ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 5

• 23 069
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Аз не съм била при него, но това е някакъв файл, който ми беше попаднал от него. Задължително, не мисля, по-скоро е ок вече, всмисъл не е опасно или нещо. Това съм запазила като скрийншот

# 616
SmileySmileySmileySmileyЗдравейте!
Много чета, но все не остава време да пиша. Ние от седмица и малко сме без биба и без дневен памперс. И двете неща ги махнахме едновременно, чиста случайност беше. Справя се добре нашето малко момче. Последните дни сме без напишкани и наакани гащи. Много се притеснявахме за махането на бибата, защото той беше пристрастен. За всички, които изпитват страх от махането на бибата: недейте да се плашите, много лесно стана при нас, разрових се в интернет и заблязах, че при доста родители е минало безпроблемно.
За думичките - много говори, знае около 30 думички и ги използва по предназначение. Знае и много звуци, разбира ужасно много. Изпълнява команди и даже вече спорим. Ние с баща му казваме НЕ!, а той ДА!. Ходи стабилно, но много смешно тича, това определено не му ее силната страна ;д.
Яде всичко, което му се предложи, много хубаво дъвче. Има 12 зъба, моля се за малко почивка от тези зъби. Един излене и друг се подува.
На една дрямка е от няколко месеца. Вечер заспива към 9, може и малко по-рано, вечер понякога се буди, но 90% от случаите успява да се успокои сам и да заспи. Мляко не пие от 2 месеца. Сутрин става между 7-8, дрямката му е към 12-1 и спи до 4-5. Научен е от много време вече да запива сам в леглото си. Вечер и на обяд му казваме лека нощ, целувка, прегръщаме се няколко минути, оставяме го в леглото и излизаме. Заспива до 5 минути.Всички говорчт как искат да научат децата си да си спят в леглата, нашият господин, от както се е родил до сега, спи сам в леглото си и в собсвена стая. Искам да ви кажа само: много ми е тъжно като го вземем да спи при нас и да се гушкаме, той не иска. Много съжалявам, че не е спал при нас.
И нашият хвърля, пищи, тропа, бие и всичко подобно, когато му се откаже нещо или му се повиши тон, от мене го е взел това Smiley

# 617
  • София
Много ми е кеф да си го гушна като е при нас в леглото. Много сладко сутрин като стане си допира бузката до моята и после почва да вилнее Grinning Чак не знам как ще го отделим в неговата стая. Като изгонен ще ми е Grinning

Имаше един период, в който много исках да го науча сам да заспива и да е самостоятелен. После си казах "все ще се научи" и онзи ден четох статия, в която е описано как е хубаво да приключва деня (чисто психологически как биха се отразили някои неща на съня) и като го сложиш да спи да си поговорите с детето как му е минал деня, какво му е направило впечатление, коя игра му е харесала, да се погушкате и да заспи докато правите това. Толкова мило ми стана. Съвсем се отказах да го уча сам да заспива засега.

# 618
Сама си заспива в леглото, но по някое време я взимам при нас. Даже се изправя в кошарата и ни сочи с пръст, да я вземем.
Сутрин се събужда и започва "мамо", "тати", гушка се в нас, целува ни, много е миличка.

# 619
Аз също на моменти си мисля, как искам да спи вече в кошарата в неговата стая, но реално една вечер спа в кошарата му в нашата стая до спалнята и много ми липсваше 🤣 Май, май на мен ще ми е по-трудно да го отделя, отколкото на него.
За приспиването също, хем ми се иска сам да заспива, хем ми е толкова хубаво като се сгуши в мен и заспи като го галя.

# 620
futuremami, сподели как точно стана отказването от биберона? Много ме вълнува

# 621
futuremami, сподели как точно стана отказването от биберона? Много ме вълнува

Една сутрин решаваш, че се отказвате от биба. При нас протече така: скрихме всички биби и не споменавахме за тях. Изчаках малко повече за обедния сън, за да съм сигурна, че ще е много изморен и ше заспи. Преди да си легне започна да я търси и ме водеше за ръка от стая в стая да я търсим. Аз се направих, че не знам какво се иска от мен. Първо отиде на местата, където му стоят бибите и сочи и вика ъъъъ. Казах, че няма нищо там, повдигнах го, той видя сам и продължи с търсенето. Отказа се, заведох го в неговата стая, погушкахме се малко повече, сложих го в леглото и заспа. Вечерта пак го сложихме по късно да спи. Няколко пъти се пробуди, един път с истеричен писък. Оставихме го всички пъти около 7-8 ми Ути да видим дали ще се успокои сам. Първата вечер нямаше проблеми. Будеше се и заспиваше сам. Вторият ден и двата пъти заспиваше сам, но вечерта се събуди и плачеше за биба. 3 часа стояхме будни, но издържахме и не му в дадохме. От тази вечер, вече цяла седмица, не е търсил биба и не е плакал за нея. Махнах всякакви шишета с биберони и му давам само със сламка, за да не може да суче и дъвче тях вместо биба. Думата биба за момента е забранена вкъщи, за да не се присети. Моят опит и това, което четох показва, ме повечето деца търсят биба първите дни. Имай предвид, че не само детето, ами и ние бяхме много зависими от бибата. Вечер ако се размрънка ставаш и даваш биба, но когато я махнахме се притеснявахме, че ще стои много буден през нощта. Това, което се случи е, че той започва да се учи да се успокоява сам. За 10 дни само една вечер се е налагало да ставаме. Желая успех на всички мами! Разкажете после при вас как е минало.

# 622
  • София
Еее много яко, браво на вас!
Аз пък взех, че омекнах и се отказах да махам бибата. Той се пристрасти много късно към нея (последните 2 месеца). Явно много го болят зъбите и няма да му я отнемам.
Днеска му е 1ви ден и на яслата и това също ще му е ново, надявам се хубаво преживяване. Но все пак това е преходен период и ще му оставя тази утеха.
Живот и здраве като е добре интегриран там и госпожите ми кажат, че не може вече да му я дават - тогава ще я махна. Подготвила съм ММ от сега, че ще е страшен рев и ще трябва да си пуснем отпуска. Sweat Smile

# 623
  • София
Еее дай по-ведро Grinning Може пък да се окаже, че няма да има рев. На едни познати детето така махна в яслата бибата без никакви драми, просто вижда, че другите нямат и до там.

Аз мисля, че може и да има мрънкане 2-3 дни при нас. Вече скъса 2 биби от чесане на зъбите. Имаме 2 резервни за всеки случай. Гледаме уж да ограничаваме, ама почва яко скърцане със зъбите и да си удря главата и шамари. Голям зор му са тези по-големите зъби.

# 624
  • Пловдив
Дагни, да кажеш после как се адаптира в яслата, май само нашите ходят.
Ние сме в болница, най-вероятно с уроинфекция, чакаме резултатите от посявката. Изключихме да е инфекция от ушите, след направен преглед. Отделението е пълно с дечица с вирусни инфекции, пневмонии, ларингити и подобни. Само едно бебе е с Ковид.

# 625
  • София
Оооо Деси, ма защо така в болница? Какви са оплакванията, че чак да трябваше да постъпвате? Съчувствам.. Бързо да се оправи малкият и да си ходите!
Ще пиша като имам повече инфо от яслата. За днес - 4 часа - ок. Малко рев в началото и малко на взимане. Ял добре и гледал любопитно другите деца. Това е. Сега спи като пън от 12:40 насам. Дано всичко да е наред. Иначе бебенце на мама spooky от нашата тема, ходи на ясла от малко преди да навърши годинката - всичко е супер. Бързо се адаптира и е щастлива там. Спинка, хапва и лудее.

JayRay, нямам никакви надежди, че ще е лесно. Днес даже като ми го предаваха беше с бибата. А се бяхме уговорили да му я дават само, ако ще спи или само при апокалиптичен зор. Е, явно е било второто ...
Каквото-такова, вече се примирих.. Поне е здрав, яде, спи и се смее. Повече не искам от него.

# 626
  • Пловдив
Поддържаше висока температура 8 дена. Беше със зачервено гърло, оправи се гърлото, но температурата не изчезна, вчера след лекарката, на втори преглед при педиатър, лаборатория бомбастично ЦРП и само се прибрахме да събера багажа.

# 627
  • София
Леле.
Какво преживяване. На мен все още ми е непонятно. Още не е имал висока Т или црп. Вашето колко високо беше, ако си спомняш ?
Как е там? Добре ли ви третират? Знае ли се г/д колко още ще сте в болницата? Дано малко!

На мен една мила дама от яслената ни група ме издири във ФБ и ми писа, че като оставяла сина си днес, госпожите само с Ревльо се занимавали. Много бил плакал. Стана ми болно:(  Госпожата пък ми каза, че бил окей, а и на мен ми се видя така - у нас беше добър.
На дамата момчето ходи от септември и чак сега се адаптирал и е щастлив. Уха! Чак сега... Дано не ни отнеме и на нас 4 месеца, че ще стана и аз Ревла от мъка по него.. Но каквото такова - вече сме на хорото.

# 628
  • Пловдив
ЦРП беше 158. Посявката ще е готова в петък, та ще си поседим.
Аз ниска температура не познавам, има ли температура, значи е над 38.5°.
Условията са добри, дано и лекарите са такива.

# 629
  • София
Това наистина е бомбастично црп. Стискам палци бързо да намерите и решите проблема!

Общи условия

Активация на акаунт