Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 17

• 29 313
  • 757
  •   1
Отговори
# 600

За момента имам само тези.
Ще ги пусна и другите. А, знаете ли дали е нужно да се пускат и NK клетки и
антифосфолипидни антитела?

# 601
Дали е нужно или не решение на всеки по отделно. Аз пусках защото Русев ми каза , имах завишени Нк клетки , направих вливка , получих БХ бременност , после пропуснах вливката година и половина по късно и сега ще раждам след инвитро.Много жени с инвитро и вливка нямаха положителен резултат.
Сега една позната повтори Нк клетки и няма завишени а уж е имала .Така че индивидуална работа

# 602
  • Sofia
Аз съм хомозигот ТАФИ и хетеро АСЕ и пак не вдигах кръвно по време на бременност. Може би проблемите ти с кръвното наистина да са предизвикани от Ковид, а не от бременността. Мери го често, за да хванеш бързо, ако се появят отклонения.

Bochinka, Viola d'Amore, много ви благодаря за отговорите!
А синините дали могат да са свързани с натискане с памуче (или липса на натискане) след инжекцията? Паскалева ме предупреди, че могат да ми се получат синини от инженкциите, защото Аспи теста показа, че Акарда ми е дошъл в повече. Но дали все пак могат да се повлияят от натискане с памуче, както е при взимане на кръв?

По принцип след взимане на кръв почти винаги ми се получават синини/зеленини/жълтини (а уж натискам за няколко миннути). И ако още от първите инженкции ми се получават такива, не ми се мисли за нататък... Нали не може да се боде на синина, трябва да изчакам да се разнесе?

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 12:34 от Brin de muguet

# 603
Брин аз ги бия под ъгъл 90 градуса, така ми е по-удобно. Засега. При Клексана установих, че като вкарам лекарството по-бързо, не ме боли толкова. Също така ако се боцна и ме заболи ми става синина, аз правя така тръгвам леко с иглата, то веднага се усеща, че боли и сменям мястото.
Аз също получавам лесно синини от инжекции, но засега доста рядко се случва с НМХ. По-добре да изчакаш да се разсее и тогава.
 Аз само леко притискам с памуче, ако се появи капка от лекарството.
Въздухът прави проблеми само ако е вкаран във вена.

# 604
На мен кога ми стават синини кога не , правим една и съща процедура и не съм отчела какво точно ги причинява, даже последните две седмици толкова ме болят тия инжекции , а синки няма. Но и спрях аспирина преди няколко дни.
Когато взимат кръв от вена ако ти вземат кофти кръвта нормално е да стане синина, по принцип трябва да натискаш и никога да не свиваш ръка , свиването на ръка увеличава риска от синка Simple Smile

# 605
Аспирина определено способства за образуването на синини.
Аз при предната бременност се бях направила на решетка 😁🙈 По корема нямах празно място без синина. И то огромни. Сега уж хванах “цаката”, пък да видим.

# 606
По темата за въздуха- твърде малко е и дори да влезе в някоя веничка не е проблем. Аз процедирам така: на силната светлина в банята ми (обикновено при къпане) си избирам място без кръвоносни съдове и го маркирам. След това почуквам спринцовката, за да отиде въздуха най-горе и като слагам клексана го слагам до въздуха.
За синините- докато бях на аспирин излизаха при всяко убождане. От натаспина нямам никакви.

# 607
  • Sofia
Момичета, благодаря Ви!

# 608
Brin, аз гънка вече почти не мога да хвана, че влизам в девети месец. По скоро с двата пръста си маркирам някакво място и вкарвам под 45градуса иглата. Клексана си го инжектирам бавно и задържам няколко секунди след това, за да не излизат капки от него. Проблем с въздуха няма. Синки ми стават много рядко , по-скоро ми се получават от време на време синьо-лилави точки на мястото на убождане, ама аз продължавам и да си се мажа с Хепароид, когато се сетя. Надявам се и до края на деветия да успявам да си слагам инжекциите в корема. Само е забавно беокът като се размърда вътре Simple Smile

# 609
  • София
Винаги когато пия аспирин, ми излизат огромни синки. Когато биех НМХ без аспирин, имах само точки и бучки.

За да си направиш проблем с въздух в кръвоносен съд, трябва да вкараш поне 5 кубика въздух, това ми обясни една акушерка докато лежах в болницата на системи преди раждането. Въздухът в инжекцията трябва да е там, за да избутва цялото лекарство. Иначе на всякакви варианти за поставяне се нагледах - под 45, под 90 градуса, като бод тропоска, със и без гънка - явно всичко работи.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 17:38 от delisardeli

# 610
И аз се включвам във връзка с поставянето. Слагала съм Клексан и Оксапар след два трансфера. При първия трансфер не си спомням как слагах Клексана, но се получаваха малки синини понякога (нищо страшно).
При втория трансфер медицинска сестра ми даде следните инструкции - хващам гънка, забивам иглата на 90 градуса, отпускам гънката, вкарвам бавно лекарството (Оксапар), задържам малко и като извадя иглата, натискам за 2 мин с памучето със спирт. Такива синини и буци ми се получиха, че не можех да повярвам, какво ми се случва. Реших, че е от Оксапар-а, а се оказа, че е от метода на поставяне.
Минах на инструкции от друга медицинска сестра - хващам гънка, забивам иглата на 90 градуса, държа гънката, докато вкарвам бавно лекарството (Оксапар, в последствие и Клексан), задържам малко и като извадя иглата, почиствам с памучето със спирт, слагам лепенка и не натискам. Понякога се появяваха малки синини, но беше много по-добре. Подозирам, че при мен буците и големите синини бяха от натискането.

# 611
На мен съдовия хирург ми каза никакво натискане и търкане с памучето след поставяне, за да не ставали синини.

# 612
  • Sofia
И при мен беше боцкане на 90 гр, инжектиране в гънката, отпускане на гънката и след това натисках с памуче.
Резултат - жестока синка от 7см, която мина през всякакви цветове вчера и днес вече е черна. Това не знам за колко време ще се разсее. Аз такива черни синини през живота си не съм имала.

Днешното убождане боля по-малко. Още не смея да погледна дали и там не е тръгнала синка. Но ако пак се получи синина, ще почнем да слагаме в ръцете да видин там как ще е.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 12:46 от Brin de muguet

# 613
Брин аз знам, че в корема и паласките се усвоява най-добре. Чела съм, че момичета си слагат и в ръцете и краката, но не знам.
Иначе също гледайте изрязаното на иглата да е нагоре, ако ме разбирате, те нали са скосени. Също съм забелязала, че по-малко ме боли.

# 614
  • Sofia
Да, знам, че в корема се усвоява по-добре. Но ако от всяка инжекция ми стават черни синки по 7 см... 🤔
Затова идеята за ръцете беше по-скоро да видя дали и те ще посинеят.

Засега няма следа от синьо от днешната инжекция. Това ми дава надежда, че посиняването може и да не се получава всеки път. Така, че утре най-вероятно боцкането ще е пак от тази страна.

Общи условия

Активация на акаунт