Къдрокоси красавици - 7

• 64 903
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
На Керастаз за хидратация съм ползвала мога да ти препоръчам серията с хайвер Хроноложист . Елексира можеш да го разнасяш както на влажна, така и на суха коса, също може да добавяш няколко капки в боята за коса, но само в сместта за дължините.

# 106
Feyre, звучи ми като да са ти много сухи краищата (може би и дължините). Бих слагала по-често масло, дълбоко овлажняваща маска би трябвало също да помогне.
От шампоаните, за които споменавате, ползвам на Мароканойл серията за къдрици и съм много доволна. Другите не съм ги пробвала.

# 107
  • София
Аз обикновено само чета темата Simple Smile, но да се изкажа, че аз лично не реша косата на сухо, само под душа, докато е "лигава" от маски и балсами.

И да попитам, сдобих се с Нектар Термик, кога да го слагам? Последен, или преди финиша за къдрици (обикновено ползвам един curl activator на Лакме или гел от ленено семе)? Или да ги смесвам? След сушене нанасям малко олио Purple rose на Орайт.

# 108
Нектар Термик задължително преди термична обработка ( добре подсушена коса, ако е след измиване) защото самата температура активира съставките .

# 109
  • София
Благодаря, да, това се сещам и аз Simple Smile. Не съм се изразила много ясно, ама дали най-последно от нещата, които слагам преди сушене? Примерно лененото семе или сметаната на Милкшейк кога?

# 110
А защо слагаш толкова много неща? Не я ли утежняваш?  Принципно нектар термика предпазва и подхранва , изсушаваш и нанасяш масло за заглаждане на крайчета и да избегнеш анти фриз ефекта и заплитането.
Сметаната според мен има ефекта на пяна за обем и може само в корените . Аз съм я ползвала за оформяне , но съм с къса коса и освен хубавият аромат нищо друго не усетих😄

# 111
  • София
Търся оформени къдрици, ако не сложа нещо с тази насоченост, след ден-два формата се губи и накрая имам захарен памук на главата. По принцип косата ми е 2b към 2с, когато съм ѝ сложила нещо. А нектар термика го взех за глезотия след многото възторжени мнения. Simple Smile
Олио слагам малко, намачквам къдриците с него, ако са се клечкосали някъде.
Сметаната ползвам рядко всъщност, най-често това
Скрит текст:

Или, както казах, домашен гел. Simple Smile

# 112
Аз бих сложила Лакмето първо и след това за защита Нектар Термика, друго не Simple Smile
След изсушаването вече,ако имаш нужда и малко олио Simple Smile

# 113
Здравейте, какво мислите за Alfaparf? Видях, че имат две серии за къдрава коса -  Alfaparf milano semi di lino curls

Alfaparf milano precious nature grape & lavender

# 114
От всички мазила, помади, кремове и какво ли не за къдрици, най-добрия резултат постигам с едно кенче бира🙂

# 115
Здравейте! Търся си протеинов шампоан, но напоследък уж гледам да са с протеин, а пък са по-скоро балансиращи. Не намирам шампоана на Loreal pro fiber, който ме е спасявал друг път, има някакъв нов, но не съм го ползвала, та моля за съвет за нещо подобно.

# 116
Здравейте, какво мислите за Alfaparf? Видях, че имат две серии за къдрава коса -  Alfaparf milano semi di lino curls

Alfaparf milano precious nature grape & lavender
И аз щях да питам за тази марка и по специално олиото за оформяне на  къдрици. Ползвала съм това от снимката и съм много доволна, но за другите ще се радвам на отзив Simple Smile

# 117
Привет! Аз съм с коса 2В, 2С ставам на морето. Simple Smile Харесвам на milk_shake спрейчето curl passion без отмиване, лекичко е и много приятно в ежедневието. Сега съм страшна фенка на Shea Moisture - взех си цялата серия curl and shine coconut hibiscus по препоръка. Натурални са, супер силно хидратират (аз съм доста суха от изрусяване) и много ми харесва аромата.

# 118
От всички мазила, помади, кремове и какво ли не за къдрици, най-добрия резултат постигам с едно кенче бира🙂
Как действате с бирата, може ли по подробно

# 119
  • София
И аз да питам за бирата 🙂

Общи условия

Активация на акаунт