Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 40 376
  • 766
  •   2
Отговори
# 615
  • София
Одри - мисля, че е нормално, но зависи и какви са стойностите де. По-добре го обсъди с лекаря, той ще ти каже най-добре.

През бременноста доста стойности се променят и понякога някои от показателите са извън нормата. Аз на първите кръвни изследвания, които правих, още в началото, имах някои завишени, други понижени и се бях притеснила, но ми казаха, че е нормално, все пак тялото минава през доста промени.

Момичета, миналия месец нали се оплаквах от сърбежи по тялото. Ами още си ги имам. Не са постоянни ама чувството не е приятно. Карах джипито да ми пусне пълна кръвна картина и функциите на черния дроб, за да изключа нещо по-сериозно. Резултатите бяха ок, в норма.
Ми пак си имам сърбежи, постоянно хидратирам кожата (сърбежите ми на тоя етап са по краката и дупето), но снощи примерно имах чувството, че ще се разраня от сърбеж. Като цяло кожата ми е чувствителна и явно сега още повече, но се чудя да не би да пропускам нещо?

Здравей, не знам дали е правилен съвет от медицинска гледна точка (не съм медицинско лице), но мисля, че няма да е зле да пуснеш и една урина, за да се провери как са ти бъбреците. Казвам не за друго, а защото майка ми се оплаква и от висок фосфор, но тя има заболяване на бъбреците (поликистиза) и за съжаление вече доста години е на хемодиализа. От нея знам, че ако нещо не се чисти добре от машините, после има неприятни сърбежи по цялото тяло. Това разбира се, най-вероятно няма да е причината при теб и не искам да те плаша, всеки човек си е различен, а и ти казваш, че по принцип си имаш чувствителна кожа и едва ли ще имаш проблем с бъбреците... Но ако искаш за всеки случай поразпитай личния си лекар, а и една урина винаги можеш да пуснеш, ей така, да си знаеш, а и за твое успокоение. Успех и днао всичко да бъде наред! 🤗🍀🤞

# 616
Ninfa - урината ми я гледаха на прегледа в началото на миналия месец. Ок беше. На следващия преглед пак ще взимат кръв и урина. Аз като цяло я наблюдавам (за промяна на цвят и т.н.)

По принцип за тези болести трябва да има и други симптоми, които са доста характерни. Гледам да не се психясвам, защото и това не е ок, но пък е хубаво човек да е информиран.

# 617
Да ти кажа за бъбреците специално има заболявания, които нямат абсолютно никакви признаци. Разбира се само след изследване на креатинин (показващ функция на бъбреците). Аз съм с хронично бъбречни заболяване, за което той е единствения показател. Нито е задължително да има възпаление, нито бактерия, нито нещо да боли, нито да има изменения в урината.

# 618
Адриана, какви изследвания точно пусна?

Знаеш какви са ми съмненията с този сърбеж. Хубаво е да видиш (ако не си) асат, алат, общ и директен билирубин, ГГТ, алкална фосфатаза; жлъчни киселини.

# 619
Adriana11, опита ли да спреш/ смениш за малко козметиката за тяло, която използваш? Понеже спомена продукти на Мустела - на мен техният крем против стрии ми причинява силни сърбежи. Не знам за олиото, но пък всяка кожа е различна...

# 620
Адриана, какви изследвания точно пусна?

Знаеш какви са ми съмненията с този сърбеж. Хубаво е да видиш (ако не си) асат, алат, общ и директен билирубин, ГГТ, алкална фосфатаза; жлъчни киселини.

Проверени са, в норма са.

Мълбери - аз не се мажа с крем на мустела. Ползвам само олио за баня. Иначе за мазане кокосово масло и веледа. Това е.

Предния път като се оплаках, помня че една от съфорумките сподели, че и тя е имала доста сърбежи по тялото, но лекаря й е казал, че е нормално. Аз също четох, че е доста често срещано, заради хормоните.
На следващия преглед в болницата пак ще им кажа, защото знам че ще взимат кръв и урина, но ще го спомена, за всеки случай, пак да се проверят стойностите.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 15:41 от Adriana11

# 621
Има ли някоя бъдеща мама ,която е ходила на фетална морфология в Щерев да каже пускат ли таткото? Последно като ходих в 12 седмица пуснаха .. сега обаче може да се е променило .

# 622
Здравейте! Не знам дали точно тук трябва да задам въпроса си и се извинявам предварително. Бременна съм в 8г.с.
и съм взела болничен от личния лекар докато стане време за втория преглед при гинеколог, който е утре. Дали може да ми се издаде болничен от гинеколога в толкова ранна бременност?

# 623
Аз съм в болнични от трансфера.Гинеколог ми издава болничните до сега.Тази седмица вече ще записвам на ЖК и вече тя ще ми издава за останалият период.Аз съм в 9гс+5 дни.
Здравейте! Не знам дали точно тук трябва да задам въпроса си и се извинявам предварително. Бременна съм в 8г.с.
и съм взела болничен от личния лекар докато стане време за втория преглед при гинеколог, който е утре. Дали може да ми се издаде болничен от гинеколога в толкова ранна бременност?

# 624
Има ли някоя бъдеща мама ,която е ходила на фетална морфология в Щерев да каже пускат ли таткото? Последно като ходих в 12 седмица пуснаха .. сега обаче може да се е променило .
Аз ходих в петък и не пускат, а и имаше доста бъдещи мами, чакащи на 6 етаж. И на мен много ми се искаше,но уви!

# 625
Здравейте, Мами.  Малко странен въпрос имам.  Аз живея в малък град и почти всички се познаваме.  Излезнах в болнични от 6г.с,  почти всеки които ме види ме пита ходя ли на работа и т.н.  За бременността знаят най близките които знам, че ще се зарадват,  но има и други хора които питат близки,  да не съм бременна а съм почти в 10г.с и знам,че не е хубаво да се крие.
Та въпроса ми е вас като ви питат отговаряте ли им?

# 626
Здравейте, Мами.  Малко странен въпрос имам.  Аз живея в малък град и почти всички се познаваме.  Излезнах в болнични от 6г.с,  почти всеки които ме види ме пита ходя ли на работа и т.н.  За бременността знаят най близките които знам, че ще се зарадват,  но има и други хора които питат близки,  да не съм бременна а съм почти в 10г.с и знам,че не е хубаво да се крие.
Казаха ми, че ако ме питат не трябва да отричам и да лъжа. За сега слава Богу не са ме питали. Аз съм в края на 13г.с. и не ми личи. Ако някой директно ме попита ще му отговоря с въпрос най-вероятно от сорта дали смята, че е възпитано да се вре в чужди работи... Аз ппц съм леко серт и мисля, че ако някой има колебания няма да има смелостта да ме пита 🤣

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 20:28 от Моли

# 627

Може,но от сорта на до 14 дни до колкото знам. След това се минава на ЛКК комисия. Те дават до 180 дни. Оттам на ТЕЛК комисия до 45 дневния болничен.

# 628
Аз също не казвам, това че не трябва да се отрича не знам колко е така. Има жени, които веднага от началото си казват, качват снимки по социалните мрежи и т.н. Всеки, който както го чувства и усеща.
Аз лично съм казала само на определени хора, има и такива, които са ме питали директно - отбягвала съм въпроса. Това е мой личен избор.
Сега ако ме види някой, е ясно, че няма как да отричам, защото ми личи, но ако говоря с някой по телефона и не се чувствам ок да знае - не казвам.

# 629
Здравейте, Мами.  Малко странен въпрос имам.  Аз живея в малък град и почти всички се познаваме.  Излезнах в болнични от 6г.с,  почти всеки които ме види ме пита ходя ли на работа и т.н.  За бременността знаят най близките които знам, че ще се зарадват,  но има и други хора които питат близки,  да не съм бременна а съм почти в 10г.с и знам,че не е хубаво да се крие.
При мен с първата бременност успях да се скрия до 7 месец. 😁 Но с тази много рано ми пролича и имаше хора, с които не сме нищо повече от познати, но пък много любопитни и ме питаха директно. Не отричах, въпреки, че много се притеснявах... И аз знам, че попитат ли директно, не се лъже.

Общи условия

Активация на акаунт