Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 915
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Тази година дори не съм получавала запитване дали съм съгласна да се тестват децата.
Няма и да получите. Децата нява да ги тестват. Няма пари за тестове, не си мислете, че е заради нежелонието на родителите. Парите отидоха за увеличението и добавките на пенсиите.

Няма защо да се лъжем, за течащ нос никой никога не е спирал детето си от училище. Или хайде, единици са. Няма как да се отсъства от училище за всеки сопол, аз лично никога не съм си правила подобни илюзии.

Аз си го спирам. Не зная вашите деца как боледуват. При моето никога сопола не е само сопол, т.е. или е вирус или бактерия и има и други екстри като болно гърло и/или температура. Не съм виждала дете което само да му тече носа, а иначе да пращи от здраве. Моля ви се. Аз също не съм имала случай да ми тече носа и да се чувствам прекрасно.

# 496
  • Варна
На моето му се случва само да има лека хрема, но не е това въпросът. Вече написах кое е въпросът. НЯМА КАК хора, които винаги са пращали децата си сополиви и кашлящи на училище сега изведнъж да започнат да ги спират. Същото се отнася и за директори, въвеждащи проформа мерки, за учители, приканващи да се свалят маските и т.н. Сериозно ли някой си е въобразявал обратното? Изобщо не съм изненадана от това, което се случва. Ако нямаше болни в училищата - е, тогава щях да съм изненадана. И точно щото изненади няма министерството трябваше да се намеси категорично и да въведе категорични и безкомпромисни изисквания. Но това не се случи и честно вече нямам никакво желание да се ядосвам и да очаквам нещо различно. Спасяваме се поединично и това е.

# 497
  • София
Тази година дори не съм получавала запитване дали съм съгласна да се тестват децата.
Няма и да получите. Децата нява да ги тестват. Няма пари за тестове, не си мислете, че е заради нежелонието на родителите. Парите отидоха за увеличението и добавките на пенсиите.
Това метафора ли е или си сигурна, че парите за тестовете на децата са отишли точно за добавките на пенсиите?

# 498
  • Бургас
Разбира се, че го казвам като метафора. Няма как да знам. Акцента беше, че пари няма.

# 499
И моето е хремаво. То с тези отворени прозорци няма как и да остане здраво. Ама нейсе. Каквото, такова.

# 500
Днес бях на родителска среща. Един от задните прозорци беше отворен, и направо ми се схвана вратът. За има-няма 40 минути. Нямаше кашлящ, кихащ или подсмърчащ родител. Няма отсъстващи деца в този клас.
Обаче при баткото, който е в същото училище, но на горния етаж, отсъстват 6 болни деца.
Казаха, че изискват да има камери този път. Това е пълна глупост за мен. Ама кой ме пита

# 501
  • София
Irene ми е взела думите от устата. И моя син 6 клас, половината клас сополив, класната каза че всичко е тръгнало от дете с кашлица, върнали го един ден, то дошло на другия. Никой не си тества децата. Моя син за момента е отрицателен, но е ден 1 със симптоми. Ще си стои в къщи до края на седмицата със сигурност. И аз се чудя какъв е тоя напън да се ходи на всяка цена на училище. И господа управляващите (то има ли такива) чакат да останат по пет деца от клас ли...

# 502
  • София
Разбира се, че го казвам като метафора. Няма как да знам. Акцента беше, че пари няма.
Ааа, добре - с това съм съгласна Blush Иначе реших, че лично познаваш онзи с ножицата и хляба Joy

# 503
Ами, напъват се да ходят, защото не искат да са у тях под ключ. То никой не иска...
При нас в работата, една трета от възрастните са болни и някои са хоум офис, други болничен. Според мен е от сезона, не всичко е Ковид

# 504
И аз си мисля, че не е ковида. Толкова много хора го изкараха в предишните вълни, откъде болни сега? Да не би някои да ги повтаря?

# 505
Аз познавам 1 човек с Ковид само, в тази вълна. В предните бяха ужасно много болните. Чак ми се струва невероятно това, което пишат, за броя заболели. А имам много познати и не е като да не ги питам как са. Просто...само 1 човек ми каза, че е с Ковид, но го кара много леко, и се радвам за нея. Учителка е тя.

# 506
Незнам, но моето дете го подготвят за ДО. Учителката питала кой има устройство и кой не. Казала, че от 10 октомври най- вероятно ще са онлайн.Това за гимназия говоря.

# 507
  • Бургас
Разбира се, че не всичко е ковид. Има си предостатъчно други вируси, които постоянно си витаят. Аз самата имах бронхит преди месец. Отрицателен ми беше теста. Както чувам и други познати са така. Миналата година докато излязат всички онлайн (мисля в края на ноември беше) в нашия клас на два пъти имаше масови отсъствия. Първо изкараха някаква хрема, после имаше някакъв вирус с гърло. Въпроса е трябва ли да се успокояваме ако не е ковид и да изритваме видимо болни деца на училище само защото пср-а е отрицателен (ако изобщо е правен такъв).

# 508
Е, да. Не се ли чувства добре детето, трябва да си остане у дома. Особено сега. Защото дори и настинката отслабва имунитета и може да се хване ковид.

# 509
  • София
Сега е нормално всички болни да са вкъщи, независимо от какво и колко са болни. Но преди пандемията за мен не беше нормално детето да седи вкъщи заради пресипнал глас например. Или пък аз да съм в болничен отпуск при всяко неразположение. Въобще не е уместно да се сравнява преди и сега.

Общи условия

Активация на акаунт