Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 918
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Пиполота, в края на миналата учебна година, след като се върнаха всички в училище, аз оставих сина си до края на годината ДО. И тъй като неговото училище не поддържаше ДО, го пренасочиха към друго, което поддържа. Можеш да разпиташ  дали при вас това е възможно.

# 481
  • София
Как се справихте със смяна на учителите изцяло за толкова време? Как беше - по-добре, по-зле или като при училището, в кето е записано детето официално?

# 482
  • София
Аз се интересувам как върви ДО-то именно когато класът си е присъствено, а моето дете нещо заболее и го оставя вкъщи. Наистина ще съм доволна поне да може да слуша и гледа уроците на лаптопа си в такива случаи. Всяка година като се поразхремави и разкашля го спирам рано, защото, поне при него е така, ако го оставя у нас още в началото, на топло, му минава за бързо и без лекарства. Но до сега пита съученици, наваксва както може. А друго е да може да си изгледа часовете сам. Дори и консултации, макар и два пъти седмично, както тук писаха, да има - пак е добре.

Аз ще ти кажа как върви при нас - ами както и преди пандемията върви. Който е в къщи, си учи сам, съучениците му казват какво е взето и така.
Информация - няма.

Пандемията не е от вчера и може да се предвиди,че има вариант децата да минат ДО.
И тъй като краят не се вижда,аз вече съм планирала кой ще стои вкъщи с детето,ако се наложи.

Хубаво си планирала, браво, но не всички професии могат да се практикуват хоум офис, а в много семейства трябва да работят и двамата родители, за да има пари за учебници и за храна. Така че малко по-нежно с коментарите, моля.

# 483
При нас индивидуално ДО в пети клас ми се струва идея в сферата на фантастиката. Учителите прогимназиален курс нямат усещане за отговорност към учениците подобно на тези в начален. Всеки да се оправя сам. Абсолютни никаква връзка с преподаватели сега докато е в болничен, проси си домашните от съучениците. За съжаление някои  съученици вече започнаха да изпростяват и не казват, все едно те ще напишат домашното вместо него. Особено неприятна е реакцията на девойки, които ругаят в чата на класа съкратено на английски да изразят възмущение как може да задава такъв въпрос и защо очаква някой да се трогне да напише. Има тук-там някой оцелял свестен съученик да напише и да закърпим положението.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 13:36 от Sparkles

# 484
  • София
5 и 8 клас са най-пострадали от ДО.
При моя 4 класник госпожата изкара Ковид миналата година, децата са малко, така че предполагам, ще си караме присъствено. Липсва госпожата по ИТ, но то е един час и правят нещо друго.

# 485
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Sparkles, аз го забелязвах същото още преди ДО при големия ми син. Това да се получи някаква информация за нещо в училище ако е отсъствал беше непосилен зор. Имаше едно по-дълго отсъстване точно преди пандемията заради варицела - ейййй, направо в чудо се бях видяла, защото пък от друга страна не мога да го накарам и с учителите да влезе във връзка - срам го било. Абе, викам, те ще се трогнат, че някой въобще се интересува за какво се раздават, бе душо - не и не. Добре, че поне с класната успях да го накарам да се свърже и естествено, на жената не ѝ представляваше никаква трудност да му съобщава във вайбър това, което има да прави (български и руски език).
За малкия ми син щях да бъда много доволна, ако продължават да качват нещата за домашно в Тиймс, какно беше по времето на ДО и за нашето ОЕСР, но от друга страна разбирам мотивите на госпожата да не го прави сега, когато все още няма никой дистанционно (на тези, които отсъстват им ги съобщава) - да се научат, че трябва да се сещат и да си записват, а не да блеят.

# 486
Ами могат поне в електронния дневник да попълват адекватно учителите. Дъщеря ми отсъства миналата седмица и по дневника колко урока научи, които още не са взели, а пише, че са предадени. Ако остане още една седмица вкъщи и ще приключи първи срок Joy

# 487
  • Варна
10% от кои ученици се искат за преминаваме на ДО - паралелка, набор, училище? И кой взема решението?
В класа на детето вече са 6 болни от 27 -1 бронхит, няколко ,,настинки", едното е с тест домашен положителен, но нямало да прави други тестове, от другите -  2 пак с домашни тестове-отрицателни.  Имат карантиниран контактен учител - засега един. На сайта на училището няма информация, правят се на разсеяни.

# 488
Винаги се правят на разсеяни и гледат да покрият бройките.
И това ще мине, вече спрях да се впечатлявам.

А за домашните, и ние когато бяхме в карантина никой нищо не казваше. И на единия му бяха писали даже двойка, при все че не беше в час, нито бяха правили контролно 🌞

# 489
  • София
Явно тази година всяко училище си решава. В нашето има няколко класа ДО. Като съдя по организацията от м.г., ще се ползва Гугъл класруум.

# 490
  • Бургас
Тази година пак същото като миналата. От понеделник отсъстват 6 деца от класа. Моето също е болно. Някакъв вирус витае. Детето каза, че миналата седмица няколко деца кашляли и подсмърчали. Тази седмица приятелчето му, което е на училище и му предава какви са домашните каза, че половината присъстващи са видимо болни. Ами не знам вече какво е това малоумие. То трябва да си пълен @@##%$&@#& че да си пращаш детето така в сегашното положение. Айде, хубаво, за чуждите деца не им пука, ама явно и за собствените им не им пука. А децата са 6ти клас. Могат да стоят сами в къщи, не е като да е нужно някой да ги гледа (ако не са много зле). Потресена съм.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 20:51 от Irene Adler

# 491
  • Варна
Мда, а очевидно и на министрите не им пука. Иначе нямаше да минат с тъпизма "родителите не дават, затова няма да тестваме децата". Щеше да има тестване без право на отказ всяка седмица и всички щяха да са спокойни, че сополът е само сопол или че са взети мерки заразените да се идентифицират скоростно. Обаче в майка България на никого не му пука. Тва е положението.

# 492
  • Бургас
Какво означава "сополът е само сопол". Дали е заради ковид, грип или бактерия като е със сопол да си седи в къщи. Някои деца изкарват грипа много по-тежко, това не означава, че ако не е ковид айде юруш на училище.

# 493
Тази година дори не съм получавала запитване дали съм съгласна да се тестват децата.

# 494
  • Варна
Какво означава "сополът е само сопол". Дали е заради ковид, грип или бактерия като е със сопол да си седи в къщи. Някои деца изкарват грипа много по-тежко, това не означава, че ако не е ковид айде юруш на училище.
Няма защо да се лъжем, за течащ нос никой никога не е спирал детето си от училище. Или хайде, единици са. Няма как да се отсъства от училище за всеки сопол, аз лично никога не съм си правила подобни илюзии. Не говоря за грип. Да, точно юруш са на училище, както са юруш на детска градина. Винаги е било така и това би трябвало да е ясно на управляващите и също така да им е ясно, че сега нищо няма да се промени и е абсурд да чакат на самосъзнание. Обаче чакаме да спрем пандемията. Ми няма да стане, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт