Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 383
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
julisa, ако не е тайна, кое е това варненско училище?
при дъщеря ми на следващия ден от положителен ПСР излязоха в ДО - 10 дни, още същия ден ни уведомиха през Школо. Днес са били почти целия клас на училище вече. Говоря за Четвърта Езикова.

Първа ЕГ. Еми браво на Четвърта, така се прави, само желание да има.

# 706
https://www.actualno.com/europe/piloten-proekt-za-byrzo-testvane … news_1655338.html
 Какво икономисаха нашите държавници ?
Повтаряме  сценария от миналата година с амбиции да подобрим всички ''рекорди''.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 17:46 от mamamari

# 707
в нашето училище се започна като миналата година - тогава по 2-3 през няколко дни се разболяваха, нито едно не си направи тест, т.е. родителите не са искали, връщаха се неизлекувани и така докато почти последна се разболя дъщеря ми и беше първата тествана. Та се наложи да я убеждавам, че това прави нормалният отговорен човек, а не онова другото. След няколко дни ги спряха от училище помня. Сега пак от седмица-две липсва по някое дете, две учителки също - никой уж не бил с ковид. Вчера пуснаха, че има положително дете и влизат в карантина, поне 6-7 други дъщеря ми каза са със симптоми и пак никой от тях не се тества. Аз безсимптомна я заведох, сополивите не ходят... И случайно по малкия брой маски, които употребява, разбрах, че те ходели без маски...

# 708
  • Бургас
Пфффф, те родителите им кашлящи и сополиви ги водят на училище, вие искате тестове да им правят.

# 709
Вчера пуснаха, че има положително дете и влизат в карантина, поне 6-7 други дъщеря ми каза са със симптоми и пак никой от тях не се тества. Аз безсимптомна я заведох, сополивите не ходят...
Аз да ви попитам преди короната колко от нас се тестваха като имаха грип? Колко от нас знаеха от какъв точно щам са болни?

# 710
  • Варна
Докога ще сравняваме грип с ковид? На база какво правиш аналогия? Болните от грип никога не са били карантинирани, барабар с контактните им, нито е имало грип зони, нито липса на противогрипни препарати. Това нещо да ти говори за тежестта и обществената заплаха на едното и другото?

# 711
Поне за обща култура вече не се ли научиха някои неща?!
Да се погледне статистиката за надсмъртност например.
Да се помисли, че грипът е сезонен.
Да се отчете фактът, че има характерни симптоми и бурно начало 1-2 дена след контакт.
Да се знае, че за грип има цели 3 лекарства. Да ги изброя, белким се научат и се спре да се сравнява Ковид с грип- Реленца, Тамифлу, Ремантидин.
И не на последно място миналата година грип нямаше, а Ковидът не изчезна, което показва, че е по-заразен и устойчив. В момента епидемиолози предполагат, че вариантът Ямагата дори е напълно изчезнал заради Ковид мерките.

И да, аз често съм си тествала детето за грип, защото кара тежко вируси.

# 712
Не знаех, че има лекарство за грип, камо ли че са три. Благодаря за информацията.
По темата: в петък щяли да казват какви ще са мерките за цялата страна. Нали уж щеше да се решава всичко на местно ниво?  Какво толкова има да обявяват? Само дано да не е ДО. Защото няма да е честно към децата. На какво ги учим? Че на кръчма, дискотека, театър, кино може. На училище не може.

# 713
  • софия
Мia rulana, e не правиш ли разлика между присъствено при пълни класове и при три класа карантирани от випуск. Днес  две учителки по специални предмети на детето ми  са аут. Не знам какво работиш, ама имаш време като гледам. Преквалифицирай се. Търсят се учители по мат, по испански, по физика,доктори,мед.сестри.Преквалифицирането му е майката и чавето ти ще се дипломира в ПО. Е моето няма да може, но аз живея в реалноста, а не в розово облаче.

# 714
На какво ги учим? Че на кръчма, дискотека, театър, кино може. На училище не може.
Може. Дистанционно.
Написаха многоцветен план. За да знаели хората при какви стойности какво следва . Още си стои на заветния портал. Междувременно качиха едни насоки в съответствие с въпросния план. След няколко дни тихомълком ги подмениха. Не очаквам нищо полезно от такива хора. Най-лесно е да прехвърлиш отговорността другиму, а той пък да продължи да се оправдава с висшестоящите.

# 715
Написаха многоцветен план. За да знаели хората при какви стойности какво следва . Още си стои на заветния портал.
Като се сетя колко хора стресна тоя план, чак смешно ми става. Имам познати, които се ваксинираха, за да може децата им да ходят на детска градина. Имам познати, които се ваксинираха, за да може да си ходят на кафе. Имам познати, които се ваксинираха, за да може да работят.
Аз също се бях уплашила, но понеже ми е противопоказно да се ваксинирам, не го направих. Иначе щях. Сега като гледам колко ги е яд, ми става смешно. Само тези, които се ваксинираха, за да може да пътуват реално си използват сертификатите. На другите им събират прах, така да се каже.

Преквалифицирането му е майката и чавето ти ще се дипломира в ПО. Е моето няма да може, но аз живея в реалноста, а не в розово облаче.
За да мога да ви отговоря моля да ми обясните какво означава думата “чаве” и от коя диалектна област е?

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 04:23 от Mia Rulana

# 716
  • София
"Дете" значи, просто дума, широко използвана, що за отношение от Ваша страна...

# 717
Наистина що за отношение?! Как може да се нарича едно дете “чаве”?!!! Наистина тук сме се събрали всякакви, но все пак трябва да имаме уважително отношение едни към други. Вашите деца си ги наричайте както искате, но за моите моля да използвате книжовните форми на обръщение.

# 718
  • София
Не знам къде е проблемът - аз моите понякога така си ги наричам понякога, и то с много обич, та никога не би ми хрумнало, че някой би могъл да се отврати от дума, с която си наричам децата, камо ли че ще ми реагира като ощипана госпожица. Е, сега като изяснихме въпроса, мисля да го приключа за себе си. Давайте сега Вие там с аргументацията по темата.

# 719
Ами аз вече го казах: наричайте си вашите деца както искате. Към чуждите обаче подхождайте с уважение.
Радвам се, че се разбрахме.

Общи условия

Активация на акаунт