Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дистанционно обучение за учениците-Teмa 20

 • 11 483
 • 314
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 10 112


Всички искаме ПО. Но до сега послания да се осигури безопасна среда в училище, няма. Нито дума. Ще разчитаме всяко дете само да се грижи за маски, дезинфектанти, дистанция, тестове, почистване. Държавата нищо няма да похарчи за това. ОК, аз ще ги осигуря. И лампа за стаята мога да купя. Ама като дойдат 80% хуни, за които вирус няма.....файдата къде е. Посланията са важни. Твоето послание, е дреме ми за вас, аз съм си аз. И съм си самодостатъчна. Е, аз защо уча моето дете на емпатия, съпричастност и прочие архаизми.
В нашето училище има безопасна среда, дори прекалено – термокамери, учителите до един ваксинирани, всички над първи клас са с маски и на двора. Родителите протестират.

# 46
 • София
 • Мнения: 55 160
В момента се вдига много шум за нищо. Отсега ми е ясно, а и като го слушам министъра сега, че мерките са мижай да те лъжем - всеки си решавал, пък да видим, пък това, пък онова. Нито маски ще носят, нито ще се проветрява, нито ще се редуват, нито ще има ДО, нито нищо. Но факторите са длъжни на хартия да напишат нещо, за да върви документацията, че правят нещо. Реално на населението не му дреме особено и единственото, което иска е децата да не са вкъщи. Училището е в момента обслужва повече социални цели, отколкото образователни.

# 47
 • Пловдив
 • Мнения: 3 426
Животът си е мой и всеки ще прави каквото му скимне, без да се съобразява с околните. Общество? Моля? Правила? Закони? Пак моля? Това не е за нас, за онези с живота си е мой. Честно, с подобни нагласи, не виждам никаква полза, че си ходила на училище. Четене на текст с разбиране, не ти се удава, но и много други неща си пропуснала. Зададох ти конкретен въпрос. Не го прочете? Не го разбра? Какво? Как ще протестираш? Или животът си е твой. Ако заразиш някой, той да се оправя с неговия си живот.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 09:31 от dazel

# 48
 • София
 • Мнения: 15 345
Нормално е да искаме децата да не учат от вкъщи, егати, не се ли изтърка тая мантра, че ни мързи да си гледаме децата и чакаме да ги хвърлим на учителките, че да си починем малко???
Реално искаме най-нормалното нещо на света, децата да си учат в клас, в училище, с учители срещу тях.
Честно казано, при наличие на ваксини да всеки ъгъл, не виждам никаква причина училището да е дистанционно. Който се ваксинирала ваксинирал, който не, явно чака да го преболедува, така че прав му път.

# 49
 • София
 • Мнения: 55 160
Ако е за моя пост, не, не говоря за мантра. Става въпрос за това, че възрастните искат всичко да е лесно и чудесно - децата да са в училище, но и никакви мерки да няма, всичко да си е както преди, пък каквото дойде. Инфантилност е това. Мен не ме засяга пряко дали децата са присъствено или ДО, защото аз така или иначе съм присъствено през цялата календарна година.

# 50
 • Пловдив
 • Мнения: 3 426
Не е инфантилност, грубост е. Stuck Out Tongue Winking Eye

Но грубияните са едни други хора.....

# 51
 • Мнения: 935
Като им наслагат маски и започнат да тестват учениците и рязко ще намалеят желаещите за ПО.
Е, да. Ако има задължително тестване на учениците, няма да си пусна децата на училище. Освен ако не е с тестове- близалки.

# 52
 • Мнения: 10 086
Това е пандемия засягаща цял свят.
И май България е сред първите  в Европа по смъртност от Ковид?
Ако пак обявят извънредно положение,никой няма да ни пита искаме ли или не ДО.

# 53
 • Мнения: 935
Ще поживеем и ще видим. Хаосът е пълен. Аз лично искам ПО без задължителни тестове и ваксини. Който иска да се тества и ваксинира.

# 54
 • Мнения: 10 086
Тестовете не ме притесняват.
Дори смятам,че не е лошо да се правят периодично.

# 55
 • Мнения: 935
А пък аз искам да съм принцеса!
😂😂😂😂

То е ясно, че няма да стане. Трябва да има някакви мерки. Нека пишат каквато си искат, но да остане само на хартия. Както се случва с хиляди други неща всеки ден.

# 56
 • София
 • Мнения: 7 638
Не мисля, че данните за смъртността са особено точни. Смъртността се отчита спрямо броя заболели, а при нас голям брой заболели са извън статистиката. От всичките ми познати, които изкараха вируса, нито един не е регистриран - всички са с тестове от аптеката, които не се отчитат никъде. Ако всичко се отчиташе, данните ни за смъртност щяха да са различни, вероятно пак ще сме с висока смъртност, но едва ли ще сме от първите.

# 57
 • Мнения: 1 217
Mia Rulana, опитът показва - колкото по-малко мерки, толкова по-дълго ДО. От миналата година се опитвам да кажа, че ако се обедим около идеята ПО с мерки по има шанс то да се случи - няма как да се правим, че вирус няма и да тропаме с крак, че искаме нещо, което няма шанс да продължи дълго.

# 58
 • Мнения: 935
Пипилота знам, че не става без мерки. Но не е задължително те да включват най- гадното (тестовете) и най- съмнителното (ваксините).


Аз имам предложение. Да се тестват децата в къщи и като идат на училище само да докладват резултата. Защото ако се тестват в училище ще стане голяма трапана на входа.

# 59
 • Мнения: 1 454
Снощи се наложи да бъркам в носа на дъщеря ми за тест. Насълзиха и се очите, гадно е да.
Обаче ако я питам ще се съгласиш ли един път седмично този тест, за да си с приятелите си в училище, а не пред екрана съм сигурна какво ще отговори.
Всички деца ще отговорят като нея. Понякога възрастните сме по-лигави и закостенели от децата. Те са гъвкави, дори да има нещо неприятно след 5 минути тичат и се смеят.
Според мен от голямо значение е как възрастните около тях възприемат и преживяват цялата тема ковид. Без значение в коя крайност са. Когато възрастните са спокойни, уравновесени и вдъхват доверие на децата си, че всичко се случва по правилният и разумен начин и децата ще са добре. Когато са истерични, напрегнати и само критикуват чуждата гледна точка или изпадат в ужас заради новата реалност децата няма да са добре.
Като цяло свръх разглезено общество сме. Историята и то не много далечната познава и помни доста по-трудни и тежки периоди. Баба ми помни загиналият си чичо и разказите от войната, помни голямо земетресение, помни глад и беднотия, помни кризата в началото на демокрацията. Дали пък тези трудности и борбата с тях не са и помогнали да изгради силен характер и да не предава лесно?!
Апропо и аз искам предишното спокойствие, мислех си, че имам проблеми тогава ама съм грешала. Сега си мисля също, че имам, защото всички в дома ми са живи и здрави и проблема е училището.
Ако поредната година ДО предстои какво ни остава освен да търсим най-добрия вариант, за да преминем през нея?
Надявах се в тази тема да чета именно мнения затова как да стане,  а то всяко второ е скандал коя теза и решения за ваксини, мерки и прочие са верните.
Всеки си гледа от неговата камбанария и си мисли, че той е единственият прав. А дали?

Общи условия

Активация на акаунт