Къдрокоси красавици - 7

• 64 905
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, да помоля да ми препоръчате продукт. Целта ми е да оформям къдриците, да постигам обем, да е с термозащита и да не води до по- бързо омазняване в корените.

# 136
Здравейте, извинявам се, че нахлувам така в темата, но ми трябва малки помощ. Не мога да определя какъв тип е косата ми. Чудя се между 2а и 2б. Гледах ужасно много снимки и пак не мога да реша, така че се надявам някой който разбира повече да може да ми каже.
Скрит текст:

# 137
Според мен определвно е 2А Simple Smile

# 138
Здравейте, момичета! За първи път се включвам по темата.
 Бихте ли дали мнение за тези продукти ?

# 139
Само ампулите на Олиосета съм ползвала.По указание се ползват на измита и подсушена коса.Придавали блясък,хидратирали,подобрявали еластичността...аз такива ефекти не видях.След тях косата ми ставаше на слама,матирана и без никаква еластичност,като каска стоеше.За да ги изхабя,ги нанасях като серум преди маска и отмивах или ги смесвах с маската.

# 140
Може ли в такъв случай да ми препоръчате маска, от която сте доволна и олио/кристали/масло като за последна стъпка?
Също така събирам мнения и за добър и бюджетен стилизиращ продукт.
Това е косата ми, когато й сложа стилизанти, иначе стои мека след баня, с каквато й маска да сложа, но къдриците нямат никаква форма. Искам нещо, от което да няма фриз, да стоят по стегнати и в същото време меки.
Само ампулите на Олиосета съм ползвала.По указание се ползват на измита и подсушена коса.Придавали блясък,хидратирали,подобрявали еластичността...аз такива ефекти не видях.След тях косата ми ставаше на слама,матирана и без никаква еластичност,като каска стоеше.За да ги изхабя,ги нанасях като серум преди маска и отмивах или ги смесвах с маската.

# 141
От няколко месеца използвам флуида на Preve Laboratories  и съм много доволна . Ползвала съм и желето на As I am , Curls , Deva и др. От флуида съм доволна както и крем гела на Bounce curl, но цената му е не е никак малка ..
Да отбележа косата ми е 2а-2б.

Може ли в такъв случай да ми препоръчате маска, от която сте доволна и олио/кристали/масло като за последна стъпка?
Това е косата ми, когато й сложа стилизанти, иначе стои мека след баня, с каквато й маска да сложа, но къдриците нямат никаква форма. Искам нещо, от което да няма фриз, да стоят по стегнати и в същото време меки

# 142
Косата ти е долу-горе като моята но, като цвят е много различна и има други нужди.Моите любимци са тежка артилерия,не съм сигурна,че на теб ще се отразят добре.
По към протеинови-Kerastase Densifique, Kerastase Thеrapiste, ApHogee Keratin 2 Minute Reconstructor, Joico K Pak
Хидратация-Joico Moisture Recovery
И балансирани,в които почти не се усеща някакъв превес- Joico Defy Damage, Mediceuticals MX Dual Therapy
За стилизанти и олиа не мога да кажа нищо,по простата причина,че не ползвам такива.Единственото олио което ми е допаднало до сега и пак рядко ползвам е на Bynoor,но то не се предлага в БГ

# 143
  • Пловдив
Vanessa, т.е. ти оформяш косата си само с маска, без да я отмиваш, така ли?
И това на Kerastase Densifique (маска?) не е ли за уплътняване на косата?

На гимнастиката, на която ходя, идва една мацка с разкошни къдрици. Разпитах я и каза, че не използва стилизанти, а само балсам, който не отмива. Аз ако направя това, косата ми ще изглежда мърлява и като немита. Но според нея не ползвам правилния балсам. Тя препоръча някакъв на Макадамия и един на John Frieda Frizz Ease, та не знам... може и да се престраша да пробвам.

# 144
Предполагам е имала в предвид балсам без отмиване - има такъв продукт , който нанасяш на измита ( с шампоан + маска ) и подсушена коса. Аз съм ползвала и беше ок докато бях с естествена коса. Нещо като мляко за къдрици е.

# 145
Аз съм го правила това да не отмивам балсама и верно косата ми ставаше супер. И то с един български зелен на цвят и вероятно смотан, но преди 20г. нямаше голям избор.
Ще взема да се пробвам пак🙂

# 146
Аз съм го правила това да не отмивам балсама и верно косата ми ставаше супер. И то с един български зелен на цвят и вероятно смотан, но преди 20г. нямаше голям избор.
Ще взема да се пробвам пак🙂

О да, вероятно говориш за Биолактин Simple Smile То нямаше друг, всички него ползваха и наистина беше добър.

# 147
Кипра Маца може би не съм се изразила правилно.Измивам маската/балсама задължително.След това обаче ползвам само крем за къдрици,който не фиксира и термо.Не обичам стилизанти,защото косата ми изглежда изкуствено.
Споменах маските,защото Елисавета питаше за маски от които съм доволна.
Маската Дензифик уплътнява,ако се ползва редовно,имам предвид поне на всяко второ миене.Аз я ползвам рядко,веднъж на две седмици,за поддръжка.

Това с балсама и аз съм го правила преди години,но тогава нямаше термо кремове и другите финиши.Сега пазарът е наводнен и си ползвам всичко по предназначение.
Най-вероятно мацката от гимнастиката е имала Leave-In предвид,те се водят балсами бе отмиване

# 148
Оо, ако мажката от йогата е говорила за този продукт : http://www.zlatnaribka.com/podhranvasht-krem-bez-izplakvane-macd … urishing-leave-in
Супер е Simple Smile , но фиксация няма, омекотява и заглажда.

# 149
John Frieda Frizz Ease, който жената е казала е с отмиване, но тя явно не го мие.
Аз ще пробвам, като го купя и ще ви пиша резултата. Не се притеснявам грам, че пише с отмиване, години наред така си правех косата и не съм имала поражения.
Тя мойта коса си е отделен човек със собствено мнение😂
Най-хубава е когато трябва вече да я мия, става супер яка от морската вода и расте като гмо царевица без да я торя🤣
Не и допадат никакви стилизанти за постоянно, веднъж от нещо става хубава, на следващото миене със същите продукти- отврат. Имам цял шкаф продукти за коса. От някои имам по няколко бройки, щото майка ми цял живот търси нещо, което не намира за негърската си коса и ми ги стоварва накуп. Понякога забравя, че е пробвала нещо, купува го и пак го дава на мен😂
 Само бира обича моята косица.
Начи е селска пияница😂😂😂

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 01:48 от Чисто луда

Общи условия

Активация на акаунт