Звездни компромати - Септември'21

• 237 570
  • 2 253
  •   1
Отговори
# 1 725
Искам да знам какво стягащи бельо и нахлузват на Камила за официални събития.

Въпрос на добра кройка, добър стилист и хубави пози. Може и корсет.
Тея (от Наум и Тея) беше при Мира в “Отблизо”. Пак голяма скука. Не помнела нищо от живота преди майчинството.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 12:46 от Linda*kiss

# 1 726
  • Пловдив
Снимки от продължението на Сексът и градът.
Скрит текст:

Ох ... много харесвам и сериала, и филмите, и героините, и актрисите, Сара Дж. П. ми е набор, ама какъв секс ... На първата снимка все едно две баби се чепят като са си получили пенсиит, на последната сякаш внукът ѝ я носи на рехабилитация. Вярно, че на никой не му се остарява, но всяко нещо с времето си.

# 1 727
Някой гледа ли вече въпросното продължение?

Ева Л
Скрит текст:

# 1 728
  • Rock & Roll feeling ...
И още един, който щеше да бъде рожденик днес. И тъй като намирам хората, които могат да творят за деца и да  докосват детските души за уникални, и много специални Heart, ще му намеря местенце из нашите страници...

Ран Босилек 26.09.1886г. - 8.10.1958 г.

Раждането
Скрит текст:
Генчо Станчев Негенцов се ражда на 26 септември 1886 година в Габрово. Има двама братя и две сестри. Единият му брат е д-р Христо Негенцов – професор по педагогика. Другият му брат – Никола Негенцов е създател на метеорологията във Военно-въздушните сили. Сестра му Цанка е учителка. Той е най-близък с другата си сестра – Пенка.

Родители
Скрит текст:
Баща му – Станчо, е дребен занаятчия и опълченец от Освободителната война. Много трудолюбив и благ човек. Умира, когато момчето е на седем години. Майка му – Мария, остава вдовица с пет деца. Въпреки всекидневната борба с бедността, тя намирала време да им разказва увлекателно народни приказки.

"Звездица"
Скрит текст:
Когато е във второ отделение, русокосата учителката на трето отделение им показва списание “Звездица”, четейки странички от приказката “Чудната кутийка”. Прочела ги толкова хубаво, че всички герои оживели пред малкото момче.

Вървейки към дома, той не спирал да мисли как да намери два лева, за да получава списанието. Знаел, че майка му не може да му даде толкова пари. На сутринта станал рано и тръгнал към пазарището, защото чувал, че там хората често намират изгубени пари. Така ходил няколко пъти до пазара, но безуспешно.

Когато се върнал в къщи, майка му го попитала, къде е ходил толкова рано и синът ѝ ѝ разказал всичко. Казала му, че напразно е търсил по улицата и още същия ден го завела у техни роднини, които държали гостилница.

Детството
Скрит текст:
Така, в желанието си да спечели пари за книги и да помага на семейството Генчо и брат му Никола заработили в хана на Спас Христов. Двамата помагали в почистването и обслужването на клиентите, събирали сливи за варене на ракията, поддържали огъня на казана. Продавали балкански ябълки и круши. Ходели дори да мият черва от животни.

Пожарът
Скрит текст:
При един голям пожар в махалата Генчо и Никола се хвърлят да гасят. Генчо спасява първо книгите в двете къщи, но едва не ослепява. Години след това, когато заминава за Брюксел, лекар – баща на дете, на което писателят преподава аритметика, го излекува успешно.

Семейството
Скрит текст:
Писателят се запознава с бъдещата си съпруга Райна още в ученическите си години в Габрово. Когато той заминава да следва в Брюксел, а тя – във Франция, двамата си обещават да се чакат. Две години след женитбата си с Райна Корнажева и една след раждането на сина им – Босилко, заедно със свой познат зъболекар построяват двуетажна семейна къща, в която семейството живее до неговата смърт.

Къщата се намира в София на ул. „Иван Асен II“ 10:

Вече саниран:  
Скрит текст:

Другите професии
Скрит текст:
През 1904 година завършва Априловската гимназия в Габрово. Веднага след това, в продължение на няколко години работи като учител. Именно за своите малки ученици той пише първото си детско стихотворение “На косичка”, публикувано в списание “Светулка”.

Когато решава да учи за висше образование, отива в Софийския университет, където следва Славянска филология. Няколко години след това завършва право с докторат в Брюксел, Белгия. Намира си работа като адвокат и работи като такъв цели осем години, но любовта му към децата е толкова голяма, че той решава да им се отдаде изцяло и да продължи да пише за тях. Става редактор в списание “Светулка”, след това и във вестник “Врабче”, а по-късно и в издателство “Хемус”.

Заслугите
Скрит текст:
Има над 200 книги, преразказва български, руски, японски, индийски, шведски, норвежки народни приказки, превежда или адаптира творби от световната литературна класика – на Братя Грим, Марк Твен, Пушкин, Чехов, Омир. Активно участва при съставянето на устава, учредяването и работата на първото Дружество на детските писатели.

Той е един от създателите на художествено оформената детска книга в България. През 1932 книгата “Неродена мома” с преразказани приказки от Ран Босилек и илюстрации на Георги Атанасов на издателство “Хемус”, печели престижната международна награда “Шумейкър” на Втората международна изложба на книгата в Брюксел.

Почитта
Скрит текст:
През 2016 година, по повод 130 години от рождението на твореца, скулпторът Адриан Новаков издига бронзова фигура на дете, разгърнало книга. Поглед в малчугана е вперил котаракът Татунчо. Така се е казвало любимото коте от детството на писателя, с което той обичал да играе, а после го вгражда и в творчеството си.

Четящото дете е сложено пред погледа на паметника на Генчо, който е поставен пред родната му къща :

Виртуална почерпка:
Скрит текст:
Захарта е вредна, та няма да са бонбони... Нека да е нещо за душата...

В Белгия от носталгия към дома и близките си, Генчо пише “Облаче ле, бяло”. Текстът се превръща в символ на българските емигранти. А по-късно, прибрал се в България, самият Ран Босилек обича да си прави импровизирани анкети сред случайно срещнати хора на улицата. Той ги питал дали знаят кой е написал “Облаче ле, бяло”. Когато му отговорели, че това е народна песен, бил доволен и казвал, че по-голямо признание не може да има.

Други емблематични негови произведения, които знае всеки от нас, а нашите деца научават :
 Любимата ми "Родна стряха" Heart
Скрит текст:
Бяла, спретната къщурка,
две липи отпред.
Тука майчина милувка
сетих най-напред.

Тука, под липите стари
не веднъж играх;
тука с весели другари
скачах и се смях...

Къщичке на дните злати,
кът свиден и мил!
И за царските палати
не бих те сменил!

И "Родна реч" Heartpulse
Скрит текст:
Родна реч, омайна, сладка,
що звучи навред край мен;
реч на мама и на татка,
реч, що мълвим всеки ден.

Тя звънти, когато пея,
в радостни игри ехти;
вечер приказки на нея
баба тихо ми реди.

И над книгата унесен,
родна реч ми пак шепти...
Милва като нежна песен,
като утрен звън трепти!

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 15:55 от Летящ Кактус

# 1 729
А жената на Биомет какво точно работи, някой беше споменал преди време в тази тема, че преди този луксозен живот се е трудила доста във фирмата.
На мен тази жена ми изглежда някак тъжна и затворена в свой свят. Гледала съм й Инстаграма - едно и също, по цял ден в луксозния имот с кученцата...

# 1 730
Има магазин за дрехи за кучета и много помага в каузи за животни.

# 1 731
Доколкото си спомням е работила SEO (search engine optimization) във фирмата и така са се запознали. Сега се занимава с дигитален маркетинг, търговия и транспорт. На мен ми харесва, води много здравословен и пълноценен начин на живот.

# 1 732
Благодаря за поста за Ран Босилек, Летящ Кактус!
Изчетох го с удоволствие!
Миналото на България е пълно с достойни личности! Мир на душите им!

Ева Лонгория е прекрасна! Това май е единствената актриса, която харесвам на 1000%. И ѝ завиждам от сърце. Как ми се иска и аз да съм като нея 😍
Снимките на Джулиана Гани не ми харесват... Не, че някога ми е харесвала ( нито на живо, нито на снимки), ама сега хептен имам чувството, че ще сънувам кошмари.....

# 1 733
Искам да знам какво стягащи бельо и нахлузват на Камила за официални събития.

Въпрос на добра кройка, добър стилист и хубави пози. Може и корсет.
Тея (от Наум и Тея) беше при Мира в “Отблизо”. Пак голяма скука. Не помнела нищо от живота преди майчинството.
Уф, като вземат да се превземат
Само те са майки, само те имат деца … не знам хората как са си гледали децата без техните глупави клипчета … все едно откриват топлата вода !!
Аман от измислени героини Sad

# 1 734
Няма актриса, на която да завиждам, но на Дженифър Лопез живота ми се вижда динамичен и забавен, при това без да е очебийно побъркана. Ева Лонгория също добре си е поживяла, но не ми е интересна.

# 1 735
  • Бургас
Катрин Зита- Джоунс и Майкъл Дъглас

# 1 736
Поп-фолк певецът Ангел е починал на 35-годишна възраст. Да почива в мир! Hands Pray

https://www.google.com/amp/s/blitz.bg/svetski/tragediya-izvestniyat-pop-folk-pevets-angel-pochina-vnezapno-v-isul-pri-neponyatni-obstoyatelstva_news842444.html/amp

# 1 737
Много тъжно, как така изведнъж се е влошил...
Да почива в мир. Съболезнования на семейството.

# 1 738
Дано да не е истина. Веднъж бях чела подобна новина за Нана от Съдебен спор. Ама за минути свалиха "новината".

# 1 739
  • София
Днешните звездни рожденици:
Flowers Rose Оливия Нютън-Джон (Olivia Newton-John), английска и австралийска актриса и певица, 73 год
Скрит текст:
от времето на голямата й популярност

Тази жена прилича на Оливия Нютън-Джон, но не е тя. Това е една певица - Charlotte Awbery
Това е Оливия като млада Hands V
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт