Къдрокоси красавици - 7

• 64 124
  • 754
  •   2
Отговори
# 495
Благодаря за отговора! Simple Smile
След твой и на Шантал коментар тук в темата, си взех крема за къдрици на Мароканойл. И той ухае невероятно, омекотява косата, но по-изявени къдрици имам при използването на Dessata. Ще си ги редувам и двата.

# 496
Супер, аз пък теябва да пробвам Десата. Прави ми воечатление, че Десата и Мароканойл са доста харесвани.

# 497
Тъкмо научих за метода на къдравата момиче, но и попаднах на доста лоши коментари. Може ли някой да ме просветли. Аз до колкото го разбрах проба грешка според косата, то попринцип така е за всички продукти по тялото.
Докато налучкаш правилните неща, и все пак по този метод нали уж са без сулфати силикони, следователно трябва да са по полезни. Тотално в главата ми е каша….

# 498
За мен този метод е подходящ за много силно къдрави коси, афро коси. Изобщо да не си измия хубаво косата - не я разбирам тая работа. А какъв сърбеж ми докара…

# 499
За мен не беше подходящ методът, спазвах го около година и косата ми изглеждаше много зле.

# 500
Успееш ли да си уцелиш продуктите за теб , ще има ефект . Някой магазини предлагат мостри , така че по добре първо пробвай .
Аз също не го спазвам на 100 % .

# 501
  • София
Аз почти си съсипах косата с този метод.

# 502
Според мен този метод е твърде краен и прави дори афро косите често мазно изглеждащи. Имам приятелка с африкански произход, която го следва. Понякога е ок, понякога изглежда супер зализано, мокро, мазно. Аз също имам опит с този метод и то не малък (поне 1 година спазвах стриктно, вкл и миене с балсам и тн, а около 4 години без силикони и предимно без сулфати, но с масла преди всяко миене и почти без сешоар, не притежавах дори по едно време). Тогава реално придобих много добри навици за грижа на косата и я възстанових от някои малтретирания, НО в дългосрочен план изглеждах.... зле. Кое не подкрепям от метода днес:
1. Миенето с балсам.... в един момент косата свиква и не изглеждате като Магапаса 😅, дефиницията на къдриците е уау, нооооо скалпът сърби и се задръства. Идва моментът, в който косата се пресушава дори и има билд ъп. Дори да се ползва шампоан от време на време.

2. Етажираните прически не правят всяка къдрокоска по-красива. Аз варирам между умерени  дълги етажи и без етажи.  Типичните къси етажи, които се препоръчват или дори къса коса...не, мерси. Тежестта от дължината укротява при мен и се получава добър ефект.

3. Заклеймяването на силиконите е безсмислено. Аз също съм била фанатичка против тях, но в момента, в който решите да се тонирате или да се сушите от време на време или пък изправяте (в което няма НИЩО лошо в граници), силиконите са нужни. Също така сега сутрин си минавам косата само с керастаски финиш и олио със силикони и за 2 мин изглеждам прекрасно с бляскава, здрава, добре миришеща коса. Липсата на работещи финиши е главен проблем при метода-не може олио, освен чисто и омазняващо, финишите, които са позволени, работят на мокра коса. Трябва да се мокри, да се гласи, да се суши евентуално и пак потенциално ефектът е гнездо след 2 часа. Или след спорт. Или след плитка. Или опашка. Прически не може да се правят-скука.

И като цяло рутина със силикони и други ,,заклеймени" съставки дава по-красива и здрава коса в дългосрочен план от предложеното в книгата.

И подчертавам, че съм минала най-известните и препоръчвани кърли гъръл продукти, както и такива от дм. Все още ползвам много от тях, но в комбинация с други ,,лоши" 😅. И косата ми е гъста, подходяща за метода уж. Предпочитам да ползвам това, което работи.

# 503
При мен най-големият минус беше косопадът, който едва озаптих, след като спрях метода. Следвах фанатично, четях всички етикети. Не стига, че си съсипах косата, ами и изглеждаше жалка и проскубана. След първото ползване на силикони, косата живна и лъсна. Не мога да повярвам, че повече от година си причинявах това, мислейки, че съм в "трансформация".

# 504
  • София
При мен два месеца всичко беше топ, викам си "Еее, направо се преродих". Нищо, че четях етикети като луда.
На третия месец къдриците ми се отпуснаха, скалпът започна да сърби, появи се пърхот, а аз никога през живота си не съм имала проблемен скалп. Като се завърнах към силиконите и добрия почистващ шампоан, всичко си дойде на мястото.

# 505
Като цяло , не е за всеки , прехвален е.
Да, аз от години използвам продукти за чупливи и къдрави коси , но не всички са подходящи.
Това измиване с Co-wash  , не ми допада . Не знам какво им харесва някой. Задължително трябва да се ползва и ДПШ.
Като цяло доста трябва да се чете .
Има една-две групи в които пишат пълни небивалици едни и за "уж" одобрени продукти и метод ..

# 506
snowwhite12 какъв кетастаски финиш и олио използваш в момента сутрин?
Благодаря!

# 507
Доволна съм от почти всички термици на Керастас заради млечната им лека консистенция, която не лепне и не е гъста, а се топи по косата и разлива като течност, но хидратира като крем. Противоположност в това отношение са термиците на Редкен, които са гъсти, лепнещи и стават само за мокра коса, подобно на някои кърли гъръл продукти. Сменям ги и не ги ползвам (само) с топлинна обработка. Днес и последните месеци преобладава термикът curl manifesto, но сменям с нектар термик и екстеншънист. Олио: еликсир на Керастас като и него сменям класическото с розовото. Има и други продукти, които работят при мен.

# 508
Здравейте,момичета бихте ли ми препоръчали дълбоко почистващ шампоан от който сте доволни.Благодаря!

# 509
Ако търсите шампоан с по натурален състав с две ръце съм за Shea Moisture .

Общи условия

Активация на акаунт