ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - И нека в девети клас да сме присъствено в час!

• 32 929
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Доня, вашата онлайн ли ще преподава БЕЛ?
Ако можеш да ми я препоръчаш - съм ОК

# 676
  • София
Мога да препоръчам с две ръце учителката на дъщеря ми,която я подготви за НВО.Лично тя момента работи онлайн.Ползвали сме  и друго учители в школата.Мога да ти дам контакт,да обясниш какво то трябва и каква форма на обучение предпочитате.

# 677
  • София
Моят ще е с нова и непозната немска класна, германецът по математика и история, също не е преподавал на брат му, но били ревали от него по математика, че не му се разбирало. Това ме информира големият, дребното още го няма да се оплаче. Поне по български остава същата, та поне там да не треперя.

# 678
  • Между гори и планини
Доня, вашата онлайн ли ще преподава БЕЛ?
Ако можеш да ми я препоръчаш - съм ОК
Аз мога да я препоръчам, но не знам дали има часове. Миналата година имаше 20 ученика и вече изготвя график. Да я питам ли? Стивън си учи онлайн с нея, няма смисъл да губи час на отиване и толкова на връщане до Търново.

# 679
  • София
И аз нямам снимка на децата от днешния ден. Останах вкъщи да ги изпратя и да им лисна вода, но снимки не направихме. Disappointed
И двамата скитат яко из София. Седмокласникът и до Икея е стигнал.

Уроци за нея тази година предвиждам по математика, но чакам да ѝ увре главата, че има нужда. След оценката от входното някъде го виждам. Satisfied

# 680
  • Някъде в Европа...
И аз не смятам уроци ..само ако много я закъса.. ..

# 681
  • о`майна лунна нощ е
Наборът няма да има време за уроци тази година. Но, ако стартира, ровейки дъното с българския, ще му стъжня графика и с няколко урока. Силно се надявам учителят, който му помогна за кандидатстването след 7-ми клас, да има възможност да го приема извънредно при нужда. Много е пълен графикът му и вероятността да ни отреже за такива инцидентни посещения е голяма.

# 682
  • София
Моите и двете ще са с нова учителка по БЕЛ и малко са се притеснили, след като миналата година бяха с късата клечка и не бих казала, че научиха нещо.
Дано новата учителка е читава и наваксат пропуските.
Нана стискам палци за операцията, да мине бързо и леко!

# 683
  • Между гори и планини
Да, учителите по български са много заети, предвид изпитите след 7, 10, 12 клас. Нашата учителка едвам смести Стивън миналата година и то само защото учителката по математика я помоли. Ние направихме графиците. Ще си сяда на дупето и учи и без това студените месеци тук друго няма. Пак ще живеем от ваканция до ваканция.

# 684
  • София
Здравейте, момичета, и успешна учебна година на всички.
Аз съм като премазана. 6 часа отне приемането на детето в болницата.
В пълен ступор останах. Сега съм го оставила да спи сам, а утре сутрин с баща му ще отидем да говорим с анестезиолога и да подпишем документите, за да започне операцията.
Много плюят по лекарите и медиците като цяло, но само ще кажа - дано нещо измислят властимащите, защото по болниците е ужас. Няма персонал.

# 685
  • Някъде в Европа...
Нана, с теб сме...

Току-що получих снимка на програмата, че е навън още...2 смяна е, но реално само един ден ще почват нормално за 2 смяна, останалите имат по 1, че и 2 часа последните от първа...3 дни са с 7 часа, 1 ден с 8 и 1 ден с 9 😵....В петък програмата кърти - 2часа МАТ, 1 час БЕЛ и по 1 час физика, география, химия и биология 🤣...ей така петъчно ...Моля се, поне да запомни кои точно разказвателни са...😈

# 686
  • софия
Мрън в понеделник има химия, физика, биология и история. Ще "почиват" с български.

# 687
Нашите са втора смяна. По 7 часа. При набора е  проблем, защото тренировките му са от 20.00часа и благополучно в 22,30 ще се прибира. Confused Кога ще учи - нямам идея.
Заговорихме се за учене. Заявих , че ще е добре и тази година да продължи с отличен успех и че с паричките от стипендията, ще може до си позволи професионални бутонки … Отговора ме разби.  … Всички ще ми се подиграват, ти футболист отличник виждала ли си? “

# 688
Един обективен поглед върху съвременното обучение по български език: https://www.svobodnaevropa.bg/a/31461817.html?fbclid=IwAR1EWr29e … 3Om5aL1PK4Hq0FGfk
Не знам дали ще доживеем някога учебната програма и методите на обучение да са разработени от експерти.
Цитат
Езиковото обучение е подчинено много повече на теорията, отколкото на практиката. Моето разбиране е, че много по-полезно за езиковото обучение би било да се наблегне на употребата на езика в различните сфери на живота. Не че това не се изучава изобщо, но остава на по-заден план.
Вместо това на преден план са видовете сложни изречения, видовете подчинени изречения – защо е необходимо на един ученик, завършващ средно образование, да знае видовете подчинени изречения в състава на сложното съставно изречение? Това е съвсем излишно

# 689
  • Между гори и планини
Явно нашата програма е добре балансирана. Всеки ден по 7 часа до 14.45, само първа смяна. На ден имат по 2 разказвателни в комбинация с български, математика, от, или физическо, рисуване, английски. Като цяло по 4 предмета и 2 за почивка. На блокове по 2 часа на предмет. В петък има 6 часа само и свършва в 13.45.
За това в момента решихме да има урок по български в петък в 15ч и понеделник и четвъртък часове по математика.

Общи условия

Активация на акаунт