Нашите уютни спални - тема 9

• 78 466
  • 781
  •   1
Отговори
# 255
  • Mediterraneo
Бихте ли споделили откъде купувате чаршафи с ластик?
Досега съм взимала само от Икеа от най-скъпите, уж е точния размер, но...

Отвсякъде. Всичките ми чаршафи са с ластик от поне 15 години насам. От Ла редут имам за леглата на децата на по 10 години чаршафи, не са мръднали( нито платът, нито ластиците). Напоследък купувам от Лидл предимно. Не държа на нищо друго, освен да са чист памук.

# 256
От около година ползвам спално бельо от Юск, не го заменям. памучен сатен, много често пускат намаления.

# 257
  • София
Щом ви се събират и чаршафите с ластик, вероятно взимате по-голям размер или някаква лигава материя.
Аз си шия ластик на чаршафите от комплектите, които купувам (памучен сатен) и винаги стоят опънати без да се събират. Правя четири ъгъла по размера на матрака, зашивам ластик само на късата страна и стават идеални.
Научих се, защото ММ си ги увърташе на шията чаршафите без ластик😆

Чи лу, може ли снимка на ъгъла на някой чаршаф за да видя как го правиш когато е удобно, моля! Hearts

# 258
Да, ето. Точно този чаршаф, сигурно е на повече от 10г и не е мръднал.
Те и масовите трикотажни чаршафи са така ушити, но ластикът е по цялата обиколка.
Скрит текст:
Така се прави, аз даже нищо не режа, само го зашивам. Получава се един триъгълник и после с ластика го зашивам.
Не правя канал за да навървям, а просто шия на зиг-заг ластика опънат, той после се набира заедно с плата. Шия от късата страна, т.е. от горния и долния край на спалнята, като захващам и по една педя от дългата. Става като похлупак все едно на матрака и ластикът го държи стегнато.
Даже, ако размерът е точен, може би и без ластик ще си пасне, но не съм пробвала.
 За 10мин работа, ако имаш машина.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 13:51 от Чи лу

# 259
В момента тече ремонта на дългоочакваната за мен спалня..Харесала съм си ето това

И такава тоалетка,но маалко по-широка.

Но като гледам готовите модели на тапицираните легла,няма точно ъова,което искам аз.Май ще се наложи да са по поръчка.Може ли да ми дадете някакви линкове на сайтове,фирми производители,(с нормални цени)или ако сте виждали готово легло..Благодаря

# 260
В момента тече ремонта на дългоочакваната за мен спалня..Харесала съм си ето това

Но като гледам готовите модели на тапицираните легла,няма точно ъова,което искам аз.Май ще се наложи да са по поръчка.Може ли да ми дадете някакви линкове на сайтове,фирми производители,(с нормални цени)или ако сте виждали готово легло..Благодаря
Привет,от 2 месеца разглеждам за високо,тапицирано легло и готовите не стават при мен също.Аз се спрях на легло от Тед.За мен цена-качество е оптимално при тях.Може да разгледате мебели Веко също.

# 261
# 262
Сериозно ли ви харесват такива тоалетки? Много са ми хотелски... Или на фризьорски салон ми бие. Ама не и на домашен уют.

# 263
Tatyana G Много благодаря,веднага ще влезна да разгледам! 🌹
Teta_75 Благодаря за времето,което отделихте за да намерите това,което търся 🌹
Duhi_puhi Да! Още първия път в който видях тази тоалетка,ето на тази снимка

За щастие намерих рафта в Икеа 😊

# 264
  • SF
А огледалото?

# 265
Не съм стигнала още до огледалото,но няма да е с такива крушки точно..Даже може да е без светлина.Имах предвид,тоалетката и това как изглежда заедно с рафта.

# 266
Можеш да си избереш цвят:
https://www.esteta.bg/bg/meka_mebel/tapicirani-spalni/tapicirano … eglo-model-Havana

Не знам какво значи за теб "нормални" цени, но ти го показвам. Иначе имат и много други тапицирани легла.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 22:29 от petiaivanov

# 267
petiaivanova Благодаря! 🌹
Сега ще разгледам! И надявам се да намеря това,което търся! Накрая ще ви покажа какво се е получило!

# 268
Това са шкафчетата alex от икея, има и плотове отделно в раздел офис, та може да си комбинира, да, тоалетка/те като бюро го ползват, но и тоалетка става също.
Аз мислех че такова огледало се търси...щом то отпада, възможностите стават безбройни Simple Smile

# 269
Тета75 да,да цялата работа е заради комбинацията! Много ми харесва.!Претенции за огледалото нямам,може да е обикновено с някаква рамка..,🌹 Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт