ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - И нека в девети клас да сме присъствено в час!

• 32 955
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Ред, искрени съболезнования!
Живот. Няма ред, няма определено време,няма възраст.

# 541
  • София
Ред, прегръдки и съболезнования. Баба ми почина така...

# 542
Дотук с учебниците минавам тънко. Дал е 55лв за 11 учебника. Остават му да купи ИТ и история за девети клас. Днес имам минаване край една книжарница за учебници втора употреба, ако ги има, ще ги купя. Учебниците по английски и немски ще се купуват общо, нямам още информация колко ще струват. Сборникът на Веди по математика е за 8-10 клас и е купен от миналата година. Взех му и този на Архимед за девети клас. Един сборник по физика поръчах за осми клас, дали ще го отвори, не знам.

# 543
  • София
Ред, сега важното е да си покрай нея и мъжа ти!
Рали, бърза адаптация пожелавам на твоето момиче. Тя положи неимоверни усилия за АК, така че мисля, че това е временно. Много бързо ще се окопити сигурна съм.
Ей, вие поне имате класни. Митко и това няма. Ще я/го научи на първия учебен ден. Но цветя ще носи, някак си не си представям 15 септември без цвете. Учебниците са купени (дотук 280 лв. като сложим френския стават 330 и това без философията, която не е посочена в списъка), тетрадки има, платих Уча се тази година. Искаше някои от учебниците да не купувам като ИИ и музика, но взех всичко. Остава и той да учи. С триста зора го измъкнах в неделя да ходим да купуваме. Мързяло го, аз да съм ходила. Брей като се разбеснях. Не стига, че аз отивам (майка ми никога не ми е купувала учебници. Даваше парите и да се оправям) ами и не иска да идва с мен. Няма аз да ги нося, я. Предупредих го, че ако не тръгне давам пари и да се оправя. Надигна се от дивана след множество айроли.
Нямам претенции към стила му на обличане. Дрехите са си неговя размер, а не по-голям. Черно почти не носи, а обича ярки цветове, което мен ме радва. Единствено дънките държи да са тъмни, но сини. Има и риза на цветя и сигурно ще е с нея утре. Останаха само анцузи и гуменки аз ФВС да се вземат. Поръчах някакви пък да видим дали ще станат. Кракът рязко от 41 мина на 43. 42 някъде го пропусна.
И да се похвалим. Благодарение основно на десетокласните майки и на нашата jam всички деца във ФЕГ ще учат присъствено без ротации. Много се радвам за това развитие на нещата.

# 544
  • sofia
Момичета, благодаря за препоръчаните ендокринолози!
  Ред, моят син беше в тази ситуация преди половин година - загуби баба си, която го е отгледала. Аз се върнах на работа когато той беше на 6 месеца, а поради тежкото раждане го пое на ръце и веднага след изписването, докато живна малко. Много страдахме, а той направо виеше...Но му помогна това,че вярва в нейната вечна и постоянна подкрепа, дори когато не е сред нас.  Ние все още говорим помежду си дали тя би харесала, одобрила нещо, все едно че си е с нас. Това също помага малко...

# 545
  • софия
Рали, 9/1 🙂
Мрънкането тече с пълна сила. Не е с приятелката си. "Никооойййй не познавааам, няма да оцелеяяяя!" 😂😂😂

# 546
  • София
Ей, браво, много се радвам за ФЕГчетата! Не трябва да се примиряваме с необосновани ограничения. Че май и на младежта трябва пример да даваме, че те се примиряват, вместо да се бунтуват.
Ние сме последни часове на плажа  и се прибираме, а хич не ми се ще,  че ме чака тежка седмица. Погребение на леля, свеки ще влиза за  тежка операция, та и за нея ще треперя, баткото си заминава,  а ученикът ми е последна грижа.
Учебници не ми и хрумва да взимам нови. Я се отворят, я не, а трябва и от хартия да се пести. Stuck Out Tongue Winking Eye
Нана, стискаме палци за утре!

# 547
Нана, всички палци стиснати
За фег какво стана последно?

# 548
  • sofia
Ред, съболезнования!

Пари за нови учебници не давам! Големият като за последна година само 3 броя му трябват. Той е първия випуск по новата програма и за него няма втора ръка... е, направо сърцето ме болеше като давах 150+ лв. всяка година.
За набора учебниците до тук са 56 лв. и още два трябва да взема. Немският го купих миналата година (пак втора ръка), а по английски ще изчакам училищна поръчка..
Да знаете, че и в олх има доста обяви за учебници, от там пазарувах миналата година.

