Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 881
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Коригирам се, не е година и половина, изключваме двете лета, да. Но тогава така или иначе циркулират малко вируси и децата са навън.
Имунната им система се натоварва най-вече, когато са на училище и ДГ.
Не знам за вашите, но моите си седяха основно вкъщи по време на ДО през есента и зимата. Нито имаше къде да отидат (всичко затворено), нито имаше желаещи деца да ни дойдат на гости (страх на родителите). Основно обикаляха навън, ако времето позволява. През другото време - у дома.

# 571
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Можем донякъде да го твърдим за големите (въпреки, че по мои наблюдения те си се събираха въпреки ДО-то).
Децата до 4-ти клас бяха сравнително малко време на ДО  - от края на ноември до края на коледната ваканция и някаква част от март (тук не съм съвсем сигурна, защото моето беше през цялата година).

# 572
.....След година и половина по къщите, строга дезинфекция, пазене, необщуване с хора, имунната система на децата.....

Значи ако не живеехме в една и съща държава с теб, можеше и да ти повярвам, с такава правдоподобна увереност го пишеш.
Това казваш, се случи в България?
Година и половина?
В най-добрия случай мога да приема, че беше два месеца.
Всичко друго е драмата в главите на тези, които още повтарят мантрата за затворената Витоша и пейките.

И това не е агресия, а просто оборване на твърдение, което си е просто невярно.

Нали уж си ходеха където си искат, само преди десетина страници съфорумки се изреждаха да обясняват как децата им изобщо не са се затваряли, а са си ходили навсякъде.

# 573
Явно има и доста други вируси със сходни симптоми. Детето за втори път от началото на учебната година е болно - гърло, хрема и кашлица. Първия път 10тина дни, два отрицателни теста, сега отново отрицателен, след няколко дни пак ще го тествам, ще видим колко ще продължи. Ако не правехме тестове, щях да си мисля, че караме ковид по два пъти в месеца. Не сме се затваряли вкъщи, всеки ден играеше с деца лятото. Ами не боледуваше преди да тръгнат на училище. Минали години обикновено чак в края на ноември лепваше по някоя настинка и около февруари - грип, тази е някакъв ужас. Те докато си разменят едните бацили, ще дойде ваканция, пътувания и ще донесат нови.

# 574
Аз за моите не съм твърдяла, че си ходят където искат през зимата.
Напротив, оплаквах се, че нямат училище, нямат спорт и движение, нямат общуване, станаха апатични и т.н.
Може лесно да се провери.

Да, големите бяха много по-ощетени. Но и малкият ми изкара 1 цял месец вкъщи (декември).

За бацилите: за мен е ясно, че изолацията изнежва имунната система. Не ми е целта да споря, просто смятам, че бумът на болни деца сега се дължи и на това. И не бих драматизирала, просто ще мине и това е.

# 575
Явно има и доста други вируси със сходни симптоми. Детето за втори път от началото на учебната година е болно - гърло, хрема и кашлица. Първия път 10тина дни, два отрицателни теста, сега отново отрицателен, след няколко дни пак ще го тествам, ще видим колко ще продължи. Ако не правехме тестове, щях да си мисля, че караме ковид по два пъти в месеца. Не сме се затваряли вкъщи, всеки ден играеше с деца лятото. Ами не боледуваше преди да тръгнат на училище. Минали години обикновено чак в края на ноември лепваше по някоя настинка и около февруари - грип, тази е някакъв ужас. Те докато си разменят едните бацили, ще дойде ваканция, пътувания и ще донесат нови.
И моят син миналата година без маска изкара до 3 ноември здрав, другите окапаха преди него. Не беше боледувал оттогава до началото на учебната година, освен един лек сопол през април дето се чудех дали не е алергичен понеже и очите го сърбяха. Тогава беше на ДО и не се притесних. Срещаше се с едно-две деца повече  навън като се затопли и не всеки ден, понякога с братовчедите, ходещи на градина, там ни се разминаваше като по чудо, цяло лято те боледуваха. Определено има разлика в разболяването на децата миналото лято и есен и сега.

# 576
То и в ДГ е така. Моето Градинаров 2 години не беше на ДГ. Сега е последна година. 9 дена изкара, днес е десетият ден, върнаха ми го, понеже повърнал. А сутринта гарантираам, нямаше му нищо. И сестрата ги преглежда на входа. Ама ей на.
Мнението на сестрата е, че са с отслабен имунитет, понеже не са били  с други деца дълго време.

# 577
Ще има да си почакат. Умея да се пазя.

Ами не бъдете егоист, издайте тайната, та да знаем и ние как да се пазим, че около мене все пазещи се се разболяха. Даже някои тук пишещи казаха, че работят онлайн и почти не излизат никъде и детето им е дакарало вируса. Та споделете.

Така е. Колкото и да се пазиш , имаш ли ученик няма спасение.
Там е такъв развъдник ……и после се разнася навсякъде.

# 578
Бях спряла да пиша, но се включвам отново, за да се оплача малко. Толкова болни деца никога (освен в грипна епидемия) не е имало. Ясно е, че не всички са с ковид, но въпреки това е страшно.  Д

Не е страшно, просто е логично. След година и половина по къщите, строга дезинфекция, пазене, необщуване с хора, имунната система на децата (и не само тяхната) нямаше никакви предизвикателства и те се изнежиха. Сега ще наблюдаваме една от неприятните последици на локдауните - ще се разболяват като бебетата в ДГ. Но и това ще мине.

Децата са малки, точно със същите имах (присъствени) часове бялата минала година, та до края на юни и бяха масово здрави.  Нивото на дезинфекция не се е променило, така че не бих търсила и там причината.   По-скоро рязката смяна на времето доведе и до вълна не-ковид, което, заедно с ковид вълната, допринася за шокиращи отсъствия.   Ще видим кога/дали ще има някакво раздвижване по мерките скоро, зоните вече са си стабилно червени, но предвидените мерки ги няма.

# 579
  • Пловдив
Добре, де, защо не си минете децата на ДО ами само мрънкате?
Има такава възможност. Защо държите целия клас да е на ДО?
А после провържениците на ПО мислели само за себе си...

Извинявам се. И аз не се сдържах. Бях се заканила да не пиша повече, ама ще ми излизат новите отговори, докато не изпишете темата...

# 580
  • Варна
Кого визираш? Защото аз не прочетох някой да държи класът да е ДО. Държим да има МЕРКИ, както в белите държави, за да НЯМА ДО и да няма взривове от болни деца, родители и т.н.

# 581
  • Варна

Извинявам се. И аз не се сдържах. Бях се заканила да не пиша повече, ама ще ми излизат новите отговори, докато не изпишете темата...
Защото мястото на здравите деца е в училище. А на болните и контактните - у дома. За да има ПО трябва да има малко дисциплина с мерките, иначе ще е пак ДО.
Има опция да се отпишете от темата, не е нужно да я чакате да се изпише.

# 582

То не само до сдържането... Проблема е разбирането.
Да го кажем така , ако имаше мерки сега нямаше да има по 2500+ новозаразени  и нямаше даже  и да се обсъжда ДО. Както каза някой както е в белите държави, където има ред. Но понеже не иде реч изобщо за обучение-то, та като се напълнят болниците щем не щем ще минем на друг режим и без да ни питат .

# 583
  • Немция

Защото мястото на здравите деца е в училище. А на болните и контактните - у дома.
Да, ама не става точно така, както е описано.
Преди 4 седмици на моя приятелка в Германия детето й на 11 години е имало стомашно-чревни оплаквания. Задържала го е вкъщи, не го е тествала, решила е, че е банален вирус. Това се случва през уикенда.
В понеделник детето е било добре и отива на училище. На тестването в училище детето се оказва с положителен тест.
След 2-4 дни всички други вкъщи се разболяват.
Така че ученикът може да изглежда здрав след 1 ден оплаквания, но всъщност да се окаже положителен и зарАзен.
И това няма как да се разбере без тестване.

# 584
Ашли, а ти що не четеш с разбиране, а се изказваш неподготвена?

Общи условия

Активация на акаунт