Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 67 823
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Декември поръчах от Онлайн здраве на Natural factors D3 5000 IU |  240 софтгел капсули за 21лв, сега виждам е 24лв. Дойде за 1 ден. Доставка 3,50лв при покупка над 1 артикул до офис на Спиди. В случай че на някой му е полезно инфото.  https://www.online-zdrave.com/p/vitamin-d3-5000-iu-vitamin-d3-50 … oftgel-kapsuli-2/

# 376
Аз взех 2000 единици, 120 меки капсули са, за 16 лв от аптека Гален.
Има и твърди хапове, те са по-евтини. На мен капсулите са ми по-удобни.

# 377
При дефицит от 62.2 nmo/L (референтни: 80 - 250), по колко впръсквания дневно е оптимално да се правят от спрея на "BetterYou" - "D3000 + K2"?
Аз не мога да разбера този спрей какво количество Витамин D съдържа в едно впръскване - 3000IU или само 1000?!

EDIT: Прочетох в Интернет - явно всяко впръскване е 1000IU. Значи, по колко на ден, при горепосочения дефицит, според вас? Това е резултатът на мъжа ми.

# 378
  • София
При дефицит от 62.2 nmo/L (референтни: 80 - 250), по колко впръсквания дневно е оптимално да се правят от спрея на "BetterYou" - "D3000 + K2"?
Аз не мога да разбера този спрей какво количество Витамин D съдържа в едно впръскване - 3000IU или само 1000?!

EDIT: Прочетох в Интернет - явно всяко впръскване е 1000IU. Значи, по колко на ден, при горепосочения дефицит, според вас? Това е резултатът на мъжа ми.
Вит. Д, около 7-8 до 10 000IU на ден... но, посочи каква е дозата на вит. К2 при едно впръскване... за този дефицит на вит. Д, трябва около 200-220 мкг вит.К2/дн.

Дай линк на продукта, ... моля.

# 379
Благодаря за отговора, Денисче!

В едно впръскване има:

Витамин D3 – 1000 IU / 25 μg

и

Витамин К2 (МК-7) – 25 μg.

Линк.

# 380
  • София
Благодаря за отговора, Денисче!
Скрит текст:
В едно впръскване има:

Витамин D3 – 1000 IU / 25 μg

и

Витамин К2 (МК-7) – 25 μg.

Линк.
Тогава да са 8 впръсквания = 8000IU вит.Д + 200мкг К2
След 2 месеца прием + 20 дни пауза ->  контрола

# 381
Здравейте!

Моля за мнение за резултат 57, при реф.стойности - 50 за долна и 120 за горна граница на лабораторията.
Става въпрос за дете на 5 и половина, като се има предвид, че до преди месец му давах по 1 капка Ойлесен и от време на време течно риб.масло.

Струва ми се на долна граница, да започвам ли пак да му давам, какво мислите?

Благодаря!

# 382
  • София
Здравейте!
Скрит текст:
Моля за мнение за резултат 57, при реф.стойности - 50 за долна и 120 за горна граница на лабораторията.
Става въпрос за дете на 5 и половина, като се има предвид, че до преди месец му давах по 1 капка Ойлесен и от време на време течно риб.масло.

Благодаря!
Здравей!
Вит. Д, може да е по-висок.
 1 капка Ойлесен колко вит.Д съдържа? ... ако е 400IU , това е поддържаща доза за зимните месеци и то при здрави деца... и няма как тази доза да попълни дефицит.
Ако искаш да увеличиш нивата, увеличаваш тази доза, поне 2-3 пъти

# 383
Здравейте!
Скрит текст:

Благодаря!
Здравей!
Вит. Д, може да е по-висок.
 1 капка Ойлесен колко вит.Д съдържа? ... ако е 400IU , това е поддържаща доза за зимните месеци и то при здрави деца... и няма как тази доза да попълни дефицит.
Ако искаш да увеличиш нивата, увеличаваш тази доза, поне 2-3 пъти

Да, 400 IU съдържа.
Много благодаря за отговора!

# 384
Здравейте,
Моля ви за мнение за следния резултат при бременна при положение, че не се приема
допълнително под никаква форма.

# 385
  • София
Здравейте,
Моля ви за мнение за следния резултат при бременна при положение, че не се приема
Скрит текст:
Здравей!
1,25(ОН) вит. Д се тълкува заедно с 25(ОН) вит. Д ... но, най-общо ако е висок, това означава, че в тялото се отделя повече калций. Консултирай се, все пак,  с Ендокринолог.
ПП.
Вит. К2 (МК-7) връща калция обратно в костите ( това информативно)... но, ако си с генетична мутация - първо се консултирай с генетик.

# 386
Благодаря много за отговора!
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
1,25(ОН) вит. Д се тълкува заедно с 25(ОН) вит. Д ... но, най-общо ако е висок, това означава, че в тялото се отделя повече калций. Консултирай се, все пак,  с Ендокринолог.
ПП.
Вит. К2 (МК-7) връща калция обратно в костите ( това информативно)... но, ако си с генетична мутация - първо се консултирай с генетик.

# 387
denis, би ли помогнала в определянето на дозите от Д и К2, както и продължителността на приема им преди следваща контрола? Изследването е на жена, 45 г., в менопауза - липсва цикъл от четири години.

# 388
  • София
denis, би ли помогнала в определянето на дозите от Д и К2, както и продължителността на приема им преди следваща контрола? Изследването е на жена, 45 г., в менопауза - липсва цикъл от четири години.
Скрит текст:
Вит. Д, около 7-8000IU + K2 (MK-7) около 200мкг ..... контрола след 2 месеца прием + 20-на дни почивка
Жената е добре да провери и желязото, т.н. Железен панел... защото има сериозен дефицит на вит.Д и едва ли е само този дефицит ( на бази този + по-ранна менопауза и т.н.). Моето мнение, е да се проверят всичките, но както си прецени - ... поне по-важните.
Да включи магнезий.

# 389
Много благодаря, denis!
Да, има дефицит на фолиева и Б12, но там съм наясно и мога да й помогна, благодарение на познанията, натрупани с твоя помощ Hug
Ще предам за железния панел.

Общи условия

Активация на акаунт