Къдрокоси красавици - 7

• 64 293
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Мнения за интензивния крем за къдрици с арган на Марокан?
Чудя се между него и показания по-горе продукт? Косата ми е 2с, 3а, средно дебел косъм, гъста.

# 481
Дисциплин преди имаше специално за къдрокоски и класически дисциплин за укротяване. Този за къдрокоските е спрян до колкото знам.
Аз винаги съм използвала класическия и супер добре обираше феиз, заглаждаше, но сега нещо .. не в същия, проверих го дори в Чек фреш- не е ментак, макар че не знам изобщо има ли ментаци на Керастаз ?!
Може би нещо косата не ми в ок в момента или пък е заради това че използвам преди това хидратация и той не влиза в косъма?
Може би трябваше да си взема Нектар Термик, но следващия път😁

# 482
  • БГ
Аз харесвам лийв ините на cantu като мощни, но не мога да кажа кой е най-хидратиращ. Има един с фиксация, който мирише на ананас и кокос и е супер тежък. Не става за освежаване, защото ще остане на топка или като дъвка в иосата, супер гъст е. Къдриците обаче, изсушени с дифузер и този крем, стават уникално сочни, подредени и ако са ми 2c-3a, то вдигат едно ниво на дефиниция и изглеждат като 3а. Идва от хидратацията И фиксацията. Не помня как се казваше кремът, мога да ви го снимам утре. Купувала съм го поне 3 пъти.

Снимка 😄

# 483
Въпрос с повишена трудност - като казвате, че рефрешвате с пръсти - какво имате предвид?
Пробвала съм да напръскам с вода и да намачкам - яко фриз, една голяма гугла на главата.
Пробвала съм да разреша мократа коса с денман и да оформя - стават красиви, подредени вълни с ужасно сплескано теме.
За сега това, което правя е да намокря пръсти и да усуча кичурите избирателно - ами… бива, няма фриз, малко се изправят къдриците, ама поне обема в корените си седи.
За протокола 2с, с кофти продукти - 2б.
Ще ми е полезно да споделите техники.

# 484
И аз искам да разбера 🙂
При мен се получава същото  с водата. Никога не мачкам с мокри ръце, освен ако не е деня, в който трябва да я мия.  Може да изглежда добре за момента, но само докато изсъхне. После кошница.

# 485

Ето го оформящият и силно хидратиращ лийв ин на канту. Става и за дифузер, и за естествено изсушаване. Само за освежаване не е ок според мен.

# 486
като казвате, че рефрешвате с пръсти - какво имате предвид?
Намокрям си ръцете и мокря косата от корена към върховете,като наблягам на връхчетата,там най-трудно поема вода косата ми..Като е достатъчно влажна,размазвам между ръцете си финиша и започвам буквално да мажа от върховете към корена. Мажа като балсам или маска.После обръщам главата на една страна и с метода "молещи се ръце" разнасям от корена до върховете,обръщам главата на другата страна и повтарям процедурата.Накрая разресвам с пръсти и намачквам цялата коса,като се опитвам да стигна и до корените.
Опитах се да го разкажа цветно,дано е разбираемо.

# 487
Пробвах метода за рефреш, споделен от Ванеса - изненадващо добре се получи оообаче (може аз да съм сложила повече вода или крем), ама няма съхнене Joy И с дифузер и без, по-лесно щеше да е направо да я измия. Пак казвам, може би вината си е в мен. Благодаря VanessaDE, за съветите и търпението, с които ги раздаваш, безценна си!

# 488
Iseis,ако си намокрила повечко и си сложила и хидратиращ крем в по-голямо количество,няма съхнене,така е Grinning
Гледай да не е толкова мокра косата,а влажна.Само връхчетата мокри по-сериозно,те поемат много вода,а и изсъхват доста бързо.

# 489
Момичета, какъв гел ползвате? Никога не съм смятала, че 2b коса носи стилизиране с гел, обаче днес имах време да си поиграя и да експериментирам и честно казано съм впечатлена от добрия ефект. Откраднах гела на половинката, който ползва от дъжд на вятър, че косата му е, като за три глави (винаги съм се чудила за чий мъжете имат прекрасна коса, а жените вечно борим косопад и не знам си какво Unamused ) на Велнея. Качвам материал да онагледя творението, че да споделя мачкането и мазането сутринта.
Скрит текст:

Даже фибата не съм си махнала, ама тя ще седи там, докато блъскам по клавиатурата, че ме дразнят всякакви кичури и подобни, дето ми се навират в носа и очите. Крайно време е да я пусна по-дълга, обачее…

# 490
Аз съм с 2б, 2c, 3a коса(от всичко имам). Много съм доволна от желето на As I AM. Ставам основно 3а, на места 3b.

# 491
Аз от това желе не бях доволна, но преди години живях на изключително влажно място и ползвях черния тафт. От него косата ми се оформяше доста добре.

# 492
Ползвам shea moisture curl smoothie, харесвам eco styler с маслина и други, но тези особено.

# 493
Iseis, много са ти хубави къдриците!
Какви продукти ползваш?
Аз не успявам да постигна гладкост на кичурите на горния, външен пласт от косата. Под него косата ми е гладка и лъскава, връхчетата също, но отгоре изглежда суха - имам къдрици, имам и разтеглени спирали, дори и прави кичури.

И аз се нареждам сред доволните от крема за къдрици на Dessata. Харесвам и аромата, и ефекта му върху косата ми. Според вас протеинов продукт ли е? /съдържа хидролизиран меден протеин/
Подходящ ли е за морето?

# 494
Iseis, много са ти хубави къдриците!
Какви продукти ползваш?
Благодаря, по-скоро вълни са моето, но и аз имам много къдрави и почти прави кичури, което е доста, хм дразнещо. Поне да бяха или прави, или къдрави ми то - ни рак, ни риба. Ама к’вото дал Господ, важното е, че носейки косата си естествена грам не ми пука дали ще завали или задуха - кошницата си е винаги на място Joy
Продукти, по принцим моята коса предпочита протеин, конкретно на снимката съм ползвала зеленото Extra-Gentle шампоанче на Дюкре (много го харесвам за сухия ми скалп) и зелената, реконструираща маска на Алфапарф (любима ми е). След измиването слагам половин помпа термо олио на Елсев Frizz Killer Serum и една помпа крем за къдрици на Мароканойл. Този път сложих и малко гел, за експеримент и мисля, че ще продължавам с гела, харесва ми как задържа форма следващите дни. Суша с дифузер и това е. Имам фриз доста, особено ако я мачкам и мокря, обикновено само разресвам следващите дни с много широк гребен и леко - така става подредена и с по-разтеглени вълни, но ми харесва повече от къдрава топка косми на тиквата, сякаш някое пиле е свило гнездо там. Абе… който мисли, че е много лесно да си къдрав - ми не. Да си чуплив е още по-зле, защото пак прилагаш хиляди молитви да добие форма, ама държи само ден-два. Едната ми дъщеря има гъста и права, като праз коса и много и завиждам - няма стайлинг, няма мисъл какъв шампоан да сложи, даже да я върже не и остават следи, рахат.
Абе, каквото и да си говорим, важното е да имаме коса, че след косопада, който преживях преди почти година почнах да ценя всеки косъм, бил той къдрав или щръкляв.

Общи условия

Активация на акаунт