Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Септември 2021 (Тема 14)

• 81 676
  • 868
  •   1
Отговори
# 570
Толкова съм небрежна към очилата си, че на сезон заминават 2-3 чифта. Поради тази причина не инвестирам в скъпи. Само слънчеви ползвам аз, слава Богу все още виждам добре и нямам нужда от други.

# 571
  • София
Рок, тези модели  е ти ли правят "дупки"  на носа? Аз имам 5 чифта и тези с плътна рамка са ми най-удобни.

Не, не правят. Не знам как е калибрирано теглото, но го няма този ефект.

# 572
Не че не съм намерила с какво да ги нося, а дали са тренди като модел?
Ами ето обувките на Версаче, които се разхождат в момента на Milano fashion week.
Сега, тези са като за моден подиум. Обаче като цяло аз намирам сходства в силуета на тока, на носа. Wink

# 573
Диоптрични имам два чифта.Едните бяха около 400 лв преди шест години,рамката е Макс Мара ,стъклата ги сменям два пъти вече.Слънчевите ми са на Квят пак два чифта,по около 250 лв са .Имам астигматизъм също .2000 лв не струваше и първата ми кола ...

# 574
  • София
Моите ми правят. И слънчевите, но не толкова.
Аз, слава богу съм с обикновен диоптър и не са толкова скъпи и имам доста. За в колата, в чантата, на вилата, абе..., че все ги забравям.

# 575
Жената има пари но няма вкус. Подлъгали са я да вземе рамки на Балмейн и кой знай какви “екстри” са и предложили за стъклатаи нали не разбира и се е съгласила.

# 576
Хехе, какви са тия очила, златни ли? С хубави стъкла и рамки може да се вмести човек в едни 200-300 лв., пък ако не държи на марката на рамките, може и в 200. Имала-дала жената, но това не е нормалната цена на диоптрични очила в България.
Ако носи 1 диоптър без астигматизъм, с корейски най-евтини стъкла и с не маркова рамка може. Но ако е с 4 плюс и японски стъкла, не немсики или френски, с голямо изтънение и цилиндър скача много над тази сума, без рамката.
Прогресивните стъкла са скъпи. Започват от порядъка на 300 лв за стъкло. Ако си добавиш и повече филтри и екстри + корекция на астигматизъм, минават 600. Говоря за средна цена, не от най-скъпите. Като прибавиш и по-скъпа рамка и отиват доста далече.  
Скоро правих очила и се поинтересувах, че ми писна да сменям, едни за четене и още едни за компютър. Но ми било още рано според офталмолога.

# 577
  • пустинята Гоби
Да, знам, че са скъпи. Преди години баща ми се беше изръсил доста за такива, с някаква маркова рамка бяха. Ама чак 2000 със сигурно не струваха, но помня, че се опулих на цената. На него специално не му бяха удобни, ставаше му лошо и ги заряза.

Няма лошо човек да си купи скъпи очила, ама да се оплаква после - странно е. На мен например ми писна да давам пари за скъпи лещи, които ми дразнят очите и реших да пробвам българските, които ползвах усилено преди години. Ей богу, родих се. Минаха ми всички дразнения в очите, които влачех от много време. Вече само български ще си купувам.

# 578
Flash to mirror стъклата също са скъпи.Първо ми харесаха,но цената ме отказа ,сега като ги гледам не ми харесват толкова .

# 579
  • София
Най-после успях да прочета всичко.
Стресирате ме с разговори за есента. Аз днес съм така

След малко обувам банските и няма да изляза от морето .

# 580
От 40 г. нося очила редовно с всички "екстри" (фотосолар, защита за компютър изтънени стъкла и т.н., не са бифокални, сравнително висок диоптър -3,75 ). Действително самите стъкла не са някаква непоносима сума. Според мен голямата разлика се получава от цената на рамката, но пък това си е въпрос на избор. Аз не бих дала  голяма сума заради марка и не съм го правила.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 17:28 от pep_si

# 581
  • София
Еми не е така. Точно стъклата са скъпи. И моите са обикновени и по-евтини. Добавям само антирефлектор. Рамки има и евтини, които изглеждат добре.

# 582
Reunion, ставаше въпрос за прогресивни стъкла, те са скъпи Защото са комбинация от лещи за близко + далеч + астигматизъм. Като добавиш - изтъняване, анти рефлектор и лесно почистване, без каквито и да са допълнителни екстри, най-ниската цена е 300 лв.
И да, аз винаги предпочитам да инвестирам в стъклата за сметка на рамката. Тя ми е важна до толкова, че да ми отива и да е здрава, не ме интересува марката.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 15:02 от Sysly

# 583
  • София
Нали и аз това казвам.

# 584
Очилата май са ми единственото скъпо удоволствие, с което не правя компромис.
Нося скъпи стъкла с диоптър и на слънчевите си.

Общи условия

Активация на акаунт