Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 927
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И как ще ме задължат, ако не мога/не искам?

# 436
И на какво основание ще ги задължат? А ако не закупят хромбук каква точно ще е санкцията?
Някои училища, работещи  по модела " едно към едно" силно препоръчват закупуване на хромбук, но това не го прави задължително.

# 437
Добре. Дано да е така. Но аз все пак ще се поразровя.

# 438
Извинете ме за тъпия въпрос, но защо не може да се ползва обикновен лаптоп или компютър?

# 439
  • София
Миналата година, в едно от училищата с медийно деен директор, при записването в 8 клас усърдно "препоръчваха" закупуването на хромбук, защото ползвали "специални образователни ресурси, които вървят най-добре на тях".
Честно казано, не знам как се разви "облъчването" по темата, защото детето успя на трето класиране да влезе в по-желано училище.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 20:43 от Fair Lady

# 440
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
За тестовете и 90-те% подкрепящи ги родители ... Няма "такъв филм" никъде по "белите държави"! Ето както си писахме с дружка от Германия:

"Тук децата се тестват сами два пъти седмично в училище. Това е задължително, както и маските и който не е съгласен няма право да ходи на училище (т.е. има глоби). Понеже навсякъде, където отидеш изискват или да си ваксиниран, или възстановен или тестван, на децата от училище им издадоха сертификат, че се тестват два пъти седмично там и няма нужда от допълнителен тест, ако решат да посетят някакво мероприятие. Обаче следващите две седмици сме ваканция и няма да се тестват, т.е. няма да важи сертификата им. По този случай днес са им раздали 4 теста, които да си ползват през ваканцията ако решат да ходят някъде.

Аз - Как се приема това, има ли недоволни?

Ами просто е задължително...приемат го хората. Ако не иска да се тества детето няма право да ходи на училище. Това е закона. Няма право на домашно обучение. Аз лично не съм усетила някакво недоволство, в смисъл дори и да има са най-вероятно единици и не се усеща. Просто се прави. Маските също никой не ги слага на въпрос. От вече една година си ходят с тях. Нито някое дете се е задушило, нито се е оплакало. За сметка на това (да чукна на дърво) в нашето училище все още не е имало случай на корона."

Това са тестовете:

Скрит текст:

А, ние се гласим за ДО ...

# 441
  • София
За тестовете и 90-те% подкрепящи ги родители ... Няма "такъв филм" никъде по "белите държави"! Ето както си писахме с дружка от Германия:

"Тук децата се тестват сами два пъти седмично в училище. Това е задължително, както и маските и който не е съгласен няма право да ходи на училище (т.е. има глоби). Понеже навсякъде, където отидеш изискват или да си ваксиниран, или възстановен или тестван, на децата от училище им издадоха сертификат, че се тестват два пъти седмично там и няма нужда от допълнителен тест, ако решат да посетят някакво мероприятие. Обаче следващите две седмици сме ваканция и няма да се тестват, т.е. няма да важи сертификата им. По този случай днес са им раздали 4 теста, които да си ползват през ваканцията ако решат да ходят някъде.

Аз - Как се приема това, има ли недоволни?

Ами просто е задължително...приемат го хората. Ако не иска да се тества детето няма право да ходи на училище. Това е закона. Няма право на домашно обучение. Аз лично не съм усетила някакво недоволство, в смисъл дори и да има са най-вероятно единици и не се усеща. Просто се прави. Маските също никой не ги слага на въпрос. От вече една година си ходят с тях. Нито някое дете се е задушило, нито се е оплакало. За сметка на това (да чукна на дърво) в нашето училище все още не е имало случай на корона."

Това са тестовете:

Скрит текст:

А, ние се гласим за ДО ...
Ти пък - къде е Германия, къде сме ние от третия свят. Хората тук искат да са африканци, не искат да са германци. И управлението винаги е било над тези неща Joy

# 442
  • София
Аз все още чакам някой да ме попита...
Сигурно се уплашиха, че може и да се случи в някое училище да съберат 90% и се отказаха...

# 443
  • София
Ако на германците им го бяха предоставили като избор, почти съм склонна да се закълна, че и те не биха събрали 90%. Но избор никой не им е давал.

# 444
  • София
Ако на германците им го бяха предоставили като избор, почти съм склонна да се закълна, че и те не биха събрали 90%. Но избор никой не им е давал.
Ми много ясно. То затова и нашите не трябваше да питат, ама като не им се харчат тези пусти пари за тестовете ...

# 445
Ох, знам, че съм от малцинството тук, но.. радвам се, че детето ми не расте в Германия в момента.👀

# 446
  • Майничка
Момичета, да ви питам когато децата ви бяха на ДО миналата година ползваха ли хромбук? Че на една позната ги задължиха да ги купят и то от определена фирма. 1000лв парчето. Та се чудя дали няма начин да се намерят отнякъде по- евтино. Които са ползвали биха ли споделили откъде са ги взели? Мисля да се снабдя превантивно с такова чудо.
Вече могат да се купят от различни места, в т.ч. и втора употреба. Моя позната поръча от склада на Амазон, скоро го получи, в отлично състояние. Само дето е с немска клавиатура, което оправи с лепенки за 1.50лв.
Образователният софтуер на Гугъл може да се ползва и на друг компютър, само не могат да се "заключват" тестове, т.е., автоматично да се забранява отваряне на друг прозорец при тест. Смисълът от хромбука като такъв е опцията да му се качи "лиценз" - софтуер, който позволява на администратор от организацията да контролира дистанционно достъпа до съдържание и часовите интервали - да забранява соц.мрежи, игри и т.н., да "изключва" машинката след 22ч., до 6 сутринта, например.

# 447
Хм. Дори не съм чувала някого да задължават за подобна покупка. Недопостимо е.

Благодаря за отговорите.
Правя си извода, че ако целият клас не е ДО, това обучение изглежда не се прилага все още много добре за единични случаи за кратко време. Все пак, все е нещо поне да слушаш и гледаш, ако не можеш да участваш в часа.

# 448
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За малкия ми син всъщност в най-голяма степен помогна да изгради някакво усещане, че е част от учебния процес.
Той реално имаше преди това само половината на първи клас присъствено (даже и без януари, защото тогава ги полази варицелата с брат му), и това, което се създаде като отношение и респект към учителя като фигура се дължи на това, което направи същият този учител - въпреки не дотам качественото дистанционно.
Може да се каже, че другото до голяма степен е и моя заслуга - но наистина са малко дребосъците, които биха могли да се справят без чужда помощ (подтикване, подръчкване, организиране) при такива условия. Иначе в техническо отношение той проблем няма, оправя си се идеално сам.
Изкара целия втори клас на ОЕСР, сега се опитвам да се въздържа и да устискаме още малко присъствено.
Гордея се с него (и с мен малко, де) за шестиците на входните нива по математика и български, по човекът и природата се смяхме с госпожата, че асоциативното мислене го изкарало извън критериите за шестица (на картинката, дето е трябвало да посочи, че нещото е глава, той е написал мозък и разни такива подобни неща),
но не по-малко се радвам, че не се държи като човече, което е прекарало година и половина вдън горите тилилейски, както ме плашеха познати и непознати, и че госпожата, която по стечение на обстоятелствата му е преподавала само дистанционно до този момент за него е фигура, която уважава.
Е, отвреме-навреме я нарича мамо, ама да ви кажа - не е само той Grinning

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 02:19 от LemonDesi

# 449
Ох, знам, че съм от малцинството тук, но.. радвам се, че детето ми не расте в Германия в момента.👀
Не си от малцинството. Много са на твоето мнение, но от страх да не бъдат изядени с парцалите си мълчат. Аз също се радвам, че живея в България. Именно защото може да се живее нормално. Надявам се децата да не излизат скоро в ДО. Ако това се случи и някъде има организиран протест (но истински, а не само фейсбукмрънканици), съм първа китка там. Две години им стигат.

Общи условия

Активация на акаунт