На море в Турция - тема 72

• 92 671
  • 811
  •   1
Отговори
# 600
  • СОФИЯ
Здравейте,за пръв път ще почиваме в Турция,планували сме за средата на юни месец със собствен транспорт .Ще бъдем с още едно семейство и те са харесали този хотел - Didim Beach Resort Aqua and Elegance Hotel,ще ми бъдат полезни мнения ,а също и други перепоръки ,с дете на 8 години сме .Благодаря

# 601
  • София
Здравейте,за пръв път ще почиваме в Турция,планували сме за средата на юни месец със собствен транспорт .Ще бъдем с още едно семейство и те са харесали този хотел - Didim Beach Resort Aqua and Elegance Hotel,ще ми бъдат полезни мнения ,а също и други перепоръки ,с дете на 8 години сме .Благодаря

Като за пръв път отидете в Кушадасъ иначе в Дидим най-доброто е Аквазис и Веноса, тоя не знам що за стока е, вижте рейтинга в трипадвайзър и топхотелс.ру. Зависи от бюджета все пак, но препоръчвам Кушадасъ, по-близо е.

# 602
Здравейте, може ли да препоръчате агенция и хотел в Кушадаса и Мармарис ? Пътуването да е с автобус и хотела да има аквапарк и хубав плаж.

Човеци, дати, приоритети, бюджет, не става така. Айде както е нахвърляно и аз ще нахвърлям, Кушадасъ, двата хотела с аквапарк са Атлантик и Аква Фентъзи. Останалите са с по 4-5-6 пързалки. Агенции колкото щеш, Турс Клуб,.Емералд, Ориент 99, Албена Холидейз, Стенли Травъл, Версо Травъл все читави.
Благодаря, датите са 17.06. - 24.06.Хората са двама възрастни и дете на 11 г.
Сумата до 2 000лв. за 7 нощувки. Хубав хотел с читава храна, плаж и по възможност аквапарк. И да, транспорта да не е някой стар и разбит автобус 🙂

# 603
  • Пловдив
Аз ще се включа за Мармарис.Там ми беше първата почивка в Турция с автобус бяхме в Hotel Ideal Prime Beach.Като за първи път бях впечатлена от храната и от самият Мармарис.Хотелите повечето са в самият град.Вечер си правиш разходки,навсякъде магазини,хора,яхни,дискотеки.Пияни англичани,германци, холандци.С една дума кипи живот.Прилича ми на Несебър и Слънчев бряг.Иначе хотелите тези които са в градчето малки с една пързалка  и вяла анимация.И най важното за мен морето ужасно.С големи камъни ,плажа тесен с 2 реда шезлонги,почти никога нямаше места и задължително с аква обувки.Никога повече няма да повторя Мармарис.Не е нашето място.Погледнете Hotel Aqua и SENTIDO ORKA LOTUS BEACH намират се в Ичлемер.Автобусите не са разбити.Повечето агенции се стараят да създадат удобства на пътуващите.Пътя уморява и понякога чакането незнайно колко на граница и ферибот.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 22:42 от slavei4e

# 604
Една новина /малко разочароваща/ за любителите на  Selectum.
Selectum Dreams Resort / третата, най-луксозна част от комплекса Selectum Luxury Resort, която се строи от 2019год./  е с ново име Selectum Essenza, но ще бъде открита не по-рано от 2024 година. Засега строежът е замразен.

Отдавна го чакам този хотел.

# 605
Една новина /малко разочароваща/ за любителите на  Selectum.
Selectum Dreams Resort / третата, най-луксозна част от комплекса Selectum Luxury Resort, която се строи от 2019год./  е с ново име Selectum Essenza, но ще бъде открита не по-рано от 2024 година. Засега строежът е замразен.
============
Роже, не те вразумем земо? - Оно исто хотел ли е....?

Отдавна го чакам този хотел.

# 606
Роже,аз никъде не видях цени за този прекрасен хотел  Selectum Luxury Resort
Тез Тур ,Емералд и букинг само там ,но цени нямаше ,или аз не гледам на вярното място .
И ние сме впечатлени от твоя разказ Роже !!!
БЛагодаря ти !
Ако не се лъжа онзи ден видях, че Турс клуб също предлагат- не го приемайте, като реклама.
Лично, аз направих резервацията ни през Trivago.se
За 2 възрастни и 1 дете на 12 години ни излезе 23 000 SEK. Юни месец.

# 607
Роже,аз никъде не видях цени за този прекрасен хотел  Selectum Luxury Resort
Тез Тур ,Емералд и букинг само там ,но цени нямаше ,или аз не гледам на вярното място .
И ние сме впечатлени от твоя разказ Роже !!!
БЛагодаря ти !
За този прекрасен хотел резервацията ни е направена през Trivago.se
Вижте там....също и Турс клуб също предлагат- не е като реклама.

# 608

Като за пръв път отидете в Кушадасъ иначе в Дидим най-доброто е Аквазис и Веноса, тоя не знам що за стока е, вижте рейтинга в трипадвайзър и топхотелс.ру. Зависи от бюджета все пак, но препоръчвам Кушадасъ, по-близо е.
За Юни месец, в Аквасис ще е студено. Поне на мен със сигурност, там много духа вятър, както всички знаем. Мое мнение е, че този хотел е за посещение само Август, но зависи от човека. Хотела е добър, но на мен лично местоположението не ми харесва. Кушадасъ е по добро решение за периода. Ако е първо посещение в Турция със сигурност в Кушадасъ има много повече как да се забавлявате, извън хотела. Няма база между двете, мое мнение.

# 609
  • Пловдив
Не мога да разбера защо всички за първо посещение в Турция предлагате Кушадасъ и Дидим?.Всеизвестно е ,че това са курорти които се посещават от много българи,качеството е по ниско,някога бяха нискобюджетни.Направих си труда да погледна цените на някои хотели .Ами че те цените като в Анталия.Ценете си парите.И отделете време да търсите,не се доверявайте на познати,непознати и агенции.

# 610
И аз лично не предпочитам Дидим и Кушадасъ. Смятам, че Бодрум, Анталия и т.н. разполагат с по-добри хотели, но ние сме и от хората които планират екскурзии по пътя към морето - посещение на забележителности, близки градове и т.н. след което като отидем в хотела се отдаваме на пълен релакс и не напускаме комплекса. Което разбира се е личен избор на всеки.

# 611
Всеки един курорт или място само по себе си е интересно за някои и не за други. Оставя различни впечатления. В зависимост от това, което очаква да види.
Аз съм от Варна и живеем близо до плажа. В свободното време можем да ходим и да сменяме плажове. Всеки път водата е различна: понякога чиста, понякога не. Все съм си мислила за туристите: ами ако не улучат точното време - чисто море, без водорасли, без дъжд и т. н. Така всеки би се разочаровал от почивката.
В Турция би трябвало да е същото. Преди 2 години за първи път посетихме Анталия. Да, улучихме хубаво време, добър хотел. Всичко беше добре. Но пък като влизаш в морето водата се мазнееше, предполагам от многото хора, намазани с масла.
Сега, пък сме решили да посетим Кушадасъ. Човек иска да види нещо друго, различно. Всичко зависи от настроението и от очакванията.
Бъдете позитивни и направете почивките си уникални!

# 612
Не мога да разбера защо всички за първо посещение в Турция предлагате Кушадасъ и Дидим?.Всеизвестно е ,че това са курорти които се посещават от много българи,качеството е по ниско,някога бяха нискобюджетни.Направих си труда да погледна цените на някои хотели .Ами че те цените като в Анталия.Ценете си парите.И отделете време да търсите,не се доверявайте на познати,непознати и агенции.
[/quote Да цените са близки, но тук става въпрос за по къс път, поне за мен . Иначе Да, качеството в Анталия е на по високо ниво, но човек трябва да предвиди още поне +2 дни за пътуване, освен ако не лети със самолет. Но на мен лично например в топ сезон (началото на 08 м - 2 в /2 деца(9г/5 г) ми идва мн скъпо. Човека се чуди за Дидим.

# 613
Топ сезон в Турция и България според мен се разминават като понятия. В Турция температурите са доста по-високи и всеки трябва да си прецени. Аз лично втори път в Кушадасъ юли никога няма да отида. Особено в голям по площ комплекс човек докато стигне до плажа е вече слънчасал, пък трябва и да се прибере.. 😂 въпреки вятъра беше много неприятна жега…

# 614
Sonya_Dimitrova това е много вярно! Мои познати ходиха през август в Анталия. Половината се криели в стаята на климатика. Имали доста неразположения относно здравето от жегите. Повече не искат да чуят за там през август.
Преценявайте добре температурите на съответното място!
Аз лично за Турция предпочитам края на май и края на септември.

Общи условия

Активация на акаунт