Нашите уютни спални - тема 9

• 78 447
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Според мен, тук идеята на архитекта е била не точно за гардероб на Г, а за обособяване на дрешник пред банята. Нещо като това:

Което всъщност е много удобно, може да се затвори с подобна врата и да побере абсолютно всичко:

# 226
Да, но така банята става много далечна ..зад две врати - една на спалнята, втора на дрешника...трета на банята. Не съм сигурна дали е ок това...

# 227
Как бихте разположили гардероба в спалнята към която има баня? .
Скрит текст:
Ами от банята излиза доста влага, както и разни аромати и всичко ще попива в дрехите колкото и малко да се усеща на място, платът си поема. Гардероби отстрани на леглото може, на телевизионната стена също, но не мисля че остава достатъчно отстояние до леглото за да е удобно.

# 228
Гардероби отстрани на леглото може, на телевизионната стена също, но не мисля че остава достатъчно отстояние до леглото за да е удобно.

Срещу спалнята ще има само телевизор на стената. Няма място за нищо друго.
Благодаря на всички за коментарите и мненията. Heart

# 229
При ширина от около 320 спокойно се събират легло (до 210 см без много излишъци) + 45 см скрин и остават достатъчно за комфортна пътека. Това, което при теб е 323 при мен беше 315 и има доволно място, ако спалнята е без наклони на таблата и прочее.

# 230
Честно казано бих отворила врата за банята към коридора, а гардероба вътре на Г на стената на спалнята и бившата врата на банята. Влага и миризми докато спя - не. На хотел за кратко става, че е по-мързеливо, но да си лежа в леглото, да гледам телевизия, докато аспиратора работи, да зяпам и дишам тоалетната не искам.

# 231
  • USA
На мен както е на чертежа не ми харесва
Скрит текст:
За мен така си е идеално, като приемам, че гардеробите се отварят от страната към банята, а към спалнята си е обикновена стена, на която може да се закачи картина, например. Всички спални в американските къщи, включително и моите, са с подобен план. Няма влага, миризми и т.н.
По принцип стаята е с приличен размер и може да остане само с гардероби по стената до таблата на леглото, но тогава ще виждаш вратата на банята, което не е оптимално, поне за мен.

# 232
  • Mediterraneo
Моят протектор обхваща целия матрак, калъф с ципове е, няма как да се мести или събира под нас. Сваля се да се пере лесно. Но трябва да е съобразен точно с размера на матрака.
Децата имат друг вид протектори, като по- плътни чаршафи с ластик. Е, те се разместват.

Може ли повече инфо за Вашия протектор, от къде е купен, ако може и снимка Blush

Наистина нямам никакъв спомен откъде е купен, а и съм в чужбина, едва ли ще съм от полза. Снимка няма как да направя, съжалявам, разправия си е.
Eто тук може да се добие представа, има и клип
https://www.amazon.es/Beedsooth-Protector-colch%C3%B3n-Cremaller … p/B08JBL6KM3?th=1

# 233
Здравейте, насочила съм се към висока тапицираната спалня?Харесала съм на Тед, supreme comfort. Моля за мнения за високи легла-удобни ли са, как се поддържа този текстил?

# 234
Аз поръчвам леглата по 50см, с матрака стават към 60. За нас са много удобни. За кучето не са удобни, но му купих стълбичка, че обикаляше отдолу нещастен😆
Тапицирано легло нямам, точно защото не знам, как бих го чистила. Иначе ги харесвам, но на първо място ми е практичността и после красотата.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 19:27 от Чи лу

# 235
Здравейте, някой може ли да ми обясни как  точно се правят тези гардероби и с какъв материал? Възможно ли е да се постигне с
пдч? Различни мебелисти ми казват различни неща.

# 236
Според мен от ПДЧ не може.
Може евентуално да се направят от фрезован МДФ, ама ми изглежда нерационално.
А може и да се направят рамки от масив или МДФ и отзад да се залепи платно от шперплат или нещо друго подходящо. Най-удачно ми се струва рамки масив + шперплат.

# 237
В икея има такива врати.

# 238
Според мен от ПДЧ не може.
Може евентуално да се направят от фрезован МДФ, ама ми изглежда нерационално.
А може и да се направят рамки от масив или МДФ и отзад да се залепи платно от шперплат или нещо друго подходящо. Най-удачно ми се струва рамки масив + шперплат.
Е то може плоскост ПДЧ и залепено отгоре МДФ, шперплат, дървен профил, според дебелината, която искат да постигнат.. и отгоре боя на всичко..
Всичко може, само на който го прави да му се занимава (обикновено не).
В tube-то има клипчета много, явно е модерно... Или по-скоро завръщащо се старо, наскоро горих доста дъртичък подобен изгнил гардероб...

# 239
Това е от група за мебелисти във фб.
Пише, че е изцяло от пдч.
Аз имам подобна кухня отпреди 15-16г, прави ми я мебелист. Ползвам я 2месеца в годината, но много интензивно и е съвсем като нова. Тогава имаше профили от мдф и същия десен пдч 8 мм. Не знам, дали все още ги има.

И още снимки
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 21:09 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт