Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 881
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Визирам всички, които искат ДО, заради сополиви съученичета.Имат тази възможност, могат да се възползват.

Аз искам ПО и не искам да има мерки, които дори в "белите" държави не оказаха никакъв ефект.
Ако мерките се изразяват в класове от по 15 деца, в ходене на училище по половин ден, не по 8 и 9 часа, в стоене по едно дете на чин и други подобни иновации - тогава съм съгласна.

И не мога да се отпиша от темата, след като съм писала вече. Ако ина начин, моля да споделите, за да не ви нарушавам разговорите.

Допълвам за Дъждец - не знам защо реши, че съм неподготвена. Подготвена съм, чета. Дори изкарахме вируса, доста тежко.

# 586
  • Варна
Има. В пълната версия - нови отговори, посочваш темата и вдясно излиза икона на кошче. Натискаш го и се отписваш.

# 587
Хората не искат ДО, Ашли. Искат сополивите да си стоят вкъщи, както е редно. И да се тестват.
Ти хубаво не искаш мерки, но точно липсата им ще ни доведе до ДО.

# 588
  • Пловдив
Точно с това не съм съгласна, затова спирам да пиша. Не съм за вашата тема.
Желая здраве от сърце на всички и повече здрав разум!
Kissing Heart

# 589
За детето с чревни оплаквания и уикенда - било е заразно още в четвъртък. Това че са го хванали в понеделник е добре, но вирусът се е разпространявал и преди това.  Затова маските и други мерки като по-просторни стаи, разтояние между децата, проветрение, несмяна на стаята с други деца също са доста важни.
За сополите - аз лично моето със сопол и маска не бих пуснала, мисля че няма да оздравее лесно по този начин. Как се диша с маска и нос пълен със сополи? За малките - да следят училите и да не толерират.

# 590
  • Варна
Няма как да следят учителите, те не са доктори и мед.сестри. Много удобно се прехвърля отговорността на тях, но ако детето не буха като за световно няма как учителят да установи с поглед има ли хрема, боли ли го гърло, има ли температура и т.н. Нито му е работа да го прави, това не е детската градина.

# 591
Няма как да следят учителите, те не са доктори и мед.сестри. Много удобно се прехвърля отговорността на тях, но ако детето не буха като за световно няма как учителят да установи с поглед има ли хрема, боли ли го гърло, има ли температура и т.н. Нито му е работа да го прави, това не е детската градина.
Ами обаждат се на родителя и сигнализират. Няма кой друг. Ние родителите нямам достъп до стаите, само можем да се надяваме, че се следи дали децата са видимо здрави. Сещам се по телевизията министърът каза че ако не спазват мерките, маски и дистанция, може да се стигне до ДО и си викам, този човек смята ли че дистанция и класна стая са съвместими понятия?

# 592
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Добре, де, защо не си минете децата на ДО ами само мрънкате?
Има такава възможност. Защо държите целия клас да е на ДО?
А после провържениците на ПО мислели само за себе си...

Извинявам се. И аз не се сдържах. Бях се заканила да не пиша повече, ама ще ми излизат новите отговори, докато не изпишете темата...

Абе човек, мине не мине време и се завираш  с тези коментари в темата.
Не се ли усещаш, че вече никой не държи на това какво ти ще правиш с твоето дете, стига да не застрашава нашите?
Значи, съжалявам, ама няма да приема ТИ да решаваш дали детето ти ще идва със сопол на училище, защото ТИ си преценила, че не е болно. Ще докажеш, че не е с ковид, защото аз искам МОЕТО дете, да не се разболее по ред причини, коя от коя по съществени.
Има условия, при които децата са на ПО.
Те в момента се разтеглят и тълкуват както дяволът чете Евангелието с цел да се угоди на разтревожените родители, които се притесняват от ДО, щото е ясно, че те са повече от другите, пък нали хък-мък, трети избори за парламент ни предстоят.
Аз разрешение на въпроса имам и то не зависи от никой друг, освен от решението на нашето семейство.
Преживяла съм го миналата година успешно.
В момента съм си стъпила на врата - основно заради децата и заради общуването им - нормално е да искат да са сред деца. Доколко е безопасно е съвсем, съвсем друг въпрос.
Както виждаш, проблем за ПО в момента няма.
Или държиш дори и да има болни от ковид деца в класа ви всички да се правят, че нищо няма?
Дали не е малко нагло вече, или после ако недай си Боже нещо стане - ще сложим някой лекар на пангара?