# 549
  • София
Браво на ФЕГ-четата! Успех и с новите училища и класове, на който се е местил!
Нана, късмет и стиснати палци и от мен! 🍀🤗
Ред, прегръдки!
Много ми е хаотично тези дни. По принцип никак не съм подредена, но сега все висят задачи и не свършвам нищо докрай, а това ме напряга. Останаха още некупени учебници, днес задължително трябва да намеря и ученическа карта. Чувствам се малко като тези от Столична община като падне сняг - хем очаквано, хем ме сварва неподготвена началото на учебната година. Все повече разбирам жените, които си стоят вкъщи, а винаги съм обичала да ходя на работа. Но осъзнавам вече, че ако не ми се налагаше да работя, сигурно щях да имам време за всичко. Отделно имаме и разни брожения в работа, та съвсем. Имаме вече дата за род.среща на набора, както и програма. Остава и всичко да е наред. Наоплаквах се, ще ме извините.

# 550
Elwing, не се заблуждавай! Аз като си стоя вкъщи да не мислиш, че има купени учебници и лична карта?
Та ходи си на работа, щом обичаш. Simple Smile

# 551
  • Между гори и планини
Моя отиде при личната лекарка за здравна карта и официално да го претегли и измери. В сайта на училището най- накрая има съобщение, че утре в 10ч ги очакват на двора. Няма явно да има различни класове в различни часове. Остава само да подвържем и надпишем тетрадки и учебници. Всичко друго е готово. Не искам ваканцията да свърши, беше изключително кратка 😭😭😭

# 552
  • София
Ох, за тая ученическа карта бях забравила..То пък за какво  ли им е се чудя.......?!?!
Щерката преди малко се е събудила.ПОследен ваканционен ден с наспиване.След малко излита на среща с двама съученика, следобед- с гаджето.По път щяла да  купи  цвете за класната и учебника по  математика.Ще  й кажа да вземе  картата.снимки трябва да има някъде

# 553
  • о`майна лунна нощ е
Да се отчета и аз малко с учебниците.
Някакъв невероятен късмет извадихме миналата година при закупуването. Разцъках олх, защото грам не ми се даваха пари за нещо ново, което ще бъде отворено единици пъти. Та при една от срещите се оказа, че продавач е хлапето на моя съученичка и тази година отново разчитахме на тях. Около 70 лева ни излезна почти пълен комплект /без немския, то е ясно/. Винаги давам малко повече на детето. Сега аз ги платих, но миналата бях предупредила набора - взима учебниците, плаща и бяга бързо и надалеч, за да не го гони момичето да му връща ресто. Много изпълнителен беше Wink
Тази година нали той остана седмица повече на морето и аз се срещнах направо с майката. Дано всички посочени учебници в списъка останат същите като с списъка на училището и не се налага да търсим в движение някой да се заменя.
Като се чухме с майката на асансьорния техник вчера, се разбрахме да им дам нашите от 8-ми клас. Така искам да съвпаднат, за да не се налага да купуват ... или поне да са минимални бройки.

Пожелавам повече смелост на малкото Рали78 и бързо да се почувства на мястото си.
Толкова мразех да се местя - нови деца, нови учители, нови училища .... А то, колкото повече не харесваш едно нещо, толкова повече се сблъскваш с него. В нито едно училище не съм се задържала по-дълго от три учебни години. Докато изклася, бях учила в общо 5 училища за тези 11 години. Не съм човек на промените. Стресират ме, а постоянно се налага да се боря с тях.

Тази година наборът окончателно се местят в гълъбарника на последния етаж. Хубавото е, че, както и миналата година - противоепидемично ще си стоят в една стая /изключая физическо и ИТ/ и няма да бродират с раниците из трите корпуса на сградата.

# 554
  • София
Ахахаха, Туиг, и моето дете нарича стаята им гълъбарник. На последния етаж е, малко класове има качени толкова  високо. Оплаква се, че изобщо не излизат на двора и в междучасията, защото докато слезе и се качи до 4.етаж, междучасието е приключило някъде между втори и трети етаж при качването. Joy

От снощи се чудя къде между редовете съм пропуснала, че имаш и друго момче, което учи в професионална гимназия, чак сега се сетих ... Дано детето да се отпусне и да е щастливо в новата среда.

Общи условия

Активация на акаунт