Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 17

• 28 990
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Искрено ви благодаря за съветите и подкрепата!

# 661
Стискам палци и аз!

Иначе мен ме е яд че не питах Паскалева на последния преглед да си бием ли наистина НМХ след ваксинирането… Някой дали е задал такъв въпрос на хематолог?

# 662
разбирасе че не си биеш нищо след ваксина.

# 663
разбирасе че не си биеш нищо след ваксина.

а аспирин ?

# 664
прочети коментара по нагоре Simple Smile иРнК ваксината не предизвиква тромбоза

# 665
Стискам палци и аз!

Иначе мен ме е яд че не питах Паскалева на последния преглед да си бием ли наистина НМХ след ваксинирането… Някой дали е задал такъв въпрос на хематолог?
Аспиринче може профилактично, ако имаш високорискови мутации или такива с кумулативен ефект 😊

# 666
профилактично пак е относително , според мен е редно да се консултираш ако тее страх .
Защото и обратния ефект е по кофти да знаете

# 667
профилактично пак е относително , според мен е редно да се консултираш ако тее страх .
Защото и обратния ефект е по кофти да знаете

Е ти с кой ще се консултираш, може Вецев да питаме

# 668
аз имам нискорискови мутации и по приницп нямам нужда да пия аспирин като цяло.

# 669
Здравейте,
Имам въпрос оф топик.
Има ли сред вас ваксинирали се против Ковид?
С две мутации съм -PAI и АСЕ, в голяма дилема съм дали да се ваксинирам. Допитвам се до лекарско мнение, всеки вдига ръце и казва- решението си е твое, ти си преценяй…
Допитвам се и до вас, какво мислите?

Аз съм с 2 ниско рискови мутации и през цялата бременност бях на Клексан и АП. Ваксинирах се в 7-ми месец и не съм имала никакви странични ефекти, както и абсолютно никакви промени в резултатите на коагулацията.
Както споменах в една друга тема, даже след втората доза д-димера ми беше по-нисък от преди ваксината (може и да е било случайно, но факт).
Относно хепарина и ваксината изискването беше да има отстояние от минимум 6 часа между двете. Това не в БГ.

# 670
  • Sofia
За ваксината питах Лисичков. Каза ми, че не е нужно да съм на НМХ. За АП протект вече не си спомням неговото мнение. АП ми препоръчаха други двама със сигурност.
Но при ваксина иРНК мисля, че е излишно.

# 671
Аз направих консултация с хематолог преди ваксиниране. Назначи ми следната терапия - сутрин Тромбекс, вечер Натаспин. Започване една седмица преди първата доза и приключване две седмици след втората доза. Т.е. общо 6 седмици терапия. Препоръча ваксината да е иРНК.

# 672
  • Стара Загора
Аз направих консултация с хематолог преди ваксиниране. Назначи ми следната терапия - сутрин Тромбекс, вечер Натаспин. Започване една седмица преди първата доза и приключване две седмици след втората доза. Т.е. общо 6 седмици терапия. Препоръча ваксината да е иРНК.
С какви мутации си?

# 673
Аз съм с пет мутации, две са с кумулативен ефект и съм на възраст. Не съм пила нито аспирин, нито каквото и да било друго при ваксиниране. Още съм жива. 😁

# 674
За ваксината питах Лисичков. Каза ми, че не е нужно да съм на НМХ. За АП протект вече не си спомням неговото мнение. АП ми препоръчаха други двама със сигурност.
Но при ваксина иРНК мисля, че е излишно.

иРНК е и Файзер нали?

Общи условия

Активация на акаунт