Къдрокоси красавици - 7

• 64 945
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Impatiens едва ли от шампоана имаш пружиниращи къдрици.
Може ли да споделиш каква маска ползваш след Редкен екстрийм.
Основна грижа хидратация не е най-добрият избор,особено ако косата е изрусена,къдрава...

Мини на по-здравословни шампоани,и без това те не влияят на дължините,но пък ще ти поддържат скалпа

# 286
Косата ми не е изрусявана никога, тъмнокестенява съм, боядисвам се в цвят патладжан.

След Редкен ползвам маската на Joico Moisture Recovery и след баня, докато ми е мокра косата слагам за финиш на Мароконойл олиото. Това ми беше най-често използвания протокол.

Сега за скалпа взех шампоана за сухи коси и скалп на Медисютикъл. Дано има ефект от него - пише, че става за ежедневна грижа.

След него с какви продукти да продължа - балансирани ли?

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 09:56 от Impatiens

# 287
Оставам с впечатление, че ползваш маската на Джойко на всяко измиване.Много силна хидратация е и нищо чудно че, косата ти е суха по дължините.Щом не ползваш преса едва ли косата е толкова изтощена,но задължително трябва да ползваш от време на време и протеинова маска,в противен случай получаваш мазен,зализан корен и бухнали,сухи дължини.
Шампоаните като поддръжка на цяла коса ги забрави,те се грижат или не,за скалпа.За дължините маски,балсами и масла.Ако не можеш да се справиш с камарата предлагани шампоани на пазара,купи един,насочен към грижа за скалпа,който да не омазнява и зализва.От там нататък върти маски/балсами,съответно хидратиращи и протеинови.Не смея да давам съвет относно периодичността на въртене,но с времето ще намериш твоето темпо.

Само олио за финиш не мисля че е добра идея,особено ако сушиш със сешоар.Аз като цяло не харесвам олиата,защото ми правят косата на кошница.Слагай поне нещо креместо и термозащитно преди олиото,дори и да не ползваш сешоар.

Не помня с какъв скалп си,но ако шампоанът е Хидрокленц,имай едно на ум.Замазва корена и според мен е за мега сухи скалпове

# 288
VanessaDE, много благодаря за отговора!
Как позна само - наистина само тази маска ползвам. За щастие нямам мазни корени, но пък доста бухва косата. Дори си взех маската на Мароконойл с кафявата капачка, но тя също е за интензивна хидратация и няма да я ползвам засега.
И за олиото е така - харесвам ефекта веднага след нанасянето, но на следващия ден всеки косъм си е поотделно, развалят се кичурите.

А ти какви протеинови и хидратиращи маски би ми препоръчала? Как да разбера дали един продукт е силно хидратиращ?
Тези съм си сложила в списъка за бъдещи покупки - на Redken серията All Soft и един балсам на MilkShake
Скрит текст:

Наистина имам нужда от насочване към конкретни марки, защото много се лутам и купувам продукти, които после се оказва, че не са за моята коса.

# 289
  • София
Понеже някой назад попита за разплитане - за да не се скубя като садист, първо разресвам с гребен с много широки зъбци, колкото да разкарам най-големите заплитания, след това използвам четката. Мисля, че косата ми е по-добре, откакто реших да действам по този начин.

# 290
Можете да погледнете и Shea Moisture.

Понеже някой назад попита за разплитане - за да не се скубя като садист, първо разресвам с гребен с много широки зъбци, колкото да разкарам най-големите заплитания, след това използвам четката. Мисля, че косата ми е по-добре, откакто реших да действам по този начин.

# 291
Impatiens и Джойко и Марокан са добри,но зависи от кого се ползват,кога и в какво време.Аз не съм най-големият фен на маската на Марокан,но от както следвам съвета на всеизвестния Роки(маската да се смесва с няколко капки арганово масло или зехтин),тя ми стана доста любима,разбира се ползвана в подходящо време.
Според този същия фризьор,Марокан и Джойко са най-добрите марки във възстановяване на косата.Така че,ползвай си маските,но върти и с протеин.
Аз съм споделяла много пъти моите протеинови любимци,които работят за всяка коса.
Joico K Pak-балансирана серия с превес на протеина
Kérastase Therapiste-същата,но с масла
Schwarzkopf Professional BC Fibre Force-доста силен протеин,въпреки че се води балансирана серия
ApHogee Two-Step Protein Treatment-също доста хард протеин.За твоята леко третирана коса можеш да пробваш ApHogee Keratin 2 Minute Reconstructor,той е балансиран,с лек превес на протеина.
Ако питаш мен,заложи на по-евтините и не толкова хард продукти.Интензхидраторът на Джойко или 2 минутният реконструктор на Афоджи мисля че ще са ти достатъчни.Смесвай всички маски с няколко капки зехтин и стой поне 15-20мин.Можеш да пробваш едно миене протеинова маска,на следващо хидратираща,за да видиш как ще ти се отрази.

# 292
VanessaDE, благодаря отново за отзивчивостта!
Точно от такава информация и насоки имах нужда. Спестяваш ми време и разходи за нови проучвания и опити.
Ще разгледам всеки продукт и ще обмисля как да продължа.
Благодаря! Simple Smile

# 293
Impatiens от както следвам съвета на всеизвестния Роки(маската да се смесва с няколко капки арганово масло или зехтин)
VanessaDE, Къде бих могла да прочета повече за съветите на Роки?

# 294
Потърси с търсачката мненията му,пишеше тук във форума за кратко.Мисля,че на латиница му беше ника
ПП Намерих го https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=538008;sa=showPosts

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 22:58 от VanessaDE

# 295
А кой е всеизвестният Роки?

# 296
Нямам представа кой е Grinning неговият начин за матиране се разнася по всички теми свързани с косата,затова го нарекох всеизвестния

# 297
Благодаря, прочетох постовете на Rokky 77 и са ми наистина полезни.

# 298
Аз мислех, че съм изчела повечето теми за коса, но ето на-нищо не знам Grinning ще потърся да видим...

# 299
Много ми харесва нектар термика на Керастаз. Има ли нещо подобно, което мога да пробвам. Кремовете (без тези за къдрици) се отразяват много добре на моята коса.

Може да ми се смеете, но предпочитам моята коса с фриз и почти права. Причината е, че ако я стилизирам, като къдрава, моята 2б - 2с коса изглежда, като нелеп опит да мина за къдрава. Виждам много жени да го правят, голям зор да покажеш натурални къдрици, но мен ако питат, всяка коса има някаква чупка в нея, особено при определени, основно влажни условия. Но къдрава коса за мен е 3а и нагоре. Двойките изглеждат по-добре прави, да ме прощават всички “колежки” с такъв тип коса. Ако не ми влизаше толкова в очите права моята, никога нямаше да ми хрумне да я “къдря”.  Но и ми е по-лесно само да я духна малко с дифузера (или без), или да я оставя да изсъхне сама и да заминавам рошава, вместо да въртя прически.

Общи условия

Активация на акаунт