Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 372
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Никой не си е затворил децата вкъщи. Моите ходят всекидневно, единият на фитнес, другият на тренировки. Ходят по лагери и състезания. Събират се с приятели. Всичко това не пречи да искам присъствено обучение с някакви мерки. Просто без мерки в цялата страна няма да е дълго присъственото обучение. И изобщо не горя от желание да се разболяват, за да градят имунитет.

# 91
  • София
В училище става същото, което Мутафчийски каза в началото на епидемията, когато проследили защо персоналът в болницата се заразил, а спазвали мерки - всички в стаята за почивка са без маски, говорят си, пият кафе и т.н. В общи линии няма никакъв смисъл от мерките в училище, защото децата по дефиниция се бутат едно в друго и има достатъчно много места, на които се събират и си обменят вирусите. А после малките отиват и по занималните, където се смесват с други деца и всичко е брауново движение.

# 92
Никой не гори от желание да се разболяват децата, просто така работи имунитетът. Ако не се сблъсква ежедневно с патогени, залинява. Не се изразявам медицински точно, но ме разбрахте. Питайте всеки ЛЛ и вижте какво ще ви отговори. Дори лекарите в Ковид отделения ходеха без маски след преболедуване, за да си напрягат имунитета, имаше изказване преди време на лекар от Пирогов.
И никой не е казал, че детето на Бояна конкретно се е изнежило, говорехме общо.
Фактори много, аз само исках да кажа, че носенето на маска по 8 часа е безсмислено и неефективно като мярка.
Факт. Вкопчихме се в тези маски като панацея, а те не са.

Judy, точно така, децата са с много намалели контакти и това се усети от всички. Защо се отрича яростно вече не знам.

# 93
  • София
Нищо не се отрича, но по-скоро възрастните яростно приписват някакви свои желания или оправдания и всичко, каквото се сетиш, на потребностите на децата. С две думи възрастните се оправдават както могат, за да стане на тяхното.

# 94
Да, смесването в училище не може да се избегне. Още миналата есен го видях. Вътре са с маски, но в междучасието половината са накуп един върху друг на павилионите извън училището. Чакат на опашки, хапват. Това големите. Малките не ги пускат навън, но те се хранят на стол. 16 паралелки са 1-4 клас. Всички минават през стола от 12 до 13ч, няма как да е всеки клас отделно. Малките се смесват и за занимални в училище. Някои ходят на частни занимални, където се смесват и с деца от други училища.

# 95
  • София
В училище става същото, което Мутафчийски каза в началото на епидемията, когато проследили защо персоналът в болницата се заразил, а спазвали мерки - всички в стаята за почивка са без маски, говорят си, пият кафе и т.н. В общи линии няма никакъв смисъл от мерките в училище, защото децата по дефиниция се бутат едно в друго и има достатъчно много места, на които се събират и си обменят вирусите. А после малките отиват и по занималните, където се смесват с други деца и всичко е брауново движение.
Именно. Миналата есен се пазехме, защото баща ми е рисков, а искахме да го виждаме и взимах сина ми за обяд извън стола. Всички други се сцепиха да боледуват, той не. И не казвам дали е правилно да ги изолираме, а само, че този тип мерки не работят наистина. Не съм от майките врещящи срещу маските в никакъв случай, но наистина това не работи и то доказано. Точно като в цеховете и болниците със стаи за почивка. Не знам дали и тестването ще работи, дори ако е два пъти седмично, да не говорим ако е еднократно, но сигурно има други варианти. При този ПО е обречено.

А моето дете може и да се е изнежило, но през годината ходи на баскет, картотекиран играч е, на лека атлетика, цяло лято е помощник учител по сърф, а това се случва на къмпинг и то с лагер, в който се редуват групи деца над 7 години. Боледуваха си на морето, той не успя да лепне нещо. Много неща могат да са случайност, но в училището с яките мерки това нещо се повтаря при всички всеки път щом са присъствено. Нямат Ковид засега, и преди нямаха, но се сцепват да боледуват от други неща при все бруталните мерки, защото те наистина носят маска и на двора (последното прекалено според мен).

# 96
  • София
Според мен има два варианта - нарекох ги "естествен" и "контролиран". При естествения оставяме нещата така, както са и както искат огромно количество родители и по мангъровски - всички на училище, няма мерки, няма нищо. Ще настъпи един момент, в който родителите сами ще започнат да спират децата от училище - дали заради грип, дали заради ужасно повишаване на бройките, дали заради боледуване. При другия вариант може да има тестове, но тогава ще трябва да има и карантиниране, а родителите не искат карантиниране, за да могат да ходят на работа. И така ще се върнем към обичайните естествени стимули - страхът, който винаги е много силен мотиватор за по-предпазливо поведение.

# 97
Ами, ето, проблемът не е, че маските не работят, а че мерките са неадекватни. В стола без маски, а на двора с маски.
Просто няма никаква логика.  
На детето на приятелка миналата година му бяха направили забележка, че си яде храната от вкъщи на двора, и го задължиха да ходи в стола.
Относно тестовете при някои хора за съжаление не хващат в първите дни на симптомите, но си мисля, че такива хора не би трябвало да заразяват в началото щом няма достатъчно вирусен това в носоглътката.
Относно всички мерки говорим за степени на намаляване на разпространението.

# 98
  • Пловдив
Сега се замислих за друго. Ако дъщеря ми беше лепнала сополите на 20 септемри, трябва да си остане вкъщи, въпреки, че не е ковид. Кой, кога и по къкъв начин ще я информира за взетия материал, домашни и прочие дейности свързани с училището. Защото преди ковид целия клас сополив, ама в час. Сега как?
Моят ЛЛ, свава Богу, е от мислещите лекари. Сори, ама нама как, често болен организъм, да е устойчив и здрав организъм.

# 99
  • София
Ами, ето, проблемът не е, че маските не работят, а че мерките са неадекватни. В стола без маски, а на двора с маски.
Просто няма никаква логика.  
На детето на приятелка миналата година му бяха направили забележка, че си яде храната от вкъщи на двора, и го задължиха да ходи в стола.

Идентичен случай в наше село – на двора е забранено да се яде, в стола като дойде реда на големите вече са минали 600 деца от 2 годишни нагоре и е як бациларник. Малко да мисли човек и ще се сети, че това няма как да стане. В ААУ поне им бяха изнесли стола навън в някакви шатри.

И отсъствията са отделен болен въпрос. Обичайно някой без температура, но с хрема не си стои вкъщи, особено ако е на 14, но сега с хрема и маска не виждам как може да стане. Та става едно отсъстване, което не знам как ще се компенсира.

# 100
Е, че кой го прави това? Никой не се е затворил вкъщи две години. Естествено, че всички имаме контакти. Дядо ми е роден през 1908 година. Завършил е медицина в Сорбоната. Най-добрият лекар е чистия въздух, водата, природата, спорта. Непрекъснато ми го повтаряше. Колкото пъти идваше вкъщи, толкова пъти отваряше прозорците, ако случайно има затворен. Детето ми от 20-дневно бебе е с часове навън. Внимавам какво яде.....До ден днешен. Спортува. Редуваме, лятото, планина с море. Дава удивителни резултати. Убедена съм, че ако често се заразяваше с вируси, щото, нали, така се гради имунитет, ситуацията щеше да е различна. Никой организъм, който се бори от инфекция, след инфекция, не е толкова устойчив, колкото се очаква. То и логически не е издържано. И, не, не е задължително детето да е често болно, за да изгради имунитет.
Абсолютно подкрепям.
Заради честа среща с вируси и алергени, включително мръсния въздух в града детето ми беше на ръба на диагноза астма.
Спряха постоянните вируси от училище и нещата затихнаха.
Въобще за него тази опция да се среща постоянно с вируси беше причина за многократно приемане на кортикостироиди, антибиотици, вентолин.
Не може да са обобщава!
Позната оставя детето си от малко да пипа, лапа всичко. Включително екскрименти кучешки, котешки. Да целува жаби. Да здрава е, почти ни боледува. Но от друга страна една кучешка тения може 10 и повече години да е латентна и да направи много бели.
Възрастни неспазващи мерки, как ще убедят децата да ги спазват стриктно? Точно никак.

# 101
Здравейте, някои има ли представа дали ще бъде възможно тази учебна година преминаване на ДО само с молба до директора, защото изминалата имаше тази възможност?

# 102
  • Sofia
Здравейте, някои има ли представа дали ще бъде възможно тази учебна година преминаване на ДО само с молба до директора, защото изминалата имаше тази възможност?
Все още я има.
Заявление, че искате да минете на ДО + декларация за техническа обезпеченост, присъствие на възрастен и т. н.
Засега е възможно само до края на епидемичната обстановка. Скоро ще разберем дали е възможно до края на годината и без еп. обст.

# 103
Brin de muguet много благодаря за бързия отговор, ще следя темата, изключително полезна е.

# 104
Ние получихме съобщение в школо че е възможно, за да може да сме информирани предварително и който желае да се възползва. Това ми се струва коректно, защото съм сигурна че ковид, както и всички други вируси не могат да бъдат спрени при толкова тесен контакт в затворено помещение.

Общи условия

Активация на акаунт