"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 55

• 44 349
  • 811
  •   1
Отговори
# 435
Heart  Благодаря за бързия отговор !Дълго чакана новина е!Нямам търпение да кажа на мъжа ми.

# 436
Честито!!!:)Лека и безпроблемна бременност ти желая!

# 437
Здравейте, изчислявахме овулацията и за 1 път правихме опити с мъжа ми (вече имаме едно дете и стана от 1 път). Трябваше да ми дойде на 1.11 и по принцип не ми закъснява. На 3.11 направих тест сутринта, “-“ и от сутринта започна едно кафяво зацапване цял ден и болки ниско долу. Днес 4.11 вече сутринта се появи кръв като за мц но болките продължават (иначе нямам много болезнен цикъл).  Вече вероятността да съм бременна са 0,001% сигурно, но ме притеснява това закъснение 3 дни и болките в корема (повече ит дясната страна…) има ли смисъл от друг тест? Кой ден се брои за начало на цикъла: вчера цял ден с кафеникав секрет или днес с кървене реално?

# 438
  • София
Щом сте с кървене бременност няма. Имате си цикъл.

# 439
При кървенето се води първи ден, значи днес. За болките ако смяташ че наистина са необичайни и нещо те притеснява, аз бих направила още един тест колкото и абсурдно да звучи, за да изключа варианта с извънматочна бременност. Моята я открих 3 дни след абсолютно нормален цикъл. Нещо зацапах и прочетох в интернет, направих теста и беше +.
Моето мнение е че при опити за детенце много се изменя цикъла. Я закъснеее, я подрани,разни нетипични усещания.

# 440
И аз като tap tarap да потвърдя - имам супер лек цикъл, но при правене на опити става много болезнен и понякога не идва на датата.

# 441
Момичета, обръщам се за съвет. От доста време правим опити за бебе, но предвид професията на съпруга ми, непрекъснато пътува и го няма, много рядко уцелваме овулация. Иначе имам, гледна от лекар, единствено АМХ ми е нисък и много ме притеснява, 0.7 е. На 34г съм и нямаме деца. Хормоните са ми ок.

Та този месец той си е тук, на УВ се видя фоликул, купих тестове за овулация и започнахме. На 13.10 ми е последният цикъл, моят е на средно 26 дни, фоликула се пука около 16ти ден. На 25. 10 теста за овулация беше +, но едната черта леко по-бледа, на 26.10 беше сто процента +. Опити правихме на 25,26,27, за да хванем всички дни.
От няколко дни чувствам тъпа болка в кръста и ниско долу, все едно съм в цикъл. Два дни ми се виеше свят, но това може да е от всичко. Нощем ставам по-често за малка нужда, но това също може да е от какво ли не. Като цяло имам ужасен ПМС, с много болезнени гърди, в момента също. Но такава тъпа болка ниско долу нямам и не съм имала досега. Снощи се събудих даже от болка и сънувах, че ми дойде. Очаквам цикъл на 7.11, но днес не се сдържах, направих ранен тест и беше отрицателен. Много ми е тъжно, не искам да се отчайвам, но това ми беше шанса, той после пак заминава..
Мислите ли, че има шанс теста да даде отрицателен резултат при налична бременност или се самонавивам?
Благодаря ви предварително

# 442
beach - да, има вероятност тестът да не е отчел. Средно имплантация се случва около 10 дни след овулацията, а чак след имплантация започва да нараства ЧХГ. Това означава, че тестът би бил + поне след още 5-6 дни, даже може би и повече (ако има бременност). Не се пренавивайте - може би това е най-добре, а просто си изчакайте закъснение..

ПС, аз май не чакам моя цикъл около 12-14 този месец.. и мисля да правя тест чак след 18. Мисля, че ранните тестове само разочароват..

# 443
Сърдечно благодаря за отговора.
Почвам дуфастон от днес, доктора ми каза при съмнение за бременност да пия, тъй като ми е доста къс цикъла с късна овулация. Дано, дано ❤️ На всички, които чакат като мен двете чертички пожелавам от сърце това щастие.

