ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 5

• 23 085
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Едните баба и дядо му платиха един кашон книги, които му поръчвах по черните петъци. Разбрахме се, че това ще е от тях.
Другите разбрахме, че тези дни са обикаляли. Предполагам някоя играчка и дрехи, съдейки по въпросите, които ми задаваха.
Иначе ние тъкмо ще намерим време най-накрая да му направим монтесори кулата.

За съня няма да коментирам Grinning Едно и също, спи при нас повечето вечери. Днес е на един сън. Заспа към 11:30 до 13:30 и още е буден. Тъкмо вечеря и към 20:30 ще го слагам да спи.

И е голям рев от снега. Взехме му апрески и панталонки за сняг. Страх го е от снега, реве, не се отлепя от мен.

# 511
  • Пловдив
Чакам Кауфланд да пуснат шейните за да му купим.
Иначе на баби и близки приятели си казваме, че предпочитаме пари.
Не желая да се затрупваме с играчки, дрехи има цял гардероб. Покрай черния петък купихме стол за колата, другия месец ще вземем и за другата.

# 512
Jay ray, колко часа сън му се събират сумарно? А другите - на вашите бебета? Ние все още 13, рядко 12.
Подарък не съм мислила, може би книжка, обича. Има си всичко. По-нататък нова количка, седяща, да си вози бебетата, че имаме от баткото една, доста окаяна.
И нашата я е страх от снега, не реве, ама вика "Не!" като й предлагам да го пипа (само на топка приема) и не иска много да ходи по него. На шейната обаче бива и дори се смее. По принцип и от други неща - напр.пухени (шапки, играчки, дори някои дрехи). Странно, защото от животни истински няма страх. Може би ме е видяла някой път от някое куче как се стряскам и асоциира... Но пък обича кучета.

# 513
Спи по 10 часа нощен сън и два пъти по 1 час през деня. За дневните дремки го будя обаче, защото иначе приспиването става много трудно..
И ние предпочитаме пари, сега няма нужда от нищо.
Сняг още не е виждал, но много го е страх от прахосмукачката и сешоара.
И да ви се оплача, че и нас вирусите не ни подминаха, малкия се разболява за първи път и ми беше много притеснено и жално. Беше със запушен нос и много лоша кашлица, направи ларингичен пристъп и се наложи антибиотик, правя му и инхалации и вече определено е по-добре. Иска ми се да го подсиля с нещо, но не знам дали е удачно на тая възраст. Някои давал ли е коластра? Също така да ви попита как спят мъниците ви и потят ли им се главичките?

# 514
  • Пловдив
Не знам колко часа будува/небудува, защото не засичам. Спи един път на ден около час-два.
Моят спи с памучна пижама и олекотена завивка. Не съм забелязала скоро да му е била потна главата.

# 515
  • София
Девойката спи 12-13 часа общо, рядко повече.
И тя не иска да пипне снега, но от разстояние мнго му се радва. Радва  се и на животните навън.
Почнахме да я сушим с сешоара след баня, че и порасна косата. Толкова я радва, че идва да я духна, когато си оправям и моята коса. Тя обича и да ѝ режа ноктите и да ѝ връзвам косата, та май си имаме кифличка Smile Но и брат ѝ е леко суетен, та не се изненадах.

# 516
  • София
Сумарно за денонощието също спи около 13-14 часа. Заспи ли втора дрямка после няма приспиване вечер по над час.
Сешоар и прахосмукачка обожава. Свикнал е да му сушим косата като стане по-дълга. А с прахосмукачката помага като й държи дръжката.
На пералнята също много се радва. Помага да слагаме дрехите вътре и като му кажа, че някоя дреха е мръсна директно натам я носи. Със съдомиялната също се разбира. Много помага като я разтоварвам. Подава чиниите изключително внимателно Grinning

# 517
За Коледа още не сме измислили подаръка, но си няма шейна, тъй че може и това да е. Вече пипна снега с пръстче, но видя, че е студен и се отказа повече да го пипа. 😄
Иначе му харесва да скача в снега. Радва се.

Нашия през деня спи вече по един път към 12ч или 13ч заспива. Понякога се е случвало да заспи и по-късно. На обяд спи по 1,5-2ч. и след това вечерта заспива към 21:30-22ч.
Иначе му се събират общо 11-12ч. спане.

# 518
Ние също взехме кула Монтесори за Коледа, но вече я ползваме от около две седмици, не ми се чакаше да я слагам под елхата 😁 Вече мога да измия чиниите без да ми виси на крачола, а и като я сложа легнала на земята, започва едно промушване, прескачане - голяма веселба, но и малко опасно.

А за спането- заспива повечето дни между 19 и 20ч, сутрин става между 7 и 8, тоест по 11-12 часа нощен сън.
През деня повечето дни спи по два пъти по час, но понякога спи и само един път по един час...

# 519
Спи средно 12-13 часа на ден, два пъти през деня по средно час. Още се буди н пъти нощем, но все по-рядко аз се будя, промушва се при мен, суче си, гушка се, намества се.

Малко ми е гузно, че много не го извеждам сега в снега, ама много ми е студено, не искам да си показвам носа. Ако сме с количка, не мога да се придвижа по тротоарите. Ако сме пеш, обличаме се половин час и на 2рата минута в снега се възмущава, че трудно ходи, че му е студено и иска да го вдигам.

Момичета, защо си мислех аз, че тръшкането е за по-късна възраст? Нашият само нещо да не стане по неговото, освен пищене или реване с най-драматичен тон, сяда по земята, ляга по корем, бие, щипе и каквото се сетите.

# 520
Да, и аз си мислех, че тръшкането започва на две години 😁 Сега вече си мисля, че сегашното тръшкане е само подготовка за тогава. И моят реве за всичко.

# 521
И аз мислех, че е на по-късен етап, но се оказа, че нашия от по-рано започва с тръшкането, хленчене, хвърляне на предмети и играчки от яд и удряне и щипане. Постоянно обяснявам, че така не се прави, но за момента няма резултат. А нервите в последно време така са ми опънати от тоя неговия инат. От скоро започна да отказва да яде съществена храна (готвено) и протестира. Иначе види ли бисквитки или бананче и край. Не знам вече как да го лъжа. Почнах да ги скривам от масата бисквитите, защото като ги види и после не иска да яде друго. Успявам да го залъжа, като му пусна някое детско или песничка, че да почне да си отваря устата. 😅 Та не знам вече имам ли останали нерви покрай тези неща. А така, като се напрегна и корема ми се втвърдява и другото почва да рита отвътре. 😅 Май се очертават инати, като баща си. Ух, извинявам се за дългото оплакване, ама явно ми е дошло на нагоре нещо.😬

# 522
  • Бургас
О, повярвайте ми, това тръшкане не е като ОНОВА тръшкане. Аз сега нали имам и 2,5 годишно диване и 1годишната госпожичка ми се струва блага като агънце. И тя си има своите моменти с мрънкане, тръшкане и удряне (мен си ме бие като ѝ взема някоя забранена вещ от ръцете), обаче баткото е шампион в тая категория. От време на време трябва да изляза от стаята, защото ме избива на агресия, а съм 1000% против шамарите като възпитателно средство.

# 523
  • София
Тръшкане, реване, крещене, скубане и такива вече са толкова част от ежедневието, че не ги отразявам. Е, повишава се тон, ама ушите му хич не чуват. Казва "не" и продължава с дивотиите.
С храната не мога да се оплача. Има дни, в които не иска готвено и дори не го правя на въпрос. Днес забравих да поръчам кухня и кара на нашата храна. На обяд категорично отказа готвено, яде пица. Омаза се целия, стола и пода. Дори не намерих сили да се напрегна. Избърсах го и излязохме на разходка.

# 524
Представям си какво трябва да е другото тръшкане, щом това ми изглежда супер тегавото. А и той явно, че си е тежък характер и това допринася, но броя от 1 до 10 и гледам да се успокоя. Казвам на ММ да го поеме в тези моменти и излизам малко на въздух. Така нещата минават леко. 😊

Общи условия

Активация на акаунт