Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 67 766
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Така е. Миамим...прочети на тази страница само какви са дозите и при какви дефицити са.

# 406
  • София
Моя дефицит деше още по-нисък от вашия / 5/, И го вдигнах с по 20 капки 2 пъти седмично Вигантол. Пробвах да го пия всеки ден по 5 капки, но получавах болки в ставите.
След година и половина прием отидох на ехограф по друг повод, та ми откриха случайно образувани калцификати в 2 органа, освен камъните в бъбреците, които си го имам от 15 години.
Да отбележа, че с Вигантола не съм приемала К2. Така че, прекалено големите дози не са добър вариант за всички. Аз съм доволна от Вигантола, защото ме спаси в най-трудните ми моменти, но вече си мисля, че използването на друг по-нов препарат с включен вит К2 е по-добър вариант. Всичко е индивидуално явно.
Пожелавам бързо оздравяване.

До записания час при ендокринолог, аз също пих Вигамтол по 7-8 лапки на ден /самоназначен/  и симптомите започнаха да намаляват.
Успех!

# 407
  • София
Започнах и аз с 8 капки вигантол.
Странното е, че нямам абсолютно никакви симптоми или неразположения и силно се изненадах от този резултат. Даже на моменти си мисля да не би да е някаква лабораторна грешка.

# 408
  • София
Може би сте късметлийка 🙂

С наваксване на дефицита ми мина хронично главоболие, което имах от 15 години и не предполагах, че е от това 😄😄😄

# 409
След година и половина прием отидох на ехограф по друг повод, та ми откриха случайно образувани калцификати в 2 органа, освен камъните в бъбреците, които си го имам от 15 години.
Да отбележа, че с Вигантола не съм приемала К2. Така че, прекалено големите дози не са добър вариант за всички. Аз съм доволна от Вигантола, защото ме спаси в най-трудните ми моменти, но вече си мисля, че използването на друг по-нов препарат с включен вит К2 е по-добър вариант.

Точно, много е важно да се приема К2 заедно с Витамин D.

# 410
Здравейте, с дефицит на витамин Д съм. Ендокринолог предписа вигантол по 20 капки седмично. Само че аз си взех спрея на BetterYou +k2 поради многото препоръчвания и по-доброто усвояване Simple Smile
Според вас по колко впръсквания на ден трябва да правя? Знам че се пръска под езика или отстрани на бузите - трябва ли да редувам?

# 411
Витамин Д ми е 15, недостиг,приемам на спрей.
Дали чрез него ще мога да  наваксам.

По колко капки от Вигантола мога да вземам?

# 412
  • София
Здравейте, с дефицит на витамин Д съм. Ендокринолог предписа вигантол по 20 капки седмично. Само че аз си
Скрит текст:
взех спрея на BetterYou +k2 поради многото препоръчвания и по-доброто усвояване Simple Smile
Според вас по колко впръсквания на ден трябва да правя? Знам че се пръска под езика или отстрани на бузите - трябва ли да редувам?
Здравей!
Имаш доста сериозен дефицит на вит.Д ... доза вит.Д около 6-7000IU + K2 200mcg ... ако ти е трудно да прецениш, дай линк на продукта или посочи в едно впръскване колко се съдържа.
Желязото е добре, но Феритина е нисък?!Може да е лабор. грешка... добре е да пуснеш целия т.н. Железен панел... но преди това пий повече вода поне 4-5 дни ( по 3-4л. /дн), защото ако си дехидратирана, показателите не са обективни.... а при теб има несъответствие и това е най-лесното, което може да направиш, за да избегнеш грешки/нереални резултати.
ФК може да е повече... добре е да провериш и В12

doroty3
Дай рефер. граници, моля... и ориентир за годините.

# 413
Здравейте, с дефицит на витамин Д съм. Ендокринолог предписа вигантол по 20 капки седмично. Само че аз си
Скрит текст:
взех спрея на BetterYou +k2 поради многото препоръчвания и по-доброто усвояване Simple Smile
Здравей!
Имаш доста сериозен дефицит на вит.Д ... доза вит.Д около 6-7000IU + K2 200mcg ... ако ти е трудно да прецениш, дай линк на продукта или посочи в едно впръскване колко се съдържа.
Желязото е добре, но Феритина е нисък?!Може да е лабор. грешка... добре е да пуснеш целия т.н. Железен панел... но преди това пий повече вода поне 4-5 дни ( по 3-4л. /дн), защото ако си дехидратирана, показателите не са обективни.... а при теб има несъответствие и това е най-лесното, което може да направиш, за да избегнеш грешки/нереални резултати.

Здравей, благодаря ти за коментара! Спреят е 3000. Ето това са всичките изследвания + б12 - при него също има дефицит, от него приемам 1000мг метилкобаламин под езика.  И ФК приемам - неофолик мета.
Резултатите бяха видяни и от хематолог, но май много не му се занимаваше с мен.

# 414
Може ли да взимам витамин Д без К2 и по една таблетка 1000IU 25 mg на Solgar добре ли е? 6,69 ми е Д при норма над 30.

# 415
О, не, абсурд, трябва да вземаш поне по 6000 IU дневно, при този дефицит.

# 416
О, не, абсурд, трябва да вземаш поне по 6000 IU дневно, при този дефицит.
По 6 таблетки на ден? Без К2?

# 417
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
Здравей, благодаря ти за коментара! Спреят е 3000. Ето това са всичките изследвания + б12 - при него също има дефицит, от него приемам 1000мг метилкобаламин под езика.  И ФК приемам - неофолик мета.
Резултатите бяха видяни и от хематолог, но май много не му се занимаваше с мен.
Скрит текст:

[/quote]
А К2 колко е?
Това ли е продукта:
https://fitnessdobavki.bg/betteryou-vitamin-d-k2-oral-spray?gcli … AYASAAEgIo9_D_BwE
Ако да...:
Състав на едно пръскане:   1000IU (75μg) витамин D плюс 25μg витамин К2
по 7 пръскания на ден ... за да е малко по-висока дозата на К2 ........... за два месеца + 20 дни почивка => контрола
Виждам, че си с ИР, което предполага, че си с перманентен дефицит на вит. Д и най-вероятно ще трябва да приемаш поддържащи дози ... Хомоцистинът е висок - отиваш в рисковата зона на ССС-ма... ( той се контролира чрез  В12, В6 и ФК) имаш и Хипофункция на ЩЖ  и ако не контролираш и нея, трудно ще контролираш ИР ( просто съвет, за да ти е по-лесно и да не си вредиш в дългосрочен план Simple Smile
Вече ме е страх да коментирам изследвания Simple Smile , че всички се плашат и изпадат в паника от моите думи.
Не се притеснявай - всичко това, може да се коригира и контролира и то много лесно - в повечето случаи, само с добавки ... и вида и начина на хранене.
Извинявам се за спама, но не исках да го подмина, без да ти обърна внимание на някои отклонения. След време, ако имаш и здравословни проблеми, поне да си спомниш, че някой, все пак ти е посочил първоизточника на проблема.

# 418
denis, Отново ти благодаря за полезните коментари! За хипофункция досега нито един от двамата ендокринолози не спомена нищо… вече не знам при кого да отида честно казано.
Иначе това е спрея, от два дни го ползвам, пръскам по 2 пъти:
https://remedium.bg/betteryou-vitamin-d3-k2-oralen-sprey-h12-ml-059825/p
С ИР съм, в момента съм на режим и след 2 месеца на контролен преглед - първото ендо искаше директно да мина на метфогамма.

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 10:54 от Пагане

# 419
Здравейте, може ли мнение за това като комбинация? Като по-скоро заради калция ми е необходим, тъй като се наложи да не приемам млечни продукти.

Съдържа:
Калций-700 mg
Витамин D-5 µg
Витамин K-80 µg

(Отделно взимам Вигантол и вече изпих Калмацин, но там е по-малко калция)

Общи условия

Активация на акаунт