Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 68 007
  • 753
  •   2
Отговори
# 165
О тази кръвна захар е зле, води се предиабет, изследвай инсулин и гликиран хемоглобин и си преосмисли сериозно храненето и движението.
Да, и аз виждам.
И ЛЛ каза, че се води предиабет. Предстои ми консултация с ендокринолог. ЛЛ ми ограничи ориз, картофи и бял хляб, но аз не ги консумирам често. Бяла захар и сладкиши не консумирам, както и пържено, планирано, консервирани и обработени храни, джънк фуд и т. н. Но движението ми е малко. Факт!

# 166
  • Столичанин ама не в повече :D
А какво ядеш? Ограничаването на споменатите храни спада към обичайните съвети, но не е достатъчен. Консултирай се и с ендокринолог.

# 167
Пълнозърнести продукти, зеленчуци, месо - пасищно, яйца, млечни фермерси - без прясно мляко или много рядко, зехтин, масло от авокадо, ядки, плодове. Шоколад - само черен, сладкиши - само домашни нисковъглехидратни, риба - предимно див улов

# 168
Какво разбираш под пълнозърнести продукти, ако имаш предвид хляб го разкарвай, млечните също са инсулиногенни, маслото от авокадо го замени с авокадо, тея сладкиши, които сигурно са с еритрол и стевия, също не са добра идея, от плодовете наблегни на горските (малини, къпини, боровинки).

# 169
  • София
Нова съм в темата!
Казвате че не намирате никъде Вигантол?

Намира се все още. По принцип всяка година по това време изчезва за малко.

# 170
  • София
Ако на някоя от вас ви трябва да пише и с удоволствие ще и пратя

# 171
Здравейте,

Как ще коментирате резултата на витамин Д? С Хашимото съм.

Дълго време приемах по 2-3 капки дневно Вигантол, но не се вдигаше и преди 3 месеца започнах със спрея на Бетър Ю 3000IU. За първи път има покачване, но целя бременност и съветът от имунолог, с когото правих консултация, е стойностите да се качат поне до 50-60 ng/ml. Мога ли да увелича дозата или ще продължи да се покачва бавно?

Това са резултатите от днес - 38.1 ng/ml
Скрит текст:

Това е от преди 6 месеца - 30.8 ng/ml
Скрит текст:

Благодаря!

# 172
Витамин д е мастноразтворим и затова бавно се качва, ако вземаш по една доза  3000ui можеш да ги качиш на 2 тоест общо 6000ui, но не повече. Намали приема на б12 ако приемаш такъв, и си изчакала поне 2 седмици без прием преди изследването.

# 173
Здравейте, момичета и Честит Празник! 💐

Прикачвам изследванията ми, които са правени с 1 месец отстояние.

Бременна съм в 12 г.с. и приемам Вигантол по 30 капки седмично, но явно не е достатъчно щом за месец се е повишил само с 2. Според вас има ли някаква причина да не се повишава? Например да не го усвоявам, Вигантола да не е подходящ или има някакъв друг проблем?
Б12 е повишен, но предполагам е нереален резултат?! защото не спазих срока и го спрях само около 5 дни преди изследването, а го приемам по 1 през ден.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 11:20 от Darling*

# 174
Не, дозата ти е ниска, увеличи на два пъти по 30 капки (или по 10 капки всеки ден) и след три месеца изследвай отново и не няма да предозираш.
Честит празник на всички дами! Flowers Bouquet

# 175
Моля за помощ.  Тези капки по колко се дозират? На превода пише по една капка , а на етикета по 0.5 мл, колкото е и разграфена пипетката.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010024880

# 176
Моля за помощ.  Тези капки по колко се дозират? На превода пише по една капка , а на етикета по 0.5 мл, колкото е и разграфена пипетката.

1 капка = 0.5 мл = 2500 IU

Колко са ви предписани или колко искате да приемате?

# 177
По принцип ми изписаха за 1 месец по 2500 на ден и после по 1000 . Но според мен няма как 1 капка да е 0.5. На пипетката е отбелязано на около 2 см от върха 0.5.

# 178
Моля за помощ.  Тези капки по колко се дозират? На превода пише по една капка , а на етикета по 0.5 мл, колкото е и разграфена пипетката.

Половин пипетка е 2500iu.

От тук..в друг сайт го гугълни, описанията са по-конкретни.
Например тук
https://factors.bg/vitamin-d3-techen-2500iu-59ml.html#expand

Същото пише и в сайта на Фрамар

Тоест...аз го разбирам така, че в 0.5 мл има 2500 единици.
Grinning

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 17:45 от teta75

# 179
Моля за съвет, дъщеря ми е на почти 10, с бурен растеж, за година порасна с над 10 см. От време на време има и цикъл.При профилактични изследвания установих, че хемоглобина и е занижен на 112 при реф ст от 119, Вит Д10 - 10,4 ng/ml, a Вит б12 - 184 pg/ml.
Трябва ли и други изследвания да направим?

Общи условия

Активация на акаунт