Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 40 386
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Също така можете да се обадите отново и да попитате. Там ще ви дадат най-достоверна информация, с динамичната обстановка дори и лятото да са давали, сега е много възможно да е преустановено. Simple Smile

# 601
  • София
Не пускат с придружители , едва ли в самата болница ще го пуснат. До последно татковците стояха в двора.

# 602
  • София
Смятам , че въпроса опира не само за личният ни комфорт когато се водят придружители, но и затова дали на другите бременни, които нямат антитела ще им е приятно да се навират татковци, със свалени маски под носовете, и най-често ръчкащи си в телефоните в чакалнята каквото поведение и безотговорност се вижда напоследък на татковците !!!

# 603
  • Sofia
Смятам , че въпроса опира не само за личният ни комфорт когато се водят придружители, но и затова дали на другите бременни, които нямат антитела ще им е приятно да се навират татковци, със свалени маски под носовете, и най-често ръчкащи си в телефоните в чакалнята каквото поведение и безотговорност се вижда напоследък на татковците !!!
Абсолютно.
Аз се чудя как да се опазя. Не съм си пуснала децата на училище (на дистанционно са), аз работя от вкъщи, за да не се бутам с много хора в офиса.
Налага ми се да чакам неопределено време пред АГ кабинета, защото винаги има закъснения и то не малки. Винаги ходя сама. Ми, определено не ми е приятно да видя и придружители в тясната чакалня. Как се спазва дистанция, като помещението е препълнено заради придружители!
Преди пандемията и ММ идваше на всички прегледи, ама сега си ходя сама. Да, различно е, но смятам, че така е редно предвид обстановката.

# 604
Абсолютно.
Аз се чудя как да се опазя. Не съм си пуснала децата на училище (на дистанционно са), аз работя от вкъщи, за да не се бутам с много хора в офиса.
Налага ми се да чакам неопределено време пред АГ кабинета, защото винаги има закъснения и то не малки. Винаги ходя сама. Ми, определено не ми е приятно да видя и придружители в тясната чакалня. Как се спазва дистанция, като помещението е препълнено заради придружители!
Преди пандемията и ММ идваше на всички прегледи, ама сега си ходя сама. Да, различно е, но смятам, че така е редно предвид обстановката.
Ваксина?

# 605
  • Sofia
Ваксинирана съм. Но за мен това не е гаранция. Има и тежко боледуващи ваксинирани, има и починали ваксинирани.
По време на бременност имунитетът спада. Миналата бременност в 8 месец бях с бронхопневмония - някакъв бацил, който малкият домъкна от яслата. И тогава нямаше Ковид. Отделно съм с тромбофилия (високорискова мутация Ф2 + още 3). Майка ми е със същата мутация - и БЕЗ Ковид прекара инфаркт, инсулт и има цял наръч тромбози.

Така че, ваксина или не, докато съм бременна предпочитам да се пазя, а не да играя на руска рулетка.

# 606
Ваксинирана съм. Но за мен това не е гаранция. Има и тежко боледуващи ваксинирани, има и починали ваксинирани.
По време на бременност имунитетът спада. Миналата бременност в 8 месец бях с бронхопневмония - някакъв бацил, който малкият домъкна от яслата. И тогава нямаше Ковид. Отделно съм с тромбофилия (високорискова мутация Ф2 + още 3). Майка ми е със същата мутация - и БЕЗ Ковид прекара инфаркт, инсулт и има цял наръч тромбози.

Така че, ваксина или не, докато съм бременна предпочитам да се пазя, а не да играя на руска рулетка.
Така е. Направили сте всичко, каквото може да се направи. Спазвайте мерките и съм сигурна, че всичко ще е наред.

# 607
Момичета не съм мислила да меря холестерол, ама пуснах един пакет на цибалаб и сега виждам висок холестерол, нормално ли е по време на бременност - 8ми месец съм ?

# 608
Одри - мисля, че е нормално, но зависи и какви са стойностите де. По-добре го обсъди с лекаря, той ще ти каже най-добре.

През бременноста доста стойности се променят и понякога някои от показателите са извън нормата. Аз на първите кръвни изследвания, които правих, още в началото, имах някои завишени, други понижени и се бях притеснила, но ми казаха, че е нормално, все пак тялото минава през доста промени.

Момичета, миналия месец нали се оплаквах от сърбежи по тялото. Ами още си ги имам. Не са постоянни ама чувството не е приятно. Карах джипито да ми пусне пълна кръвна картина и функциите на черния дроб, за да изключа нещо по-сериозно. Резултатите бяха ок, в норма.
Ми пак си имам сърбежи, постоянно хидратирам кожата (сърбежите ми на тоя етап са по краката и дупето), но снощи примерно имах чувството, че ще се разраня от сърбеж. Като цяло кожата ми е чувствителна и явно сега още повече, но се чудя да не би да пропускам нещо?

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 13:39 от Adriana11

# 609
Може да е от задържане на течности и отоци, които не забелязваш. Аз така от прием на дуфастон чесах, чесах, накрая като се усетих, че оказа, че от него задържа точно в дупето и краката и от там сърбеж, който преди да спра приема премина дори в болка. Успех, дано скоро се справиш с проблема.

# 610
  • Sofia
Момичета не съм мислила да меря холестерол, ама пуснах един пакет на цибалаб и сега виждам висок холестерол, нормално ли е по време на бременност - 8ми месец съм ?
Моята АГ ми каза, че по време на бременност е нормално холестеролът да е завишен.

# 611
Може да е от задържане на течности и отоци, които не забелязваш. Аз така от прием на дуфастон чесах, чесах, накрая като се усетих, че оказа, че от него задържа точно в дупето и краката и от там сърбеж, който преди да спра приема премина дори в болка. Успех, дано скоро се справиш с проблема.

Ами аз дуфастон не приемам. Отоци не съм забелязала да имам, но знам ли.
Иначе за течности, гледам да пия доста, най-вече вода, напоследък си правя и по 1-2 чая на ден.
Ходя често до тоалетна, а вечер се будя и ставам по 2-3 пъти поне, тази нощ беше придружено и от сърбежите. Просто картинка 🤦♀

# 612
Алергия към козметика ?

# 613
Ами едва ли.

За къпане ползвам олиото на мустела, след това се мажа с кокосово масло, а друг път комбинирам с един лосион против стрии на веледа, но само това. Като се намажа ме облекчава много и сърбежа веднага спира, но като изсъхне кожата и пак започва. Не е постоянно де, на моменти.

Моята кожа е много чувствителна, винаги е била, но явно и заради нивата на хормоните, направо някой път имам чувството, че ще си направя краката на рани с тоя сърбеж.
Уж казват, че е нормално и се среща често, но то човек като не знае и се притеснява

# 614
Моята АГ ми каза, че по време на бременност е нормално холестеролът да е завишен.

И моят е нетипично висок, но било нормално според АГ.

"Високите нива на холестерол по време на бременност са необходими за производството на стероидни хормони, като естроген и прогестерон, които са жизненоважни за износването на бременността."

Общи условия

Активация на акаунт