# 593
  • Немция
За детето с чревни оплаквания и уикенда - било е заразно още в четвъртък. Това че са го хванали в понеделник е добре, но вирусът се е разпространявал и преди това.  Затова маските и други мерки като по-просторни стаи, разтояние между децата, проветрение, несмяна на стаята с други деца също са доста важни.
За сополите - аз лично моето със сопол и маска не бих пуснала, мисля че няма да оздравее лесно по този начин. Как се диша с маска и нос пълен със сополи? За малките - да следят училите и да не толерират.
В петък е тествано в училище, тестът е бил негативен, може да не е бил зарАзен още. От 5ти клас нагоре ги тестват 3 пъти седмично при нас.

С маски са. Проветрява се.
Предполага се, че се е заразил в училищния автобус, където се тъпчат като сардели и кой знае как носят маски, деца са. Но това е друга тема.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 17:29 от Бибит

# 594
  • Варна
Ние родителите нямам достъп до стаите, само можем да се надяваме, че се следи дали децата са видимо здрави.
това е така, само казвам, че "видимо здраво" не значи наистина здраво, повечето симптоми може да не се забележат лесно.

Бибит,
а 1-4 клас?

# 595
  • Бургас

Благодаря. Как не сме знаели до сега. Повечето разболели се, които познавам си спазваха чинно Д-тата, ама пак не им се размина.

Относно видимо здравите деца, ок. Ама темата беше за видимо болните. В нашия клас едно от децата в часовете се е секнало най-спокойно, докато госпожата не го изгонила да се секне в коридора. Явно не им разрешават да връщат деца в къщи ли и аз не знам вече. Говорим за големи деца все пак, дето могат да се приберат сами.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 21:32 от Irene Adler

# 596
Нямаш право да го пратиш вкъщи.
По правилник при видими симптоми на детето следва учителят да се обади на родителите, да изведе детето от стаята и то да бъде изолирано в специално помещение и да стои там с маска, докато не дойде родителят да си го прибере.  Важно уточнение е, че в това помещение следва да има и дежурен възрастен  (учител/хигиенист/охрана), защото детето не може да стои там само.  Това са разписанията.
Вече доколко се спазват и как точно се случва са добри въпроси, които ще оставя без отговор.

# 597

Благодаря. Как не сме знаели до сега.
Е, вие какво очаквахте да кажа. Някоя сакрална мантра ли?

# 598
  • Бургас
По правилник при видими симптоми на детето следва учителят да се обади на родителите, да изведе детето от стаята и то да бъде изолирано в специално помещение и да стои там с маска, докато не дойде родителят да си го прибере.  Важно уточнение е, че в това помещение следва да има и дежурен възрастен  (учител/хигиенист/охрана), защото детето не може да стои там само.  Това са разписанията.
Вече доколко се спазват и как точно се случва са добри въпроси, които ще оставя без отговор.

Ако са малки ок. Но става въпрос за 12год деца, които сами ходят и се прибират от училище.

# 599
По правилник при видими симптоми на детето следва учителят да се обади на родителите, да изведе детето от стаята и то да бъде изолирано в специално помещение и да стои там с маска, докато не дойде родителят да си го прибере.

Ако са малки ок. Но става въпрос за 12год деца, които сами ходят и се прибират от училище.
Това ми събуди детски спомен, как ми бяха открили гниди и ме пратиха в къщи, аз се разходих на воля и после се наиграх хубаво с децата пред блока. Та така с прибиращите се сами ... Но все пак ме изкараха от класа... И при по-големи не пречи да се сигнализира родителя и детето да бъде изпратено в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт