ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 5

• 22 675
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Дагни, страхотно е това с яслата, много са възприемчиви децата, като са между други. И аз така се зарадвах, че мойто започна да спи там сега пак ще забрави.
От 2 годишно можех да го запиша на ясла в селото, в което живеем /5 минути пеша/, но предпочетох града. Хамалогия, по-ранно ставане е за мен, но хич не съм се замисляла и за минута.

# 646
  • София
Ние сме в държавна, да. Доста са готини и усмихнати всички там. Не очаквах.
На нас ни е на 1.5км от вкъщи, а наесен като се преместим живот и здраве, ще ни е на половина и ще ходим пеша. Даже ми е напът за парка, където разхождам кучето. Сега го водя с количката или ММ с колата.
Много се радвам, че мога да работя без да трябва да моля свекърите ми да го гледат. Сега успявам да си свърша работата докато той е на ясла и после да съм истински отдадена на него.

# 647
Май само ние още сме останали непроходили🥲 правя крачки на малки разстояние и толкова .. не е стабилна. Започнах да се притеснявам вече

# 648
Pinky, няма нищо притеснително, щом прави сама крачки вече! Както съм казвала вече, притеснително ще е, ако не може да се изправи и да държи теглото си върху краката, тогава вече може да има физическа причина някаква. Но щом успява сама да прави няколко крачки, значи й трябва само смелост сега.
Стабилността също ще дойде с времето.
Възможно е като проходи, да започне направо да тича даже. Не се притеснявай, всичко звучи съвсем нормално 🙂

# 649
Pinky, няма нищо притеснително, щом прави сама крачки вече! Както съм казвала вече, притеснително ще е, ако не може да се изправи и да държи теглото си върху краката, тогава вече може да има физическа причина някаква. Но щом успява сама да прави няколко крачки, значи й трябва само смелост сега.
Стабилността също ще дойде с времето.
Възможно е като проходи, да започне направо да тича даже. Не се притеснявай, всичко звучи съвсем нормално 🙂

Много ви благодаря ❤ Направо се успокоих толкова много😌 ще изчакам да събере смелост сама.

# 650
На всички болнички - бързо оздравяване! Представям си какъв кошмар преживявате… В началото на януари и София изкара някакъв вирус с 3-4 дни постоянно температура, но с антибиотика се оправи.
Пинки, спокойно - София също не е проходила все още - вече седи права без опора, но крачки не прави сама, бута една пазарска количка и това ѝ е “ходенето”. А тя даже е сред началните октомврийчета, но все още не се панирам, защото виждам, че се опитва - въпрос на време е.

# 651
  • София
Oooo Пинки, Вили, забравих за вас, извинявайте.
Спокойно, същото беше при нас. Не даваше никакви индикации, че ще прохожда скоро и изведнъж тръгна. Очаквай скоро и при вас така. Явно трупат впечатления по-дълго време.
Нямам търпение да тръгнат и да споделите как е станало!

# 652
Бързо оздравяване на болните дечица.
Щом се изправят и правят крачки, ще тръгнат отведнъж. При нас беше същото, започна на ходи от раз. Не съм се навеждала да я държа, нито кръст ме е болял, не даваше да я подпирам. Сама се изправяше, обикаляше по мебелите и буташе уокъра. И после тръгна.
Април ще кандидатстваме за ясла, още не съм ги проучила, но се надявам да я приемат в добра ясла и септември да тръгне.

# 653
  • Пловдив
Проучи първо яслите, като решиш къде ще кандидатстваш евентуално, ако не е район по настоящ адрес да имаш време да го смениш.

# 654
Здравейте, поставихте ли МПР? На нас ни предстои и си е притеснително в тези условия. Някакви кофти реакции?

# 655
Скоро му сложиха ваксината за Морбили и шарките там дето са. Не знам дали се води МПР, не съм много наясно. Няма никави реакции. Нито температура, нито обрив да се е появявал. Сякаш не са му слагали ваксина. Все си е палав и подскача напред, назад. И аз се притеснявах, ама след като го прегледа и каза, че си е здрав и може да му слагаме и се съгласих, че нали има след това ощем2 ваксини и свършваме с календара поне за сега.

# 656
  • София
Имаше съвсем лека температура (около 37 и малко се въртя еднократно вечерта) и обрив около слабините, който повече приличаше на подсечено. Иначе си беше палав, игрив, не показваше дискомфорт. Единствено няколко дни след това се разболя с 39 градуса, но беше вирусно и не го отдаваме на ваксината.
Слагахме я октомври.

# 657
  • София
И ние сложихме и също като при Моничка - никакви реакции. Аз се притеснявах, защото беше леко болен дни преди ваксината, но всичко беше наред.

# 658
Никакви реакции с никоя ваксина до момента. Ще видим с Варивакс другия месец как ще е.

# 659
  • Пловдив
Поставиха му по календар октомври месец, никаква реакция не е правил.

Общи условия

Активация на акаунт