация?
По принцип витамините В12 и фолиева киселина ако идват от кобинарини витамини които не са метилирана форма, един вид не се усвояват ли от организма?
Ако пия мултивитанини и отделно се взимат метилирани форми ще има ли смисъл?
Благодаря отново! Blush

# 625
тая тема я говорим постоянно и непрекъснато , аэс такава мутация не се пият комбинирани мултивитамини а се пият по отделно и само метилирана форма , мултивитамини в мета форма при дефицит с нищо няма да ти помогнат. Само мета форма на всички витамини група В.

# 626
Препоръчаха ми на Natural factors B комплекс- метилирани форми с метилирана фолиева:
https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p

Здравейте, пак съм аз. Grinning
С моите въпроси. Благодаря на всички дето ми отговориха онзи ден.
Аз не разбирам следното нещо. Когато са налице мутациите за В12 и фолиева киселина какви мултивитамини пиете? Има ли смисъл изобщо от мултивитамини или отделен приемна всеки да не е в комбинация?
По принцип витамините В12 и фолиева киселина ако идват от кобинарини витамини които не са метилирана форма, един вид не се усвояват ли от организма?
Ако пия мултивитанини и отделно се взимат метилирани форми ще има ли смисъл?
Благодаря отново! Blush

# 627
Здравейте, може ли да ми кажете за колко дни излиза изследването за тромбофилия? Днес е 22 ден от направеното и все още не е излязло... Бременна съм в 10 седмица и от 3 седмици бия фраксипарин! Тъй като имам 2 предходни аборта! Напрегната съм, всеки ден чакам!

# 628
  • Sofia
Зависи къде е направено изследването. В Геника излизат за около седмица.

# 629
В Плевен.. КИРМ!

Общи условия

Активация на акаунт