Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 40 361
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте, Мами.  Малко странен въпрос имам.  Аз живея в малък град и почти всички се познаваме.  Излезнах в болнични от 6г.с,  почти всеки които ме види ме пита ходя ли на работа и т.н.  За бременността знаят най близките които знам, че ще се зарадват,  но има и други хора които питат близки,  да не съм бременна а съм почти в 10г.с и знам,че не е хубаво да се крие.
Та въпроса ми е вас като ви питат отговаряте ли им?

Че не е тяхна работа Simple Smile

# 631
а съм почти в 10г.с и знам,че не е хубаво да се крие

За мен не съществуват правила какво е хубаво в тази ситуация освен това - хубаво е да постъпим както ни се постъпва.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 09:07 от Одри ♡

# 632
Аз бих го обърнала на шега- " да не намекваш, че съм напълняла" казано с усмивка мисля, че ще свърши работа. И на мен не ми беше комфортно в началото чужди хора да ме питат и намирах начин хем да не излъжа, хем да не отговоря директно на въпроса.

# 633
Аз бих го обърнала на шега- " да не намекваш, че съм напълняла"
Аз точно така избегнах въпроса веднъж. Иначе няколко пъти просто казах "защо, да не би вие да чакате", но леко закачливо и хората леко се смущават или пък се усещат, че не трябва да питат.
Изобщо това е много глупав въпрос, но такива сме си хората...

# 634
Е това пък е най-тъпото, някой като каже “да не си бременна?” Или “ооо, бременна ли си?”. След загуба ма първото ни бебенце след раждането, не исках да споделям за втората си бременност с никого! Знаехме само аз и ММ, дори на родителите си не казахме до 3-4 месец. Много дълго успях да крия, но сега вече направо не става, в 29та седмица съм и попринцип съм доста слаба, Та си имам хубав кръгъл бременен корем. Знам, че не е хубаво да се лъже. Тоест ако някой пита директно, трябва да си казваме - да, бременна съм. Случвало ми се е 2 пъти и явно отговарям толкова апатично, че хората виждат, че не искам да си говорим по темата. Просто сменяме веднаг сюжета. Други пък, които са наясно с първата ни загуба, се правят че не забелязват. Аз не казвам нищо и те не казват нищо 😂 И на този етап от бременността е доста нелепо, защото е очевидно, че съм бременна, но просто всички се правим, че не го забелязваме. Моят съвет е, ако ви питат директно, не лъжете, но отговаряйте така, че да се затвори темата и отсрещният да разбере, че не сте в настроение да с бъбрите за бебешки дрешки и кога ви е терминът. Понякога просто приемам, че хората са глупави и несъобразителни и не трябва да си го слагаме много много.

# 635
Ма какво значи, не е хубаво да се лъже? Това не е кой знае каква лъжа, просто някои хора не искат да казват и в това няма нищо лошо. Абсолютно право е на всеки да отговаря, както прецени.

# 636
Въпрос на суеверие или не. Не е хубаво да се крие ми эвучи точно като такова. После ще има не е хубаво да се купуват дрешки преди раждането, не е хубаво да се подарява това, онова...А в други региони пък някои ще кажат, че не е хубаво да се каэва преди 12тата седмица. 😄 Та аэ не вярвам в такива глупости. Хубаво е всичко, което кара бременната да се чувства добре.

Эатова каэах иэбирателно на хора от семейния/приятелския ми кръг/ на работа според нуждите си. На някои веднага след поэитивен тест, на други чак в 4, 5 месец, на трети още не съм каэала, эащото нямам блиэък контакт с тях. 

Тук в Германия повечето хора според мен са много дискретни и не са ме питали никога нахално, дори колегите ми энаеха преди да им кажа официално, но не обелиха и дума, чак след като го обявих, но беше преди 12 седмица. И от съседите съм много доволна, има евентуално само ,,честито, кога ти е термина" или последно получих директно подарък вместо поэдравления, чак в 6-7 месец. :Д Дори да си приэная в един момент тая дискретност ме драэнеше и предпочитах някой даами каже ,,ах, бременна ли си", 😄, но може би беше по други причини. Та няма угодия. Според мен повечето хора не го правят с лошо, а се радват эа бременната.

# 637
  • sofia
Мен не са ме питали директно - считам го за доста невъзпитано.
Иначе аз от днес съм с не малка хрема, явно съм настинала от времето. Мога ли да капя нещо в носа или чайчетата ще спасят положението?

# 638
На мен ми казаха само солен разтвор в носа, питай в аптеката.

# 639
  • София
Мен ми бяха предписали ето това:
Ако трябва да съм честна никакъв ефект нямаше, но аз съм си и с ринит...

# 640
Бъдещи мами, спряхте ли напълно кафето или само го намалихте/ заменихте с безкофеиново? Какво препоръчва вашият АГ? Благодаря.

# 641
  • София
Никога не съм го спирала и АГ не ми е забранявала.

# 642
  • София
Всеки ден си пия с удоволствие по 1 кафе 😊

# 643
Бъдещи мами, спряхте ли напълно кафето или само го намалихте/ заменихте с безкофеиново? Какво препоръчва вашият АГ? Благодаря.
Аз пия по едно кафе сутрин, нормално не безкофеиново. Още на първия преглед питах Аг и каза, че по едно може.

# 644
До преди месец ми ставаше адски эле от кафе и от поэитивен тест (дори май от преди да эабременея няколко седмици) до 6месец не съм пила, сега дори ми се иска капучино и си поэволявам няколко пъти в седмицата,не всеки ден. Смятам го эа по-скоро вредно, макар да е поэволено до 200 мг кофеин на ден, но си е мое лично мнение. АГ каэа да най-добре да го спра и само ако не мога, да пия по 1 на ден, не повече.

Общи условия

Активация на акаунт