Нашите уютни спални - тема 9

• 78 456
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
А как ви звучи пдч корпус и врати от мдф фолио… какво е това фолио? Залепя се отгоре, за да имат цвят ли?

# 241
А как ви звучи пдч корпус и врати от мдф фолио… какво е това фолио? Залепя се отгоре, за да имат цвят ли?
Пиши в темата за кухните. Там има мебелист, най-вероятно ще ти отговори и за фолиото и за гардеробните врати.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 00:34 от Чи лу

# 242
Да, някаква машина залепя това фолио, мисля, че терминът е мембранно. От вътрешната страна шкафът ще е бял или с цвета на пдч-то, което изберете с майстора. Вратичките могат да бъдат фрезовани, може и плоски. Фолиото покрива видимата част плюс кантовете,  което е добре, защото няма да има от онези странични лайстни, които се разлепят. Много грозен рал с цветове ни показа майсторът за този мдф,  затова се отказахме от идеята и отидохме на вариант боядисване с цвят по наш избор, което качи стойността на офертата мноооого. Всичко това се отнася за кухня. Надявам се все пак да съм била полезна.

# 243
Това фолио за вратички без кантове се слага само на МДФ, не може на ПДЧ, зашото си личи и най-малката неравност. То и на МДФ ако има една драскотина или една песъчинка и после става дефект.

# 244
  • Пловдив
Здравейте,
Моля за споделен опит - как точно се застила Легло тип бокс спринг?
Само чаршаф с ластик ли се използва?
Другото, което обмислям е факта, че матрака е едностранен, и е застопорен, което не дава възможност да се върти глава/крака.  Подмяната във времето как се случва също ми е любопитно.
https://www.enikom-m.com/bg/product/1/leglo-tip-boks-spring-korl … /1708-search.html това много ми допадна.

# 245
  • Под Сините камъни
Здравейте,
Другото, което обмислям е факта, че матрака е едностранен, и е застопорен, което не дава възможност да се върти глава/крака.  Подмяната във времето как се случва също ми е любопитно.
https://www.enikom-m.com/bg/product/1/leglo-tip-boks-spring-korl … /1708-search.html това много ми допадна.
Ползвам чаршаф с ластик като предпазна мярка и отгоре обикновен чаршаф. Че ние много се въртим и все събираме чаршафите. Иначе нашият матрак не е застопорен и немога да дам мнение. Леглото ни е от Айко

# 246
Другото, което обмислям е факта, че матрака е едностранен, и е застопорен
Не го знам точно това легло от линка, но по принцип с бокспринг легло не би трябвало да е застопорен матрака, застила се стандартно, върти се ако искаш. На място видя ли го? На снимката се вижда че леглото е сандвич от две части, долната е боксспринга, горната е матрака, който би трябвало да е подвижен.

# 247
Здравейте, много мразя да ми се намачкват чаршафите и да се събират, обаче каквото и да правя, все се случва... ползвам чаршафи с ластик, отделно слагам ластици отдолу, за да ги държи и горе долу става, но е невероятно трудно да се сменят.
Та понеже ми предстои купуването на нова спалня и матрак, има ли начин да се слагат лесно чаршафите и да си стоят на място, без да се събират?

# 248
Щом ви се събират и чаршафите с ластик, вероятно взимате по-голям размер или някаква лигава материя.
Аз си шия ластик на чаршафите от комплектите, които купувам (памучен сатен) и винаги стоят опънати без да се събират. Правя четири ъгъла по размера на матрака, зашивам ластик само на късата страна и стават идеални.
Научих се, защото ММ си ги увърташе на шията чаршафите без ластик😆

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 02:02 от Чи лу

# 249
Здравейте, много мразя да ми се намачкват чаршафите и да се събират, обаче каквото и да правя, все се случва...
Зависи от изработката на самия чаршаф. Имам такива дето си стоят изправени и пасват идеално и такива които стоят по-свободно и се бръчкат леко, като размер би трябвало да са еднакви, но ръбчето явно е ушито различно ¯\_(ツ)_/¯ Гледай размера отстрани да съвпада с дебелината на матрака, защото има различни по дълбочина. И може би си вземи нещо по-скъпо и марково.

# 250
Ползвай чаршафи по-малко еластични, така няма да имат много накъде да мърдат.
И не им се впечетлявай толкова Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 251
Бихте ли споделили откъде купувате чаршафи с ластик?
Досега съм взимала само от Икеа от най-скъпите, уж е точния размер, но...

# 252
От LaRedoute имам още от преди 15 години Simple Smile Английски George/ Matalan ...  Лидъл, от Метро, от все тая къде нещо намалено Simple Smile
Изобщо не ме дразни нито намачканото, нито нагънатото. Даже не съм се сетила да ги гледам дали са намачкани. На мен са ми съвсем ок.
Нито ги гладя.
Много съм дзен относно чаршафите Simple Smile

# 253
miraluba Ние сме с такова легло, като му слагам протектор с ластици  и отгоре чаршаф. Обмислям обаче покупка на някакъв топ матрак, за да предпазя основата от изкривяване, защото когато ходихме да гледаме това легло и още едно от Еником и при сядане забелязах, че матраците са се "повредили" и според мен това с топ матрак е удачен вариант също.

# 254
  • Пловдив
Alesanas, благодаря за включването.
Отказах се от спалня със статичен матрак. т.е. да не можеш да го завъртиш на 180 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт