ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 5

• 23 067
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте момичета. Ние пък изпратихме старата година с температура и посрещнахме новата в болница. Имахме 2 дена хрема и леко покашляне от време на време. Ходихме на 2ма различни доктора и ни казаха че нищо му няма и на третия ден - с висока температура и пред гърч в спешното. Оказа се че е с плевмония и дихателна недостатъчност. До преди няколко дена се лекувахме и дано вече всичко е преминало. Не подценявайте никой симптом, дори и най дребния че детското отделение беше препълнено. Иначе и ние си ходим добре даже и притичва. Обича контактите и кабелите много. За храненето ми е трудно да го оставям сам, защото е много лакум и тъпче всичко в устата. А и сме само с 5 зъба и явно не може хубаво да смила и се дави.Разбира доста неща, но нищо все още не е изрекъл като думичка, освен въпросното "Ъъ". Да са здрави дечицата, пък другите неща ще дойдат по реда си.

# 631
  • Пловдив
И ние сме в болница от 18, към момента без диагноза, най-вероятно с постковид /но още текат прегледи и изследвания/. Страшно е има бум сред децата и е с дълго болнично лечение. За съжаление всички говорят само за ковид и дихателните пътища/гърди. Реалността при постковида е, че симптоматиката е страшно разнородна, масово при деца, дълготрайна и т.н.

# 632
  • София
https://nova.bg/news/view/2022/01/24/354236/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D … 1%80%D0%BE%D0%BC/
Тази сутрин слушах за това по новините и направо изтръпнах. После прочетох и на Габи поста и изтръпването ми прерасна в тиха паника.
Не мога да повярвам, че тази чума застига и децата. Как да ги предпазим ?!
Аз като пълен идиот точно сега пуснах ревльо на ясла.. Сега се чудя да го спра ли, какво да правя?
Имам тегав период откъм работа и направо не знам. Disappointed

# 633
  • Пловдив
Дагни не знам какво да ти кажа. Не ме е страх от яслата честно казано, поне в нашата са много стриктни, карантинират групата, когато се налага. Реално той декември беше със зачервено гърло и t°, най-вероятно е било ковид. Никой от нас не е бил положителен, баща му няма и антитела дори, аз не съм се тествала. Всички бързи тестове са ни били -. Не сме имали контакт със ковид болни. Чисто вирусно заболяване. Лошото е, че примерно, ако знаехме за това състояние, щях да пусна тестове и натискам за изследвания още на 10, нямаше да чакам до 18. Дебело подчерта лекарката температура след 3 ден не се ли повлияе да се пускат изследвания. Аз не съм страхлива, трезвомислеща съм и заявявам, че е кошмар. Детето от съседната стая вече е с паник атаки и с него освен всичко останало работи и психолог - разбира се, говорим за по-голямо дете, конкретното е на 9 години.

# 634
  • София
Ама пуснете на малкия антитела сега. Би трябвало това да е 1вото нещо, което да се направи в болницата, за да се знае дали е прекарал наскоро ковид. Въобще не е късно, а е таман навреме тестът за антитела. Питай ги.
Знам, че си спокойна и хладнокръвна. Точно за това ме притеснява още повече написаното от теб.

# 635
  • Пловдив
Пуснат му е вчера, има някакви антитела. Но само с това не могат да го определят веднага като постковид. Чакам хематологията, кардиалогът сега след прегледа каза, че за него си е пневмония, а снимката му на гърди е чиста от рентгена. А няма да споменавам, че на слушалка от 18 до днес е минал поне през 15 човека. Сега явно ще пуснат и някое друго изследване преди да сменят антибиотиците. Важното е, че органите са в норма, надявам се по-късно през деня да има развитие.

# 636
Десиссслава какво става с вас? Как е детето?

# 637
  • Пловдив
Детето е добре /спрямо състоянието/, след изследване и на костен мозък започнаха лечение, температурата изчезна. Ще си поседим още тук, но поне детето е с диагноза и "сборихме" температурата.

# 638
Леле Деси, дано бързо се оправи детето и да се прибирате вкъщи. И аз веднуж бях с малкия в болница за една седмица и се бях побъркала от тревоги, та те разбирам много добре. Стискам палци скоро за добри новини!

# 639
Това с изследването на костен мозък звучи много плашещо, има ли място за притеснения или нещо рутинно? Sad

# 640
  • Пловдив
Ами заради натривката на кръвта /не е била както трябва/. Страшно е, защото не знаеш какъв ще е резултатът /може да се окаже раково заболяване/. Но те са длъжни преди лечение да отметнат всичко друго. На детето по стая пък са му правили в инфекциозна пункция за менингит.

# 641
Ох… като Ви чета и настръхвам цялата. Бързо оздравяване на болните дечица и майки.
Ние преживяваме кошмар със зъбите, чак кръв има. Постоянно е кисела и иска само да я гушкам. Вечерите са много трудни, проплаква цяла нощ. Избиха 4 кътника, сега пробиват 2 кучешки……
Чудя се на пролет с какво ще илизаме на разходки. Дали с количката или пеша, а може и с тези триколки 3в1. Толкова голямо разнообразие, че да се обърка човек.

# 642
Скорошно оздравяване на дечицата, всичко да е наред и скоро да сте здрави и вкъщи, всички! 🍀🙏
Изпращаме ви виртуално цялата си подкрепа и положителна енергия, всичко да е наред! 🙏💚

# 643
  • София
Бързо оздравяване! Дръжте ни в течение, мисля ви.
И ние имахме зъбна криза снощи. В 04:30 яко рев и няма утеха. Взехме го при нас в леглото, той се мята, скимтя, хрипа и чак към 05:30 заспа. Не ми дава да огледам добре ама май доизбиват горните кътници и са тръгнали и горните кучешки.
При нас от яслата са добри новините: ходи 4 дни до обяд и на 5тия ден го оставихме да спи там - спал е като къпан 2 часа. Следващите 4 дни също спокойно си е спал от 12 до към 14. Него като най-малък го слагат преди другите деца. Та вече го оставяме сутрин в 8:30 и си го взимаме в 14:30-15:00. Последните два дни дори протяга ръчички към госпожата и ѝ се радва. Иначе преди това плачеше на оставяне, но го взимахме нахилен.
Проходи след 3тия ден от яслата изведнъж. Просто стана от земята и тръгна много умело, все едно се е упражнявал някъде, та вчера му направихме прощъпулник. Айде и това отметнах най-накрая. Последното проходило бебе измежду октомврийчета и ноемврийчета, че и декемврийчета, хаха.

# 644
  • София
Деси, бързо да се оправя детето и да остава това зад гърба ви!
Дагни, вие в държавна бяхте нали?

При нас тези дни на дневен ред е точно търсене и обикаляне на ясли. Засега само в 2 имат свободно място. Набелязах още няколко, ще се свържа и с тях тези дни. Оказа се по-сложна задача. Всичко ни е на 30-40мин в посока в час пик, а хич не ни се искаше толкова много път да бие детето всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт