Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 386
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
Тази сутрин слушах г-н министъра как каза , че училищата и градския транспорт били приоритетни. Обаче не можах да разбера тогава защо затваря школите, където реално се добиват знания в пъти повече от колкото в училищата, а даже и не се обсъжда вероятност да се отпуснат повече автобуси , та да не се тъпчат децата докато отиват и се връщат от училище.
Даже го подозирам , че чака този проблем да му го решат директорите като пратят децата у дома за постоянно понеже са се заразили в натъпканите рейсове и трамваи.
 Бясна съм!

# 736
затваря школите, защото по този начин се смесват колективи и става дифузно разпространение. Класът се карантинира, ако има болен, но със школите не е така. Това е по принцип. Не съм сигурна, че на тоя етап обаче има смисъл поради тъй или иначе големият брой заболели... За мен обаче беше изненада, че в училище не са носили маски - колкото и да не са добри за работата на белите дробове, все донякъде щеше да ги предпази.

# 737
Въпросът с  липсата на санкции за НЕносене на маски е болна тема на всички нас -ваксинирани и спазващи мерките, които искаме нормален живот за себе си и за децата си.
Обаче г-н министърът  счита за правилно да ограничава  съвестните докато чака НЕносещите маски да са се осъзнаели , вместо да упражни нужния контрол и неизбежни санкции за нарушителите.

# 738
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Учителката по биология на сина ми (11 клас, профириращ предмет му е - с баща му като отгърнахме страниците на учебника имахме чувството, че е на ниво медицина материалът вътре) вчера им е говорила за ваксините. Половината час е минал в обяснения колко е нелепа кампанията с часовниците и как тя нямало да се ваксинира, докато някой упражнявал натиск върху нея.
Сега, при едни нормални условия, много бих се учудила да ни подканват да се ваксинираме посредством разиграване на томболи - ама нито условията са нормални, нито ние. Дето се вика - и пет човека да са се подмамили да се ваксинират заради часовник - пак добре. Хич не вярвам да има такива, дето толкова им под нивото кампанията, че заради обидата на интелекта им не биха се ваксинирали.
Еми извинете ме, драги зрители, ама очакванията ми поне към тази госпожа (може и да е госпожица, защото май е току-що завършила) бяха по-големи. То трябваше да спаднат, след като го беше прекъснала по време на четенето на домашното му за вирус (в неговия случай ебола), щото била казала 1 страница, пък той написа страница и половина. Бих я питала точно кой от важните елементи да пренебрегнем, без да има фатално значение... ама ще взема да си замълча, и ще наблегнем на момента, че всеки си се оправя сам, поне ресурси за информация - бол, и достъпът до тях ни е на тепсия даден.

# 739
слушах го министъра тази сутрин, малко странно апатичен ми се видя, но аз и рядко съм го слушала. А в България на всеки му е ясно как на съвест не може да се разчита, трябват санкции

# 740
Вчера пуснаха, че има положително дете и влизат в карантина, поне 6-7 други дъщеря ми каза са със симптоми и пак никой от тях не се тества. Аз безсимптомна я заведох, сополивите не ходят...
Аз да ви попитам преди короната колко от нас се тестваха като имаха грип? Колко от нас знаеха от какъв точно щам са болни?

Въпросът е като зададен от човек, който сега пада от Марс и за първи път чува за корона вирус.

# 741
  • Варна
слушах го министъра тази сутрин, малко странно апатичен ми се видя, но аз и рядко съм го слушала. А в България на всеки му е ясно как на съвест не може да се разчита, трябват санкции

Пак ли се е изявявал днес? Нещо да не се е отрезвил, след като вчера му беше толкова смешно на пресконференцията...
Ако бяхме нормална държава, след този цирк вчера - би трябвало да валят оставки. Ама то, кое ли ни е нормално.

# 742
В ситуацията в която сме учениците отдавна трябваше да са вкъщи, а не по 1/3 от класовете в стаите. Болни деца, болни учители... Но министъра нищо не иска да направи. Надявам се утре да излезе заповед за ДО

# 743
  • София
Аз пък се надявам да не излиза!

# 744
В момента се вземат интересни решения. В област Габрово въведоха мерки при около 550 на 100К. В момента стойностите са от порядъка на 740. Решиха да удължат мерките и...да ги разхлабят. Единственото, което няма промяна е, че учениците продължават с ротацията.

# 745
  • София
Няма ли кой да им тегли един бой на тези от вашето РЗИ?

# 746
Както го направиха директорите да решават, си е удар в десятката за тях, защото така недоволството от родителите е дифузно. Ако имаше затваряне на децата навсякъде, щеше да е по-вероятно да има родителски натиск да се затворят първо заведения и молове.

# 747
  • Варна
Единственото, което няма промяна е, че учениците продължават с ротацията.
Добре де, защо ротация? Нямаше ли да се затварят училища при навлизана в тъмночервена зона?

# 748
В ситуацията в която сме учениците отдавна трябваше да са вкъщи, а не по 1/3 от класовете в стаите. Болни деца, болни учители... Но министъра нищо не иска да направи. Надявам се утре да излезе заповед за ДО

Отдавна трябваше да.
Но ще изчакаме да се разболеят повече деца и родители.
Масово хората около мен го карат, след сато детето го е донесло от училище.

# 749
    Учителката по биология на сина ми (11 клас, профириращ предмет му е - с баща му като отгърнахме страниците на учебника имахме чувството, че е на ниво медицина материалът вътре) вчера им е говорила за ваксините. Половината час е минал в обяснения колко е нелепа кампанията с часовниците и как тя нямало да се ваксинира, докато някой упражнявал натиск върху нея.
    Сега, при едни нормални условия, много бих се учудила да ни подканват да се ваксинираме посредством разиграване на томболи - ама нито условията са нормални, нито ние. Дето се вика - и пет човека да са се подмамили да се ваксинират заради часовник - пак добре. Хич не вярвам да има такива, дето толкова им под нивото кампанията, че заради обидата на интелекта им не биха се ваксинирали.
    Еми извинете ме, драги зрители, ама очакванията ми поне към тази госпожа (може и да е госпожица, защото май е току-що завършила) бяха по-големи. То трябваше да спаднат, след като го беше прекъснала по време на четенето на домашното му за вирус (в неговия случай ебола), щото била казала 1 страница, пък той написа страница и половина. Бих я питала точно кой от важните елементи да пренебрегнем, без да има фатално значение... ама ще взема да си замълча, и ще наблегнем на момента, че всеки си се оправя сам, поне ресурси за информация - бол, и достъпът до тях ни е на тепсия даден.

И при нас имало такива. Това е много разпространен фалшив аргумент, с който някои хора рационализират нежеланието си да се ваксинират. Често се среща и в другата тема. Смешно е,  да не кажа жалко, защото, докато е съвсем обяснимо да не можеш да преодолееш страха си от ваксинация, абсолютно малоумно звучи "Няма пък да се ваксинирам щом упражняват натиск, иначе щях". Все едно сума ти народ изпадна в някакъв инфантилизъм. Вероятно е обяснима и такава реакция при бедствия, ама чак пък толкова.

И, разбира се, човек не го очаква от учител.

Общи условия

Активация на акаунт