На море в Турция - тема 72

• 92 679
  • 811
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Топ сезон в Турция и България според мен се разминават като понятия. В Турция температурите са доста по-високи и всеки трябва да си прецени. Аз лично втори път в Кушадасъ юли никога няма да отида. Особено в голям по площ комплекс човек докато стигне до плажа е вече слънчасал, пък трябва и да се прибере.. 😂 въпреки вятъра беше много неприятна жега…
Топ сезона и в Турция, и в България е месец юли. И това си личи по цените. Тогава са най-високи.
Пък нека ние да си мислим, че не е така.
По-рано и аз си мислех, че юли и август в Турция не е добре.
Първият път, когато разбрах, че съм грешил в това си мнение е, когато ходихме в края на август в Бодрум преди 8-9 години. Всичко беше перфектно като темеператури. И морето топло, и басейните.
Вторият път, който затвърди убеждението ми бе, когато ходихме в Анталия в средата на юли 2020 год. , когато заради пандемията хотелите отвориха по-късно.
И тогава разбрах, че не напразно най-високите цени на почивка са през юли.
По-добра почивка като температури не сме имали. Перфектно. Водата в басейните 29-30 градуса, в морето 27-28. Голям ден, възможност за плаж до 20 вечерта. И още куп допълнителни предимства на наистина високия сезон в туризма.
За да Ви е перфектно обаче има няколко условия.
И първото, и най-важно от тях е, че трябва да направите правилния избор на хотел. Не успеете ли, ререзервирате ли някой бетонен мастадонт без растителност по територията рискувате да се пържите на слънцето и да развалите почивката си.
Така че мога ли да си позволя цените на хотелите, които избирам не бих се и замислил.
Най-добре е през юли! За съжаление в повечето случаи цените тогава надхвърлят бюджета ни.
Но това няма нищо общо с въпроса, който дискутираме.
Добре ли е през юли на море в Турция- ДА!
ПС. За Кушадасъ, Деним и Мармарис не мога нищо да кажа, защото не съм ходил в тези места.

# 616
  • Берлин
Уважавам правото на избор на всеки. Моят опит в Турция е многогодишен. Включва море ол ин, екскурзии, море на самоизхранване. За всеки вид почивка съм преценявала според индивидуалостта на хората, с които споделяме почивката. Примери - Фетие аз и Мм (закуска и вечеря). Беше невероятно - плажове, басейн, много красиви места - истинско изживяване за всяко сетиво. Ол ин Вон резорт- аз, Мм, мама и татко, племеникът ми и дъщерята на Мм - прекарахме си невероятно. Аз и Мм adults only Antalya - пълен релакс и много...интимности. За всичко съм писала по темите. Изключително уважавам хора като Роже, които знаят как да похарчат парите си и разчитат основно на собствените си сили в подготовката. Никога не съм и не бих ползвала организирана от някого (най-малко от агенция) почивка. Половината удоволствие е в търсенето и подготовката. А с натрупания опит става все по-лесно.
Харесах за есента хотел на Туи (живея в Германия и е супер лесно самолет-трансфер-хотел), но получените от тях оферти не са моето.
Организацията не е лека работа (живеем в три различни държави ние, нашите и свекърите, едните на друг континент даже), но съумявам да съчетая времето с тях с почивка. И така се събират поне три морета,едното в Бг. И успявам. Добавям и пътуванията ни по света. Короната не ни спря, само прецизира подготовката.
Стана дълго, но исках да дам кураж на всички, които се колебаят в избора и организацията на почивка в Турция. Можете да се справите отлично сами. Търсене, търпение и щипка авантюризъм - това е рецептата.

# 617
Здравейте, миналата година имаше полети София- Анталия на някои нискотарифни компании. Има ли инфо за тази година или още няма актуално разписание? Поне кои дни от седмицата се очаква да има полети? Извинявам се, ако е комемтирано по-назад вече..

# 618
  • София
Здравейте, миналата година имаше полети София- Анталия на някои нискотарифни компании. Има ли инфо за тази година или още няма актуално разписание? Поне кои дни от седмицата се очаква да има полети? Извинявам се, ако е комемтирано по-назад вече..
Да, имаше през миналата година запланувани полети на  Sun Express...., за съжаление останаха само запланувани.
Та след като те анулираха полетите си  резервирахме самолетни билети Анталия София  за полета на нискотарифната компания ANADOLUJET на Търкиш. Лошото бе, че месец по-късно явно заради липса на желаещи да пътуват те анулираха част от полетите си и ние изтеглихме късата клечка, защото единия от анулираните полети бе за нашата дата. А следващия полет, за който можехме да закупим билети бе за след 4 дни. И трябваше да останем още 4 дни допълнително в Анталия,
Някой ще каже. Ееее, голяма работа, тъкмо още 4 дни допълнителна почивка.
 Ама като стане това анулиране на полетите само 10 дни преди датата им, и като си резервирал вече хотели за 15-16 дни- 4 дни са в повече.
Нагласил си отпуски, платил си трансфери за определени дати и от определени хотели изведнъж се оказва, че проблемът е голям, защото трябва да ги анулираш и да направиш нови. А ако случайно си ги направил без право на анулиране...
И още една неприятност бе че резервирането на нов хотел в Белек на 5 юни за след две- три седмици е почти мисия невъзможна и изключително финансово разточителна. Оставям настрани факта, че от два хотелите станаха три..
Така че поне засега аз нямам намерение наново да експериментирам....
Летя си до Истанбул, стоим там седмица, летим до Анталия и наново прибиране през Истанбул.
Това е, защото си обичаме града и не ни пречи всяка година да го посещаваме по няколко пъти...
За другите, които не им се харесва това, могат да пътуват със собствен транспорт до Анталия...
След този несполучлив експиримент и след нищожно малкия пазар, наречен България едва ли ще има нещо по-различно тази година за директни полети София Анталия. Още повече с тази пандемия....

# 619
Топ сезон в Турция и България според мен се разминават като понятия. В Турция температурите са доста по-високи и всеки трябва да си прецени. Аз лично втори път в Кушадасъ юли никога няма да отида. Особено в голям по площ комплекс човек докато стигне до плажа е вече слънчасал, пък трябва и да се прибере.. 😂 въпреки вятъра беше много неприятна жега…
Топ сезона и в Турция, и в България е месец юли. И това си личи по цените. Тогава са най-високи.
Пък нека ние да си мислим, че не е така.
По-рано и аз си мислех, че юли и август в Турция не е добре.
Първият път, когато разбрах, че съм грешил в това си мнение е, когато ходихме в края на август в Бодрум преди 8-9 години. Всичко беше перфектно като темеператури. И морето топло, и басейните.
Вторият път, който затвърди убеждението ми бе, когато ходихме в Анталия в средата на юли 2020 год. , когато заради пандемията хотелите отвориха по-късно.
И тогава разбрах, че не напразно най-високите цени на почивка са през юли.
По-добра почивка като температури не сме имали. Перфектно. Водата в басейните 29-30 градуса, в морето 27-28. Голям ден, възможност за плаж до 20 вечерта. И още куп допълнителни предимства на наистина високия сезон в туризма.
За да Ви е перфектно обаче има няколко условия.
И първото, и най-важно от тях е, че трябва да направите правилния избор на хотел. Не успеете ли, ререзервирате ли някой бетонен мастадонт без растителност по територията рискувате да се пържите на слънцето и да развалите почивката си.
Така че мога ли да си позволя цените на хотелите, които избирам не бих се и замислил.
Най-добре е през юли! За съжаление в повечето случаи цените тогава надхвърлят бюджета ни.
Но това няма нищо общо с въпроса, който дискутираме.
Добре ли е през юли на море в Турция- ДА!
ПС. За Кушадасъ, Деним и Мармарис не мога нищо да кажа, защото не съм ходил в тези места.
Абсолютно съм съгласна с теб.
За мен също предпочитаното време е след 20.07 до до 20.08. В Анталия и района бих отишла и до 25.09. За протокола хотили сме в Кушадасъ конкретно, на намеренията 25.09, е тогава разбрах защо цените са такива. Сутрин студено,басейни студени, море също, свлизаме на плажа едва в 13:00 ч. До 17 :00 ч и това е. Добре хотела беше хубав и децата се забавляваха в детските кътове 😁.

# 620
  • Някъде в Европа...
Благодарение на Роже и аз "се запознах" с Утопия. Не мога да открия обаче оферта с автобус за него..Някой ако е попадал?
И друго - прочетох мнение във фейса, че се случва нещо с Нашира, щял да има нови собственици..Някой с по-детайлна информация?

# 621

Няма информация по въпроса, но ако евентуално има полети ще е след средата на май и евентуално до края на октомври, а дните най-вероятно ще са сряда-събота, както бяха и миналата година. Това са дните, които Търкиш са оставяли и друг път, когато са ограничавали редовните си полети по една или друга причина.

Ситуацията е ясно, че продължава да е динамична и се надявам пандемията да не провали напълно тази идея за сезонна директна линия, но времето ще покаже, а иначе винаги е добре човек да си има и резервен план за пътуване особено в момента. На мен лично не ми е проблем, защото съм бил в много по-сложни ситуации на другия край на света и с доста по-ограничени варианти като възможност за реакция... с други думи, свикнал съм да реагирам според ситуацията, което понякога може да е скъпо, друг път да изисква допълнително време и т.н., а в някои случаи води и до нови непредвидени приключения (иронично нали, но наистина е така).

# 622
  • Plovdiv
Благодарение на Роже и аз "се запознах" с Утопия. Не мога да открия обаче оферта с автобус за него..Някой ако е попадал?
И друго - прочетох мнение във фейса, че се случва нещо с Нашира, щял да има нови собственици..Някой с по-детайлна информация?

Собствениците на Азура са го взели!!

# 623
  • Някъде в Европа...

Собствениците на Азура са го взели!!
Е, дано тогава се приключи с лошата му слава. Все пак, Азура е с мн.добър мениджмънт...

# 624
Да се похваля с първата резервация за тази година: 5 нощувки в Кушадасъ, хотел Palm Wings Ephesos началото на юни.
Много се впечатлих от снимките, мненията и клиповете, които гледах за хотел Utopia World в Алания. Вижда ми се много различно и интересно място. Ще си го заплюя занапред да го посетим.

# 625
Да се похваля с първата резервация за тази година: 5 нощувки в Кушадасъ, хотел Palm Wings Ephesos началото на юни.
Много се впечатлих от снимките, мненията и клиповете, които гледах за хотел Utopia World в Алания. Вижда ми се много различно и интересно място. Ще си го заплюя занапред да го посетим.
През агенция ли го запазихте или самостоятелно се организирате.

# 626
klintan, със собствен транспорт сме. Иначе нощувките са чрез агенция.

# 627
klintan, със собствен транспорт сме. Иначе нощувките са чрез агенция.
Може ли да споделите с нас период и цена, ако е удобно. Аз също го за гледах, но като го гледам на картата е в началото след планината на Кушадасъ и ми се струва, че няма да има пешеходно разстояние за разходки, освен в комплекса.

# 628
  • Русе
eli_r, да извън Кушадасъ е Палм уингс Ефесус. На 7-8 км е от Ефес. На плажа Памуджак. Дори моята навигация не го намира в Кушадасъ, а в Селчук. Няма къде да се разхождаш. Но когато ние почивахме там през лятото на 2018 г. вечерната анимация беше много силна и нямахме нужда от вечерни разходки. Бяхме с колата и през деня сме ходили до Кушадасъ за разходка и шопинг.
Погледни при Ориент. Преди те държаха ексклузивните права за тази верига. Но и останалите споменавани тук агенции го предлагат.

# 629
  • Варна
Хотел PALM WINGS BEACH RESORT Ephesos 5* е бившия хотел SURMELI EFES 5* , много стар и западнал , но на сравнително хубав плаж.Веригата  PALM WINGS  го закупи , малко парфюмира е експлоатира под крилото си. Много хора го бъркат с  Palm Wings Beach Resort & Spa  на плажа Лонг Бийч(до село Даавутлар)  , който е много по нов , а самия плаж е 8 км. с пазари , магазини , ресторанти  , много хотели и  частни ваканционни сгради и комплекси. Съвсем близо , зад Батихан е новия  голям и модерен търговски аутлет комплекс Флора - Kuşadası Alışveriş ve Yaşam Merkezi и който вече заменя Novada Outlet Söke , и се стига лесно даже  пеша , а на час има долмуш който стига и до града.
Ние бяхме с ДОРИС  , Ориент също ги предлагат .
Около SURMELI също има доста комари защото наблизо има блата и рекичка.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 10:54 от peterky2002

Общи условия

Активация на акаунт