Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 903
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Ами моята позиция се развива с опита ми с вируса и ДО, нормално е да се променя. Аз не съм представителна извадка, работя в къщи и като ме раздразни някоя институция си прибирам детето оттам. Ако ми се струва, че всичко е както трябва се радвам на ползите от нея. В момента се ядосвам, че не се и правявт опити там да се подобрят нещата. Не говоря за тестовете.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 12:18 от Sparkles

# 556
  • Варна
В класа на щерката от вчера имат дете с +ПСР. Днес класната им казала, нямало да има карантина, имало си органи, не било нейна работа. Детето във вторник е било на училище. Отделно имат още 6 ,,настинали" без тестове. Говорих с канцеларията - трябвало класната да им прати пълна информация по мейли, не приемали такава от родители, щото имало много работа. Класната не ще да се занимава. Параграф 22. Яхнала съм метлата и ги почвам - РЗИ, РУО, да видим има ли кой да си свърши работата.

# 557
  • София
Спарки, изобщо не ми пречиш. На мен ми е почти все едно вече как ще учат децата. Моето е голямо, вече е само на профилиращи предмети, които са интересни за него, работи с чудесни учители , а по време на ДО , както казах не е спирал да е активен и да излиза. Вече съм повече в ролята на наблюдател по темата, но не мога да се въздържа от хора и изказвания тип "фурнаджийска лопата", според позицията и интереса.
Лемон и Жасмин поне са последователни и ги разбирам напълно, и двете.
Теб и Мила, не.
Кой потребител е Мила? Simple Smile

# 558
  • София
Аш, грешка. Миа Рулана.

# 559
  • София
Aa, ok Simple Smile. Да - тя е хем не искам ДО, хем няма и да се ваксинирам, щото "Стига с тая пандемия".

И аз искам да няма Пандемия, ама ей на - има.

# 560
  • Бургас
Наистина, Sparkles, вече човек тотално изгуби нишката на разсъжденията ти. Първо тропаше с краче и настояваше на присъствено на всяка цена, като на всеки пост не спря да повтаряш мантрата за социализацията. После хванахте някаква хрема и изведнъж обърна палачинката за ДО на всяка цена. Не помня изобщо имахте ли положителен ПСР или ти си мислеше, че това, което карате е корона вирус. Сега пак не ти се разбира какво точно искаш. Хем искаш да са присъсвено, ама хем и ДО, хем не искаш да се тестват, хем пък защо нямало никакви мерки. make up your mind както се казва.

# 561
Наистина, Sparkles, вече човек тотално изгуби нишката на разсъжденията ти. Първо тропаше с краче и настояваше на присъствено на всяка цена, като на всеки пост не спря да повтаряш мантрата за социализацията. После хванахте някаква хрема и изведнъж обърна палачинката за ДО на всяка цена. Не помня изобщо имахте ли положителен ПСР или ти си мислеше, че това, което карате е корона вирус. Сега пак не ти се разбира какво точно искаш. Хем искаш да са присъсвено, ама хем и ДО, хем не искаш да се тестват, хем пък защо нямало никакви мерки. make up your mind както се казва.
Няма нужда да разбирате моята нишка, важно е всеки да постъпи най-добре за себе си според своята ситуация. Аз се опитах да обясня, но явно не успявам. Няма значение.

# 562
  • София
А аз мисля, че трябва да се направи компромис от всички. Не е нужно всички да са на едно мнение, но всеки трябва да жертва нещо от разбиранията си.

# 563
  • Варна
В класа на щерката от вчера имат дете с +ПСР. Днес класната им казала, нямало да има карантина, имало си органи, не било нейна работа. Детето във вторник е било на училище. Отделно имат още 6 ,,настинали" без тестове. Говорих с канцеларията - трябвало класната да им прати пълна информация по мейли, не приемали такава от родители, щото имало много работа. Класната не ще да се занимава. Параграф 22. Яхнала съм метлата и ги почвам - РЗИ, РУО, да видим има ли кой да си свърши работата.
Да се допълня с продължение.
Говорих с класната - подала била информация, но нямало да има карантина, защото трябвало да има по 3ма болни от клас според нея. После звъних пак в канцеларията - сега вече знаеха за случая, обаче карантина нямало да има, защото така им казал докторът. На въпроса кой е този доктор ми дадоха телефон на такъв в РЗИ. Звънях в РЗИ, въпросният лекар обаче изобщо не знаеше, че е казвал такова нещо. Каза, че щом има ПСР от вчера, а детето предния ден е било на училище трябва да има карантина. Но те щели да обработват карантината на тестовете от вчера утре, че имали много случаи. После пак звъних в училището, сега пък искали да им се обадят от РЗИ и докторът в училището щели да питат, ама той сега бил зает...

Някакви идеи кого да сезирам? Не може три дни да се мотаят, какво чакат? Има ли разпоредба някаква в училищата при какви условия и как се излиза в карантина? Трябва ли да чакат РЗИ?

Колко време трябва да мине, за да се разбере, че няма да стане със замитане на случаите под килима и да се правят, че вирус няма? Регулярни тестове в училище за всички и за всеки върнал се след боледуване трябва да има, плюс карантина на болни и контактни, ако не - ДО

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 12:53 от julisa

# 564
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мале мале, лудницата е пълна.
И после защо си мисля, че ми е било по-спокойно миналата година,
въпреки, че си бях една цяла преподавателка (подозирам,че в очите на детето по-страшна и от най-страшната госпожа Grinning )
Сега си отвисяваме барабар с един висящ сопол от вторник,
без други симптоми, обаче за наше успокоение (както каза сестрата на ЛЛ, защото според мен той в момента е в някакво друго измерение вече, имайки предвид какво се случва) ще направим един бърз антигенен тест утре - това е, което и аз смятам за правилно. Държа на това, че заради един сопол не искам да се завираме в коридора пред ЛЛ, където в момента се случва вавилонското нашествие и със сигурност можеш да си тръгнеш с каквото не си дошъл, но би било чудесно наистина, ако за учениците и за децата в детските градини бяха предвидени тестове ПОНЕ за такива случаи.

# 565
Ще има да си почакат. Умея да се пазя.

Ами не бъдете егоист, издайте тайната, та да знаем и ние как да се пазим, че около мене все пазещи се се разболяха.
Трите Д+ маска.

# 566
Ще има да си почакат. Умея да се пазя.

Ами не бъдете егоист, издайте тайната, та да знаем и ние как да се пазим, че около мене все пазещи се се разболяха.
Трите Д+ маска.

Какви 3 Д, бре Mia Rulana, ти четеш ли се по принцип какво пишеш малко преди да напишеш следващото?

# 567
Бях спряла да пиша, но се включвам отново, за да се оплача малко. Толкова болни деца никога (освен в грипна епидемия) не е имало. Ясно е, че не всички са с ковид, но въпреки това е страшно.  Детето на колежка има трима положителни с "домашни" тестове в класа (един от понеделник, двама от вчера), но няма официално никъде информация и не са под карантина, колежката си я остави вкъщи по домашни причини.

Абсолютно безумно е случващото се, имаме уж разписания, които нито РЗИ, нито МОН спазват, аз за своя сметка си правя тестове всеки понеделник и четвъртък,  за да знам, че поне аз съм направила каквото мога и това е.

# 568
Бях спряла да пиша, но се включвам отново, за да се оплача малко. Толкова болни деца никога (освен в грипна епидемия) не е имало. Ясно е, че не всички са с ковид, но въпреки това е страшно.  Д

Не е страшно, просто е логично. След година и половина по къщите, строга дезинфекция, пазене, необщуване с хора, имунната система на децата (и не само тяхната) нямаше никакви предизвикателства и те се изнежиха. Сега ще наблюдаваме една от неприятните последици на локдауните - ще се разболяват като бебетата в ДГ. Но и това ще мине.

# 569
.....След година и половина по къщите, строга дезинфекция, пазене, необщуване с хора, имунната система на децата.....

Значи ако не живеехме в една и съща държава с теб, можеше и да ти повярвам, с такава правдоподобна увереност го пишеш.
Това казваш, се случи в България?
Година и половина?
В най-добрия случай мога да приема, че беше два месеца.
Всичко друго е драмата в главите на тези, които още повтарят мантрата за затворената Витоша и пейките.

И това не е агресия, а просто оборване на твърдение, което си е просто невярно.

Общи условия

Активация на акаунт