# 444
Сърдечно благодаря за отговора.
Почвам дуфастон от днес, доктора ми каза при съмнение за бременност да пия, тъй като ми е доста къс цикъла с късна овулация. Дано, дано ❤️ На всички, които чакат като мен двете чертички пожелавам от сърце това щастие.
Здравейте да ви дам малко кураж и аз ,аз също съм с късна овулация ,но и доста дълъг и бих казала нередовен цикъл. Очаквах цикъла си около 10/14 октомври като предния ми беше на 25 август , и просто спряхме да се вгъбяваме толкова в нещата защото не се получаваха и решихме просто да не се пазим когато стане стане. Ами не очаквах да е станало защото имах леко зацапване и реших да си направя тест и излезе положителен.  Най- вероятно е станало бебчо малко преди да ми дойде,седмица преди това. Не се отчайвайте и аз ходих лекар да ми следи преди овулациите и уж се е спукал фоликула пък нищо на среща. И спряхме. То взе че на втория месец след като си седнах на дупето и спрях да го мисля се оказах бременна. Е сега съм в 7 седмица ,бебчо върви по- дълъг отколкото трябва ,но вече има сърце,ръчички и всичко. Не се притеснявайте и не правете секс на всяка цена защото сте в овулация ,като се успокоите и не сте под напрежение нещата ще станат. Странното е че и аз имах болки все едно ще ми дойде и си го чаках ,но така и не се случи и на шега си направих тест ,не вярвах че ще има нещо и само докато сложа урината на теста и нямаше и 5секунди беше се запълнило и се виждаха 2те чертички . Стискам палци и вие да имате щастлив и пухкав финал

# 445
Здравейте, престраших се и аз да пиша тук 🙂 Искам да чуя вашето мнение, макар, че прочетох всичко в темата дотук. Цикълът ми е бих казала нередовен-идва ми всеки месец, но варира 29-35,като веднъж ми се случи преди година да ми дойде на 43 ден. Последният ми цикъл беше на 24.09.21, аз съм с овулация около 20 ден, засичана ми е от лекар на 21ви ден, принципно я усещам всеки месец и върви около 20 ден. Този месец правихме опити за бебе на 17,18,20 и 21 ден от цикъла. На 31ви ден получих леко кървене - 2-3 капки кръв по хартията, помислих, че ми идва, но от тогава нито капка повече. Днес ми е 42ри ден, кървене нямам. Правих 2 теста за бременност съответно на 34ти и 39ти ден от цикъла(или на 3ти и 9ти ден закъснение според календара ми), и двата теста за отрицателни. Според вас може ли да съм бременна, но по някаква причина да не отчитат все още тестовете? Симптоми нямам, освен леки бодежи в гърдите и от време на време леко напрежение като пмс ниско долу. Благодаря предварително и се извинявам, ако го написах прекалено объркано😊

# 446
Tedi123456, възможно е да. Ако овулацията е настъпила по-късно отколкото смятате и сте имали контакти и след 21 ден. Или ако не сте си направила тестовете според указанията.

# 447
Tedi123456, възможно е да. Ако овулацията е настъпила по-късно отколкото смятате и сте имали контакти и след 21 ден. Или ако не сте си направила тестовете според указанията.
Всъщност сега погледнах и сме опитвали и на 24 ден. Тестовете ги правих по инструкция. Благодаря за отговора! 💐Много се надявам да има бременност 🙏

# 448
Според мен по-скоро не сте бременна.
И да си знаете, че овулацията ви не винаги е около 20ти ден, щом сте с нередовен цикъл. Овулацията се измества всеки месец според дължината на цикъла. При жени с точен цикъл, овулацията е винаги по едно и също време, но при вас няма да е. При цикъл 29 дни например, овулацията ще е около 14-15 ден, а при цикъл 35 ще е около 21 ден.
Календара не го гледайте, той не може да предвиди овулация при нередовен цикъл, нито пък изчислява правилно закъснението. Закъснение се смята спрямо най-дългия цикъл, да кажем при вас това е 35 дни, тоест днес ви е 7ми ден закъснение, вие как точно изчислявате закъснение при нередовен цикъл?

# 449
Според мен по-скоро не сте бременна.
И да си знаете, че овулацията ви не винаги е около 20ти ден, щом сте с нередовен цикъл. Овулацията се измества всеки месец според дължината на цикъла. При жени с точен цикъл, овулацията е винаги по едно и също време, но при вас няма да е. При цикъл 29 дни например, овулацията ще е около 14-15 ден, а при цикъл 35 ще е около 21 ден.
Календара не го гледайте, той не може да предвиди овулация при нередовен цикъл, нито пък изчислява правилно закъснението. Закъснение се смята спрямо най-дългия цикъл, да кажем при вас това е 35 дни, тоест днес ви е 7ми ден закъснение, вие как точно изчислявате закъснение при нередовен цикъл?
Ами до 35ти ден не го считам за закъснение. Понеже за първи път опитваме, взех да се вглеждам във всеки ден.. За овулацията знам, че се измества, но я усещам около 20 ден всеки месец. Заредила съм се вече с тестове за овулация, а следващата седмица съм на лекар. И да съм бременна, и да не съм - лекарят е неизбежен. Благодаря ви за отговора ❤️

Общи условия

Активация на акаунт