Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 67 834
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,днес пристигнаха спрейчетата на Better You.
Прилагам снимка,ако може да се консултирам отново с вас.
5 впръсквания на ден добра доза ли е спрямо моя дефицит.

Здравейте,моля да ме насочите какви дози витамин D да приемам от спрея Better You и коя разновидност точно да си взема имайки в предвид моите показатели.

И ако може някой да ми каже в коя част на деня да го впръсквам защото ще взимам и желязо ferrotone.

# 271
  • Столичанин ама не в повече :D
Ако едно впръскване е 3000 ие d и 75 мкг к2, тогава по едно впръскване на ден. Ако беше само витамин д тогава щях да ти кажа по две впръсквания, ама не е.

# 272
И аз се поведох от надписа отпред на кутийката пише (3000 IU),но като прочетох отзад с Бг превод пише 1000 .

Много подвеждащо и неориентировъчно Confused

# 273
Отпред на опаковката е дадена според мен максималната дневна доза. А в описанието на български е даден превод, който да не е в разрез с българските норми. Преди няколко месеца имах сага с едни таблетки хром с различна дневна доза на английски и български език и питах вносителя им за това разминаване. Казаха и че в Америка максималните дневни дози са завишени спрямо тези в България.

# 274
И аз се поведох от надписа отпред на кутийката пише (3000 IU),но като прочетох отзад с Бг превод пише 1000 .

Е тогава би могла  по 3 или 4 впръсквания, 5 не, щот к2 (който всъщност аз не препоръчвам и съм писал достатъчно пъти що) става прекалено висока доза. Simple Smile

# 275
к предполагам не е капки Simple Smile ... а хиляда
К е вит К2. Ставаше дума за 100mcg дневно заедно с приема на вит. Д
Denis пита за 4к IU вит Д , дали е 4000 IU , не за К2.
Да, точно, както сте го написали. 🙂
Разбрахме се. Мерси!

# 276
Този спрей и аз съм си го взела на работа че ми е по-удобен за там. Наистина подвеждаща е информацията. Уж писали 3000IU, а всъщност 1 впръскване е 1000IU. Трябва 3 пъти да пръснеш за 3000. Аз го взех с идеята че 1 пръскан е 3000, но не е.

# 277

Е тогава би могла  по 3 или 4 впръсквания, 5 не, щот к2 (който всъщност аз не препоръчвам и съм писал достатъчно пъти що) става прекалено висока доза. Simple Smile
А мога ли да впръсквам 3 пъти BetterYou D3+K2 и да допълвам с 4 капки Вигантол?

# 278
Не мисля, че е добра идея, винаги е добре да се използва само един препарат, когато го свършиш, тогава започни с друг. Simple Smile

# 279
Аз използвам същия препарат. Отпред пише 3000 UI, защото толкова е препоръчителната дневна доза на производителя, която се достига с три впръсквания. Аз в началото използвах Вигантол, но после минах на този, първо, защото не приемам мазна храна и не знам дали се усвоява, втора защото този има и К2 и мислех, че е по-добре, трето, защото приема е по-лесен. Но изглежда ще трябва да чета още по отношение на К2. 🙄

# 280
Здравейте!
Днес приех първата дозичка от желязото на Ferrotone.С нарастването на деня все повече се чувствах жизнена и енергична.Не мога да повярвам,че я няма онази смазваща умора,няма го виенето на свят,няма го причерняването, прилошаването и задуха!
И това само от една доза,а си представям като си набавя всички липси.
Как всички лекари при които бях не се сетиха да ми изследват по-рано тези показатели.Като се замисля сигурно отдавна  съм с тези липси,може би през бременноста(преди 10г.).
Извинявам се,ако не е тук мястото да споделя това!
Надявам се да дам кураж на четящи със същите симптоми,а още не са започнали терапия.Hug
Толкова съм щастлива,това е истинско чудо за мен! Heart

# 281
Здравейте, синът ми е на 2,5 год. и давах вит Д първата годинка - по 1-2 капки вигантол, после спрях. Сега покрай много чести боледувания и като попрочетох малко за витамин Д и важността му за имунитета реших да давам отново като започнах със спрей на Валмарк 2х400 IU впръсквания, тъй като беше болно детето. Забелязах, че откакто давам витамина изкарва по 5 дни в яслата без сопол (преди това на 2-3 ден вече точеше сополи и го спирах за 10-15 дни докато мине).
Въпросът ми е каква доза да давам според вас при ежедневно ползване когато е здрав? И дали да увеличавам дозата при боледуване? На тази възраст няма как да му вземат венозна кръв, за да тестваме нивата.

# 282
Зимно време би могла до 2000 iu, лятно може и да го спираш, но не повече от това. Simple Smile

# 283
То въобще при такива (малки) дози дори и за дете може ли да се предозира това нещо и колко е опасно?

# 284
Може да се предозира и не е ок, защото това е скоростно израстващ организъм, и може да се получи хиперкалциемия, хиперкалциурия и камъни в бъбреците, между 1 и 9-10 години възприеманите за безопасни дози са максимум до 2500-3000 iu. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт