Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дистанционно обучение за учениците-Teмa 20

 • 11 487
 • 314
 •   2
Отговори
# 30
 • Мнения: 935
Аз лично съм се подготвила и за двата варианта и не смятам да губя самообладание.
Блазе ти. Аз съм в чуденка какво да взимам. Не смея да купувам дрехи и ученически пособия, раници и несесери, защото незнам как ще се почва. Нямам излишни пари за харчене. И като знам в последния момент каква лудница ще е, супер много се изнервям.

# 31
 • София
 • Мнения: 10 112
Iris04, днес съм го изчислявала лично - за София установеното вирусоносителство е 260 на 100 000 (за последните 14 дни), последните четири дни с намаляваща тенденция.
Аз лично съм оптимист.
Няма намаляваща тенденция, но ще има победа над пандемията покрай почивните дни и после кротко преминаване към ДО. Дали ще е на 15-ти или на 20-ти септември, но изобщо не очаквам друго. И жалко.

# 32
 • София
 • Мнения: 1 557
Iris04, днес съм го изчислявала лично - за София установеното вирусоносителство е 260 на 100 000 (за последните 14 дни), последните четири дни с намаляваща тенденция.
Аз лично съм оптимист.
Няма намаляваща тенденция, но ще има победа над пандемията покрай почивните дни и после кротко преминаване към ДО. Дали ще е на 15-ти или на 20-ти септември, но изобщо не очаквам друго. И жалко.
Не ми се спори. Всеки може да си извади числата и да си смята. Ако вземем четвъртък + петък имаме спад с 40. Ако добавим и срядата - имаме спад с 9; ако добавим и четвъртъка - общият спад е със 7... Да, не е много, но в никакъв случай не може да говорим за ръст спрямо миналата седмица, че и от това да прави изводи колко ще е страшно за 15.09.

# 33
 • Мнения: 10 086
Аз вече напазарувах някои неща за училище.
Купих анцузи,клинове,дънки,маратонки,гуменки.
Тетрадки,подвързии,химикали,моливи-от Джъмбо
Без значение дали детето ще учи присъствено или ДО ,пак ще потрябват...
Имам лош спомен от извънредното положение,когато книжарниците не работеха,а на детето му свършиха тетрадките и се чудех от къде да купя...
Затова сега гледам да има от всичко..
За дрехите-може да си ги носи и вкъщи,а и ние излизахме и когато бяха ДО.

Очаквам да започнат присъствено ,а после пак да минат на ДО.
И предпочитам ДО през зимата,отколкото да учат присъствено лятото.
Нямах нищо против да започнат от 1.09.

Миналата година в нашето училище имаше строг медицински контрол.Връщаха за хрема и кашлица,температура.
Надявам се и тази година да е така.


# 34
 • Мнения: 24 315
Пазаруването за училище ми е последна грижа. Децата не са тръгнали голи и боси. Учебници се купуват онлайн. Пособия децата имат, а тетрадки има навред. Без друго си щъкат цяла година. Циркът е само в игрите ДО - ПО.
Ще участвам лично във всякакви инициативи против безсмисленото и вредно ДО за всички, вкл. активни протести.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 08:29 от Judy

# 35
 • София
 • Мнения: 10 112
Пазаруването за училище ми е последна грижа. Децата не са тръгнали голи и боси. Без друго си щъкат цяла година. Циркът е само в игрите ДО - ПО.
Ще участвам лично във всякакви инициативи против безсмисленото и вредно ДО за всички, вкл. активни протести.
Като им наслагат маски и започнат да тестват учениците и рязко ще намалеят желаещите за ПО. Този филм сме го гледали. Хем не искат мерки, хем и останалото.

# 36
 • София
 • Мнения: 55 160
Това е най-лесното за министерството и за правителството - оставят всичко на самотек - всички на училище без тестове, без карантиниране, без нищо. Деца на Земята.

# 37
 • Пловдив
 • Мнения: 3 426
Че то това иска 80% от обществото. Вирус няма, ваксините убиват за пари. Живейте си живота както преди. Тези послания са навсякъде. Смъртта е неизбежна, няма да се тръшкаме дали днес от ковид, или след 40 години от старост......Формалности някакви.

# 38
 • Мнения: 24 315
Никой не ви кара да живеете насила, вкл. и да учите присъствено.
Имате си други форми - ползвайте ги.

# 39
 • София
 • Мнения: 55 160
Джуди, това е излишно грубо - "никой не ви кара". Казано на прост език - "дреме ми, оправяйте се, не ми се бъркайте, не ми пука за вас и за никого".
Въпросът не е нито в ПО, нито в ДО, а в нежеланието почти всички по веригата да направят нещо. Най-лесно е да се кара по акъла на най-недисциплинираните, най-безотговорните и най-егоистичните.

# 40
 • Пловдив
 • Мнения: 3 426
Викаш да пукнем и да се приключи. Висоти на мисълта придобити на чина в училище. За нещо съвсем различно говорим, но или не го разбирате или се правите, че не разбирате. Или не ви е удобно да го разберете.

# 41
 • Мнения: 24 315
Излишната грубост не идва от мен. Нея я търпим вече втора година и имам пълното право да заявя, че не съм съгласна да я търпя още дори и месец. Да, ще участвам във всяка форма на протест против продължаване на геноцида срещу децата. А който се страхува - да се е ваксинирал с каквото е счел, че ще му е от полза. Ако е чак с фобия и въпреки това е още ужасЕн - да си избере дрега форма на живот и да не пречи на останалите. Просто е. Но не е усобно за пласмента. Което не е причина да си мълча и да не заявя намерения за протест.

# 42
 • София
 • Мнения: 55 160
На грешното място и към грешните хора насочваш гнева си от типа "не ми пука, който ще да мре, не ми пречете". Не са родителите тези, които искат ДО, едва ли някой иска ДО. Решенията, както виждаш, се вземат от определени хора и те само се чудят как да се извъртят и да оцелееят в политическата обстановка, че идват избори пак.

# 43
 • Пловдив
 • Мнения: 3 426
С маска ли ще протестираш, ще спазиш ли необходимата дистанция? Или просто ще се набуташ в тълпата с другата тълпа. Това ли е, което искаме за децата в училище. Безконтролна блъсканица, простете социализация вече му се вика.

Всички искаме ПО. Но до сега послания да се осигури безопасна среда в училище, няма. Нито дума. Ще разчитаме всяко дете само да се грижи за маски, дезинфектанти, дистанция, тестове, почистване. Държавата нищо няма да похарчи за това. ОК, аз ще ги осигуря. И лампа за стаята мога да купя. Ама като дойдат 80% хуни, за които вирус няма.....файдата къде е. Посланията са важни. Твоето послание, е дреме ми за вас, аз съм си аз. И съм си самодостатъчна. Е, аз защо уча моето дете на емпатия, съпричастност и прочие архаизми.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 08:54 от dazel

# 44
 • Мнения: 24 315
"Вирус няма, ваксините убиват за пари. Живейте си живота както преди."

Отговорих конкретно на горното. Грубостта я търсете в този цитат и не ми я приписвайте на мен.
Дори няма да го обсъждам. Само цитирам - то стига.
И напомням, че животът, след като сте се родили, си е ваш и вие си решавате как ще го живеете. Без да пречите на останалите, обаче.
Имя ваксини. Те не предпазват от заразяване, така че откъм разпространение е все едно с тях или без тях. Ако смятате, че помагат за леко протичане - ползвате си ги и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт