Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 379
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
С тест от слюнка могат да изтестват класа за двайсетина минути - обясняват, раздават, изчакват и отчитат резултатите. Спокойно могат да го правят в час на класа. За децата под 12 ваксини още няма, а точно тях ги гласят да стоят максимално в училище.

# 61
  • София
Второкласникът беше болен тези дни, много зловеща кашлица. Личната го прати на тест, защото имала много пациенти уж с най-обикновени симптоми, а се оказват положителни за ковид19, вкл. деца, и се увеличават. Антиген, взели са пробата от устата, не боляло, каза. Резултат буквално за минути. Значи може.

По темата с неудоволствие ще споделя, че нямаме абсолютно никаква информация от училището към момента - последен пост на сайта е от юли, Школо мълчи...

# 62
Не че искам да цитирам точно Мангъров, заради това че много хора го смятат за безотговорен, но ми харесва какво казва. Който е преболедувал има доживотен имунитет.Който се ваксинира има имунитет само за протеина, за който е разработена ваксината и е уязвим към нови варианти. И заради тях в даден момент може да се зарази, да разпространява и да преболедува. Който е преболедувал освен че има доживотен имунитет не се заразява и не разпространява. Даде себе си за пример, има антитела, работи в ковид отделение без маска, подобно на други свои колеги. Само с преболедуване може да се постигне стаден имунитет, т.к. ваксините не защитават от целия вирус и може да има пробиви. Т.е. според него вирусът просто трябва да мине през всички.
По този повод:
- Който е преболедувал има логика да иска ПО без мерки. Самата аз се плашех че ще срещнем ковид е срещнахме го, сега защо трябва пак да се плаша? Беше ме страх от усложнения след време, спрях детето на ДО за достатъчно дълго време, успокоих се. Предпочитам да се успокоя и да вярвам на специалисти като Мангъров, защото съм имала хем нещастието да срещна ковид, хем късмета да оцелея. Какво да чакам повече?
- Който е ваксиниран е в известна степен защитен, но трябва да има едно наум, ако му писне да се ваксинира или няма късмет, все ще го докопа някой вариант и ще премине към лагера на тези дето ако имат късмет са оцелели след като са срещнали бацила лице в лице и няма от какво да се плашат повече. Също трябва да има едно наум че може да случи на вариант който да го разболее и така да разболее други. Защо се дават такива привилегии на ваксинираните не знам. Похвално е че са защитили себе си за да не живеят в страх. Ако не бях срешнала ковид може би щях да се ваксинирам.
Тези дето нито са прекарали нито са ваксинирани са толкова малко вече в бг, че е време да помислят за своята защита сами, а не да искат другите да ги защитават. Или пък да се надяват че ще са от миналите леко, както са много хора, които без да искат срещнаха ковид и го изкараха леко.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 18:41 от Sparkles

# 63
  • София
Боже, как го доказа Мангъров този доживотен имунитет? Rolling Eyes

# 64
Боже, как го доказа Мангъров този доживотен имунитет? Rolling Eyes
Нямам представа, но защо не? Може пък да е прав. Защо да се ваксинират преболедували например, защо не се третират като хора с някакъв имунитет?

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 18:52 от Sparkles

# 65
  • София
С последното съм съгласна.

# 66
По темата с неудоволствие ще споделя, че нямаме абсолютно никаква информация от училището към момента - последен пост на сайта е от юли, Школо мълчи...
И аз не съм доволна от нашето училище. 15-ти наближава и за поредна година никаква връзка с “класната”. Слагам я в кавички, защото да мен това не е никакъв класен ръководител. Искам да знам как училището смята да процедира тази учебна година. Ще бъдат на смяни, ще се редуват в ОРЕС, как? Пълна мистерия.

# 67
  • София
Министърът си изми ръцете като каза, че са говорили с директори на разни училища и разбрали, че някои били готови да са на двусменен режим само присъствено, защото имали свободни стаи, а други били готови да минат на ротационен принцип. Планът бил само ориентировъчен, решавало се според както преценят на места. В общи линии ала-бала, ще оставят директорите да си чукат главите.

# 68
Министърът си изми ръцете като каза, че са говорили с директори на разни училища и разбрали, че някои били готови да са на двусменен режим само присъствено, защото имали свободни стаи, а други били готови да минат на ротационен принцип. Планът бил само ориентировъчен, решавало се според както преценят на места. В общи линии ала-бала, ще оставят директорите да си чукат главите.

Това е супер. Има много адекватни директори.
Има много училища в провинцията, които са огромни, но нямат много ученици и тази свобода е полезна и за учениците и за учителите. Ако има изоставащ, ще се вижда и ще се наваксва. Родителите няма да се чудят как да работят офлайн и детето да учи онлайн.
Има толкова много изключения, че този подход е най-доброто.

# 69
Този подход ще работи при адекватните директори, ама какво ще стане при другите? При директори, които са в крайностите? Едните ще държат на ДО, защото самите те или учителите са уплашени или пък ДО им харесва повече и ще си намират причини да са на него. Други директори пък ще са смели и ще продължават с присъственото докато се изпоразболеят всички.
Не знам. Сложно е. Нашата директорка уж спада към златната среда, но пък сме голямо училище и дори с преминаването на две смени пак децата са много.

# 70
  • София
След първите два дни при нас – тежки мерки, термокамери, маски и на двора, следят стриктно и вманиачено, но пък в стола са без маски и от днес синът ми е с кашлица и хрема. Ваксиниран е, но все пак направих и тест, не е Ковид, но само показва колко работят и най-строгите мерки.
Вероятно има смисъл учениците да се самотестват вкъщи, но пък

# 71
  • София
как биха минали на двусменен режим? нови учители ли ще назначат за втората смяна? и с какъв бюджет? не ми се вярва математичката например да иска да стои от 7.30 сутринта до 19.30, доброволно... това не успявам да си го представя само...

# 72
Двусменният режим е за училища с много деца. Това предполага, че и учителите по даден предмет ще са повече от един.

# 73
  • София
Няма никакъв смисъл от останалите мерки, щом имат едно място, на което са всички и ядат, говорят, смесват се.

# 74
След първите два дни при нас – тежки мерки, термокамери, маски и на двора, следят стриктно и вманиачено, но пък в стола са без маски и от днес синът ми е с кашлица и хрема. Ваксиниран е, но все пак направих и тест, не е Ковид, но само показва колко работят и най-строгите мерки.
Колкото повече ги пазим, маскираме, дистанцираме и дезинфекцираме, толкова по-крехки стават и ще се разболяват от всяко малко вирусче. С години изграждан имунитет, седмици на градински сополи и често боледуване в ДГ и всичко това сега го рушим и ще ги изнежим жестоко.
И да, и най-строгите мерки не работят, още по-малко пък на 100%.

Общи условия

Активация на акаунт