ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 5

• 22 668
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
При нас първо поставиха за пневмококи, предстои МПР, но мисля да изчакам още месец да поотшуми грипната вълна.

# 661
И при нас нямаше реакции, след поставянето на ваксината за Морбили, паротит и рубеола. Беше кисела и раздразнителна, но го отдавам на избиването на няколко зъба наведнъж , по същото време.

# 662
И при нас нямаше никакви реакции. Единствено след ваксината за пневмококи вдигна температура 2 дни.

# 663
При нас след морбили вдигна 38.5 за 2 дни и освен това нямахме други реакции.
Остана ни март месец последната.

# 664
Никаква реакция след МПР, а това беше единствената ваксина, за която имах притеснения.
Ние изкарахме короната преди две седмици. Първо таткото се разкашля, после Сияна съвсем леко. Два дни по-късно вдигна до 38.1 температура, която много лесно се повлияваше. Шашнах се, защото отказа рязко течности и храна, а аз като се заразих кърмата ми все едно изчезна - толкова постоянно празни гърди не си спомням. Единия ден нямаше напишкан памперс до следобяд и помислих, че ще ни вкарат в болница заради обезводняване ако продължи така, но с нон стоп предлагане на вода и слагане на гърда се оправи и всичко мина за 2-3 дни. Като оздравяха другите, се отпуснах и аз - боля ме гърло 2-3 дни, после нямах обоняние и вкус около седмица, това мина и сега покашлям чат пат. Още ми е терсене за пост-ковид реакциите при децата тъй че не сме влезли в режим “безсмъртни”.
Оглеждаме частни ясли, че сме в район Триадица и не възлагаме кой знае какви надежди на държавната лотария.

# 665
Здравйте мамчета? Как сте 🥰 има ли още непроходили бебчта?

# 666
Мдам, моят таласъм. Хванал ли се е дори за половин пръст, направо галопира, но в момента, в който няма трета опорна точка, се смъква на пода и започва да пълзи. До момента е направил самостоятелно 7 крачки най-много. Роден в края на октомври.

# 667
Мдам, моят таласъм. Хванал ли се е дори за половин пръст, направо галопира, но в момента, в който няма трета опорна точка, се смъква на пода и започва да пълзи. До момента е направил самостоятелно 7 крачки най-много. Роден в края на октомври.
И София все още не ходи. Поне има напредък вече и се изправя сама без никаква опора и си стои права, но явно още я е шубе да тръгне сама

# 668
Успокоихте ме 😁 и ние така, много се люшка наляво и надясно.. иначе тръгва сама прави няколко крачи но не е хич стабилна. А вече много се притеснявам. И околните постоянно питат още ли не ходи🙂

# 669
Мани ги околните Joy На нас педиатърката ни каза, че щом се изправя и си е стабилна явно още я е страх и няма място за притеснение. До 18 месеца е нормата

# 670
Здравейте майчета! Какво правите с мъниците в лошото време и особено с преболедувало дете което не може да стои много навън? Дайте някакви идеи, че съм изчерпана и моето момче не проявява интерес към обичайните игри като топка, книжки и т. н. А и интелектуално ако някой даде идея ще съм много благодарна!

# 671
  • София
Ми навън е всеки ден. Освен ако не е с температура и не вали из ведро. Там прекарва 1-2 часа поне.
Иначе вкъщи лего, пресипване на вода/части в различни купи, пъзели, музикални инструменти, скачане/катерене по мебели, играчки за сортиране, рисуване (драскане), помага за простиране/пералня/съдомиялна/готвене. Друго не се сещам.

# 672
Здравейте майчета! Какво правите с мъниците в лошото време и особено с преболедувало дете което не може да стои много навън? Дайте някакви идеи, че съм изчерпана и моето момче не проявява интерес към обичайните игри като топка, книжки и т. н. А и интелектуално ако някой даде идея ще съм много благодарна!
Не знам колко студено имате предвид и колко тежко е боледувало детето все пак. Тук температурата не е падала под 10 градуса мисля вече доста време.
И моята дъщеря изкара няколко вируса откакто направи година, включително ковид и варицела. Не спираме да излизаме, защото ако е повече от 2 дни вкъщи става страшно. Дори с ковид я извеждахме за кратко навън, където няма други хора.
Вкъщи книжки, песни на спотифай, сортери, клавиатура и мишка, драскане по книжки за оцветяване, разхвърляне на дрехи, подреждане на дрехи, шкафа с кутиите й е любим. И се изчерпваме май ...

# 673
Излизаме всеки ден за 30 мин.до 2ч., различно според време и ангажименти. Имаме 3 приятелчета бебета в кв.и няколко извън, уговаряме се и по градинки или улици с количките.
Вкъщи храним и поим бебета - кукли, строим кули от кубчета, танцуваме и четем.

# 674
Излизаме всеки ден, единствено температура и силен дъжд/вятър ме спира.
Вкъщи най- любими са и пъзелите, реденето на кули от кубчета и чашки, разглеждане на книжки, най- вече с животни.
В парка е най- приятно и за двете ни, особено ако има деца на нейната възраст. Единственият проблем е несподелянето на играчки, иска чуждите, изтръгва ги от децата и почва да бяга.

Общи условия

Активация на акаунт