Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 912
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Аз не съм чула за средство за превенция за деца  0-12г
Ами няма. Нито ваксини, нито маски, нито тестване. Нищичко.
  Ако се върнете и прочетете внимателно  постовете ще останете с друго впечатление.

# 526
Какви маски в училище?
Та то има ли дисциплина в училище изобщо?
Знаем, че няма.
Кой тогава ще ги накара цял ден да ги носят ?
Това се слага сутрин на входа или за пред единиците по- строги учители и веднага се сваля след това.
Това е истината .

# 527
За огромно съжаление, вярно, че не е чудодейна. На работа от днес-трима болни ваксинирани. При драконовски мерки на хигиена, дезинфекция и правила. А и никой от тях не ползва ГТ.
По темата-редно беше регулярно тестване в училище. Аз така и не разбрах съпротивата.

# 528
  • Варна
За Варна:
"В съвсем малка част от училищата във Варна е правено допитване до родителите за тестване на учениците за коронавирус по време на учебния процес. Повече от родителите са отказали децата им да бъдат тествани, каза още началникът на РУО във Варна."
Ми не, и аз не вдявам! Тотално престъпно безхаберие. Ако някой ми обясни защо по дяволите е против да му тестват детето с безобиден тест-близалка ще бъда много признателна.

# 529
За да не карантинират родителите.
Това е простия отговор, надявам се.
В много държави има отмяна на картината, ако на 5-тия ден имаш отрицателен тест, за ваксинирани също има по-малка карантина.
Тук си караме по старите правила.

# 530
Нас още не са ни питали за тестването. То сигурно няма да има много съгласни, но поне опит да направят.

# 531
  • Варна
И нас не са ни питали, като чета статията почти никъде не са питали. Обаче от министерството бодро обявяваха, че ще тестват децата, рЪйш'ли при 90% съгласни родители. Че те даже проформа не направиха допитването, дори да се абстрахираме от безумния процент. Срамота.

# 532
За да не карантинират родителите.
Това е простия отговор, надявам се.
В много държави има отмяна на картината, ако на 5-тия ден имаш отрицателен тест, за ваксинирани също има по-малка карантина.
Тук си караме по старите правила.
Това е едната причина, да. И като изгърмиш няколко пъти в семейна карантина (мога да си представя колко надеждни са тия близалки), можеш бързо да се простиш с работата си. За малките деца, които са позитивирали трябва и да останеш с тях 14 дни вкъщи.
Другата причина е, че тестването влияе негативно на децата, създаваме им хипохондрични норми. Не ми се мисли какви възрастни ще станат, масово с ОКР, панически атаки, вманиачени по дезинфекция. Но това, разбира се, е непопулярно мнение, което сега ще бъде обсипано с агресия.
А правилата наистина трябва да се променят полека-лека към по-облекчени. Може би тогава ще са по-работещи.

# 533
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ох, да, защо трябва да знаят децата, че има нещо друго освен бонбони, розови фламингота и еднорози, дето ак@т дъги.
Не бива да ги учим да ги е грижа за никой друг, освен за тях.
Твърде непопулярно е Grinning

# 534
И как ги учим на грижа за ближния, като ги тестваме през 2 дни независимо, че са здрави?
Учим ги само на параноя.
Тестване на болно дете - да. Всичко друго повече вреди, отколкото помага. А и ако ще търсим безсимптомни, трябва да ги търсим в цялото общество, защо само децата? Двоен аршин?
И съм дотук, приятна вечер.

# 535
Така и така са почнали да трият...
Със сигурност не си до тук. Simple Smile

# 536
  • София
Жасмин, приеми теста за нещо като профилактичен преглед, на който по принцип ходим здрави. 🙂

# 537
Да минат по няколко пъти на ден  през скенера, дето мери температурата не им създава хипохондрия, а пък да плюнат в пликче е драма. Какво ли не се измисля вече.

# 538
Децата трябва да знаят, че спазването на хигиена и профилактични мерки е грижа за здравето, а не хипохондрия, независимо от географската ни ширина. И най-накрая си признахте, че е заради карантината.

# 539
Аз може би бих се съгласила ако предоставят достатъчно информация за вида на тестовете и начина тестване, съобразявайки се с това, че като родители имаме право да знаем тези неща предварително. Въпрос по принцип от типа "Съгласни ли сте да тестваме децата?" не ме устройва. Как, с какво, кога, кой ...? Не съм съгласна на регулярно тестване в носа, носовете на децата са с много тънка кожа и повърхностни капиляри, и без тестване, моят син като си бръкне в носа и тръгват едни кървища и после съсиреци. Не съм съгласна и да ми ближе някаква китайска близалка-тест. Тест с изплюване - може.  Подозирам обаче че никой няма да обещае използването на определени тестове. Започват и подозенията ми колко са читави тестовете и дали косите ми няма да побелеят от притеснение след няколко неточни теста и без симптоми да виждам апокалипсис. Освен това ако вирусът създава траен имунитет не е ли късно за повсеместно тестване след толкова изкарали вече деца? Няма ли първо да провери имунитета и след това да се определят рисковите групи? И отново, ако децата не изкарат докато са малки и карат леко, няма ли после да трябва да се изправят пред вируса като големи и с по-голям риск за самите тях? Подобно на варицелата. С тези маски и мерки не пречим ли на децата да направят естествен имунитет преди вируса да мутира към по-смъртоносен или заразен? Пазейки себе си като ги ограничваме, няма ли да навредим на тях?

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 23:49 от Sparkles

Общи условия

Активация на акаунт