Нашите уютни спални - тема 9

 • 68 275
 • 781
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 41 939
Хубаво, ама защо, ако няма нужда? Цикленето е прах, пари, майстори... А лакирането е много по-евтино и лесно. И не отнемаш от самото дърво.

# 16
 • Мнения: 69 276
Струва ми се, че ще се напласти лака...не обичам наклепано и дебело намазано каквото и да е. За това.
Особено като видя врата боядисана с блажна боя десет ката, с четка...бляк.
За мен като се прави нещо, се прави като хората...изчиствам до дърво, и нанасям покритието. Така обичам аз ...Simple Smile

# 17
 • Мнения: 41 939
При паркета е различно, но няма смисъл да спорим. Който както си харесва Simple Smile

# 18
 • SF
 • Мнения: 21 564
Аз мисля, че цикленето се прави, за да се махне стария лак, драскотини, запечатани с времето мръсоти, фино горния слой само като прах, за да се покаже красивия цвят на дървото. Може би ако изциклен паркет се лакира и заради подмяна на цвета се прелакира, става, но нециклен, потъмнял паркет да се подновява само с лак, ми се струва скалъпено.

# 19
 • Мнения: 41 939
Аз мисля, че цикленето се прави, за да се махне стария лак, драскотини, запечатани с времето мръсоти, фино горния слой само като прах, за да се покаже красивия цвят на дървото. Може би ако изциклен паркет се лакира и заради подмяна на цвета се прелакира, става, но нециклен, потъмнял паркет да се подновява само с лак, ми се струва скалъпено.

На теб ти се струва, но аз съм го правила три пъти на две места и не е скалъпено. И на лаковете си пише, че се използват и за това, не само за голо/циклено дърво.
Не разбирам от какво ще е потъмнял един паркет, ако лакът над него (който го защитава) го пази. След няколко години лакът се сдобива с фини надрасквания и изтънява, но ако се прелакира навреме дървото отдолу си е запечатано и недокоснато.  Може подът и да се мине съвсем леко с фина шкурка отгоре за да се матира старият лак. Производителите го препоръчват за да не се обели новият слой, но съвсем не е задължително и според мен се презастраховат - правила съм го и със, и без шкурка с еднакъв ефект. После матираното и надраскванията се запълват с новия лак и изчезват. Естествено, трябва да се прави навреме. Ако се остави лакът да се изтърка до дърво и да посивее самото дърво, ясно че се налага циклене. Но сега се сещам, че на свеки имаше две такива изтрити сиви петна пред вратите - там само зашлайфахме отгоре с виброшлайф цялата площ и по-дълбоко ММ зашлайфа петната. После лак и стана като нов. Всъщност по-добър. Не знам дали от лака или от годините, но паркетът стана леко по-тъмен и с цвят на старо и улегнало, не знам как да го обясня.

# 20
 • Мнения: 2 892
Здравейте,
Търсим си легло и гардероб на достъпни цени. Първо се бях насочила към Икеа, но май се отказах, скъпи ми се виждат за това което имах възможност да видя, а скоро и няма да мога. Трябва да избирам онлайн, иначе се обезмисля и оскъпява. Иска ми се да заложа на по-скъп гардероб, да е с голям и с плъзгащи врати, евентуално. За леглото 160/200 си мисля че важното е матрак да е ОК.
В старата тема погледнах няколко легла които ми допадваха но бях над 600 лв, едно тапицирано, с място за съхранение отдолу.
Мислех Виденов, но ми се струват не много надеждни.... Моля, за препоръки а аз ще се върна и ще си огледам по-детайлно мненията Ви. Спалнята е в сиво, но мисля че и бежаво легло би подхождало.
Освен това съм притисната и от време, че го отлагам отдавна, а старото вече е доста неудобно.

# 21
 • Мнения: 69 276
Какво разбирате под евтино легло?
В икея е пълно с легла с търсения размер, на цена около 300 лева. Това скъпо ли е?
https://www.ikea.bg/products/beds/beds-with-storage/double-king- … 6x209-sm/49130477

А това? 239 лева е.
https://www.ikea.bg/products/beds/double-king-size-beds/double-b … 4x206-sm/60446376

# 22
 • Перник
 • Мнения: 4 869
...
Мислех Виденов, но ми се струват не много надеждни....

За сина ми взехме това https://videnov.bg/leglo-nemo-chekmedzheta-za-matrak-120200 . Широко е 120 см., но си е стабилно. И съм доволна от обслужването като цяло - доставиха мебелите в предварително определения час, сглобиха ги бързо.

# 23
 • Мнения: 3 177
@_ni, в Емаг има доста евтини варианти, а много често имат и намаления, при които цените падат още повече. За качеството нямам никакви впечатления.
https://www.emag.bg/komplekt-mebeli-za-spalnja-irim-treff-leglo- … earch-Action=view
https://www.emag.bg/komplekt-mebeli-za-spalnja-irim-pito-leglo-1 … earch-Action=view
https://www.emag.bg/search/obzavezhdane-za-spalnia/%D0%BC%D0%B5% … F/sort-priceasc/c

# 24
 • Бургас
 • Мнения: 3 610
Първите две показани от Емаг спални са на Ирим. Бюджетни са и на Голд Аполо Русе, а според мен и една идея по-добро качество от Виденов. Разгледайте им сайта.

# 25
 • Мнения: 914
Аз харесваме Айко и Комо..
По скъп и масивен вариант е Явор..

# 26
 • Мнения: 463
Бих добавила и Юск. Миналата седмица имаше много добри намаления и ние си взехме всичко за спалнята на серията Vedde:
https://jysk.bg/search?query=Vedde&search_category=typed_que … D0%B5%D0%BD%D0%B5
Спалнята 160/200 беше 225 лв.
Доста са солидни и добре изглеждащи.

# 27
 • Мнения: 7 473
Имате ли идеи какви нощни шкафчета подхождат на боксшпринг спалня? След много колебания си купихме такава спалня и сме много доволни. Обаче с нощните шкафчета не знам какво да предприема.

# 28
 • Мнения: 1 209
Ако не държиш да прибираш нещо в чекмедженца, може някакви масички да сложите. Само за телефон, вода някоя декорация.

# 29
 • Мнения: 41 939
Или нещо тотално различно - някоя масичка с крака, както казаха, или нещо съвсем същото по поръчка. Например такова:

Общи условия

Активация на акаунт